MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Újra hazai forgalmazásban a DigiTech (6. befejező rész)

A DigiTech márkát nem hiszem, hogy külön be kéne mutatnunk, hiszen a legendás gyártó termékei évtizedek óta előkelő helyet foglalnak el a hazai gitáros és basszusgitáros érában. A mostani cikkünk apropója az, hogy egyrészről tudassuk az érdeklődőkkel, hogy a Bertaudio jóvoltából hosszú évek után ismét hazai forgalmazó gondozásába került a márka képviselete, másrészről pedig egy rövid összegzést adjunk azon termékekről, amelyek 2020. június 1-től elérhetővé váltak. Mivel az eszközök sora nem kevés, ezért szószaporítás helyett fussuk át őket tételesen. A hatodik befejező részben két pedált érintve. 

Whammy Ricochet (Pitch shift effektpedál)
A Whammy Ricochet („visszapattanó”) effekt segítségével az általad játszott muzsika kontrollált, vagy akár őrült hangközökben változtathatja hangmagasságát. Egy pillanatnyi (momentary) kapcsoló, valamint az emelkedés és süllyedés ballisztikájának egyénileg beállítható ideje segítségével olyan Whammy effektet állíthatsz be, amilyet ismersz és szeretsz, de nem kell hozzá külön pedál. Csak tartsd a lábat a lábkapcsolón, és hagyd, hagy végezze a Ricochet munka többi részét! Hét hangköz között tudsz választani: szekund (2nd), kvart (4th), kvint (5th), szeptim (7th), oktáv (Octave), két oktáv (Double Octave), valamint oktáv és effekt nélküli jel (Octave+Dry), emellett egy kapcsoló segítségével kiválaszthatod, felfelé vagy lefelé történjen a transzpozíció. A Whammy Ricochet rendelkezik továbbá egy reteszelő kapcsoló üzemmóddal is, tehát emelheted vagy csökkentheted a hangmagasságot, és ott is marad a hang, és egy LED izzósor mutatja a transzpozíció mértékét valós időben. Mindezek a vezérlőeszközök lehetővé teszik a klasszikus pitch shifting effektek létrehozását épp úgy, mint még soha nem hallott hangzások megalkotását.

Whammy (5. generáció - A legendás pitch shifting pedál, ami idővel csak egyre jobb lesz)
A legendás Whammy pedál az első számú pitch shifting pedál bármilyen gitáros pedál boardjában, és ahogy telik az idő, csak egyre jobb lesz! A klasszikus Whammy hangzás mellé most hozzáadtuk az akkordos Whammy pitch shifting-et és a true bypass kialakítást.

A Whammy pedált használó művészek eddig több mint hatvan Grammy®díjat nyertek, miközben ezt az eszközt használták, egyedülálló pitch shifting effektjével színezve muzsikájukat. Ezektől a daloktól visszhangoznak a Rock & Roll Hall of Fame® folyosói, s mintegy hétszázmillió eladott albumon hallani a hangját világszerte. Nem is kétséges, miért a Whammy az egyik leggyakrabban látott eszköz a gitárosok pedál board-jain.

A Whammy új mélységeket adhat a művészetedhez. Változtasd a szólódat egy őrjöngő, lázadó üvöltéssé vagy éppen csillapítsd le a tomboló közönséged különösen kifejező, visszhangzó akkord-hajlításokkal. Adj energiát a hallgatóidnak egy szkreccselős őrülettel, húzd be és ereszd ki őket egy hang-alagútból zenei robbanásokkal, vagy vidd el őket egy egzisztenciális felfedezőútra végig a fogólapon. A Whammy az, ami valóban expresszívvé teszi az expression pedál kifejezést.

Ne legyél az utolsó gitáros, akinek még nincs Whammy pedálja! 

Az első rész itt olvasható! 

A második rész itt olvasható!

A harmadik rész itt olvasható!

A negyedik rész itt olvasható!

Az ötödik rész itt olvasható!

Bővebb információ az alábbi bannerre kattintva!


 

 

2020. augusztus 14. 06:30

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA