MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Újra hazai forgalmazásban a DigiTech (2. rész)

A DigiTech márkát nem hiszem, hogy külön be kéne mutatnunk, hiszen a legendás gyártó termékei évtizedek óta előkelő helyet foglalnak el a hazai gitáros és basszusgitáros érában. A mostani cikkünk apropója az, hogy egyrészről tudassuk az érdeklődőkkel, hogy a Bertaudio jóvoltából hosszú évek után ismét hazai forgalmazó gondozásába került a márka képviselete, másrészről pedig egy rövid összegzést adjunk azon termékekről, amelyek 2020. június 1-től elérhetővé váltak. Mivel az eszközök sora nem kevés, ezért szószaporítás helyett fussuk át őket tételesen. A második részben ismét három pedált érintve. 

Looking Glass Overdrive („A” osztályú FET overdrive pedál)
Lépj át a messzelátó üvegén az overdrive egy egészen új világába! Keresd ki elképzelt ideális saját hangzásodat egy sor erőteljes, de egyszerű vezérlő segítségével. Lehet egyszerűen is, hogy csak hangzásod finomítására használod a Looking Glass-t, áttetsző boost és könnyű overdrive eléréséhez, vagy kutathatsz tovább a nyuszi üregében és egy működőképessége határáig hajtott vintage erősítő nyers, pszichedelikus hangzását is előhívhatod. A Looking Glass egy új, hibrid „A” osztályú diszkrét FET  fokozattal lett ellátva, aszimmetrikus clipping áramköre annyira jól reagál a gitáros játékára, hogy a hangzások spektrumának egyik végletétől a másikig eljutni nem csak egy kapcsoló átkapcsolásával lehetséges, hanem már pengetésed dinamikájával eléred ugyanezt. A Looking Glass Overdrive a DOD és a butik pedálokat gyártó SHOE Pedals manufaktúra együttműködésével jött létre. Christopher Venter, a SHOE Pedals jól ismert egyedi áramköreiről, a klasszikus effekteket sajátos, színes módon értelmezi újra, formatervezése pedig, minimalista módon esztétikus. A Looking Glass pedált a lehető legsokoldalúbbra terveztük, Input Filter funkciója lehetővé teszi a gitáros számára, hogy kordában tartsa a túlságosan csilingelő hangú gitárokat, és együttműködve a gitár hangszedőivel, mégis markáns hangzást állítson elő, anélkül, hogy szétcincálná a hallgatóság füleit. A sokoldalú, intuitív, a drive előtt elhelyezett Bass Cut (mélyvágó) és drive utáni Treble (magas) gombokkal megőrizheted hangzásod tisztaságát a zenekari mixben, vagy beállíthatsz annyira varacskos hangot, amilyet csak szeretnél. Emellett akkora kimeneti jelet produkál, hogy még a Vörös Királynő is eldobja tőle az agyát. A Looking Glass true bypass üzemű, így a gitárod hangja tiszta marad a pedál kikapcsolt állapotában, míg a tápegységet fogadó bemenete barátságossá teszi a pedalboard-od számára is.


DOD Mini Expression (Expression pedál)
Az új, passzív DOD Mini Expression pedál éppen ideális a pedalboard-od és a pénztárcád számára. Strapabíró acélháza, acélváza és fogaskerekes vezérlése azt jelenti, hogy nincs, ami elromoljon. Kompakt mérete ellenére arra tervezték, hogy ugyanazt a játékérzetet nyújtsa, mint kétszer ekkora (és dupla ennyibe kerülő) versenytársai. A Mini Expression pedál rendelkezik egy TRS (25kΩ)/TS (10kΩ)/RTS (25kΩ) választó kapcsolóval, ami rugalmasan használhatóvá teszi minden olyan cuccal, aminek vannak expression pedál bemenetei. A csúszásmentes gumi felületek és a DB Instrument Amp egyedülálló „indusztriál” formatervezése biztosítja, hogy olyan expression pedálod legyen, ami kiállja az idők próbáját.

DOD Mini Volume (Hangerő-pedál)
Az új, passzív DOD Mini Volume pedál éppen ideális a pedalboard-od és a pénztárcád számára. Strapabíró acélháza, acélváza és fogaskerekes vezérlése azt jelenti, hogy nincs, ami elromoljon. Kompakt mérete ellenére arra tervezték, hogy ugyanazt a játékérzetet nyújtsa, mint kétszer ekkora (és dupla ennyibe kerülő) versenytársai. A Mini Volume magas minőségű 500kΩ potenciométere tökéletessé teszi bármilyen hangerőpedált kívánó alkalmazáshoz. A csúszásmentes gumi felületek és a DB Instrument Amp egyedülálló „indusztriál” formatervezése biztosítja, hogy olyan hangerő-pedálod legyen, ami kiállja az idők próbáját.

Az első rész itt olvasható!

Bővebb információ az alábbi bannerre kattintva!


 

2020. július 9. 12:38

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA