MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Újra hazai forgalmazásban a DigiTech (4. rész)

A DigiTech márkát nem hiszem, hogy külön be kéne mutatnunk, hiszen a legendás gyártó termékei évtizedek óta előkelő helyet foglalnak el a hazai gitáros és basszusgitáros érában. A mostani cikkünk apropója az, hogy egyrészről tudassuk az érdeklődőkkel, hogy a Bertaudio jóvoltából hosszú évek után ismét hazai forgalmazó gondozásába került a márka képviselete, másrészről pedig egy rövid összegzést adjunk azon termékekről, amelyek 2020. június 1-től elérhetővé váltak. Mivel az eszközök sora nem kevés, ezért szószaporítás helyett fussuk át őket tételesen. A negyedik részben ismét három pedált érintve. 

Mosaic (Polifonikus 12 húros gitár szimulátor effekt pedál)
A DigiTech® Mosaic polifonikus 12 húros gitár szimulátor effekt pedállal ráléphetsz arra az ösvényre, hogy pazar tizenkét húros hangzásokat állíthass elő akár hathúros elektromos, akár kierősített akusztikus gitárral. Azonnal felismerhető tizenkét húros hangzás lehet tehát a tiéd oktávban kettőzött mélyhúrokkal, és simán kettőzött magasakkal. Az egyes hangok és a teljes akkordsikálások is polifonikus gazdagsággal ragyognak, a hangok az égbolton vándorolnak – ugye, milyen inspiráló ez? A Mosaic kiegyenlített érzékenysége a basszus tartományban, valamint a ropogós felső oktávok atmoszférája olyan hangzást hoz létre mely gazdag és jól artikulált, épp úgy, mintha tizenkét húros gitáron játszottad volna. Szabd egyénire a Mosaic hangzását a független mérték (Level) és hangszín  (Tone) szabályzókkal! A Level a „meghatározatlan húr effekt” intenzitását szabályozza, míg a Tone potméterrel a teljes hangzás fényességét tudod szabályozni. A Mosaic segítségével gazdagabb, rezonánsabb és telítettebb hangzást érhetsz el, mint pusztán a hathúros gitárral. True bypass üzemű, és 9V DC tápegységről működik, hogy könnyen építhesd be meglévő pedalboard-odba.


SDRUM (Intelligens dobgép BeatScratch+Jamsync-el)
Az SDRUM a világ legelső intelligens dobgépe gitárosok és basszusgitárosok számára. Csak simán sikálj a húrokon, és ezzel megtanítasz egy lábdob+pergő motívumot az SDRUM-nak, ami az alapját adja majd annak a dobtémának, amit hallani szeretnél. E motívum alapján az SDRUM lejátszik neked egy profi hangzású dobtémát, mindazokkal a kiegészítésekkel, amikkel teljes lesz a groove. Elmúltak már azok az idők, amikor megakadt az alkotási folyamatod az által, hogy frusztráltan keresgélted a megfelelő ütemeket. Az SDRUM maximum 36 dalt képes eltárolni. Az ütemek lejátszásához öt különböző dobfelszerelés hangja áll rendelkezésedre, különböző műfajokból. A pedál emellett három különböző szakaszt (pl.: verse/refrén/bridge) képes tárolni minden dalhoz, ezek között valós időben tudsz kapcsolgatni, hogy ezzel is gazdagabbá tedd az élő zenei élményt, illetve az alkotási folyamatot. Az SDRUM a leggyorsabb módja annak, hogy egy szimpla ütem ötletétől eljuthass egy komplett, működő dobsávig.


The Drop (Többszólamú – polifonikus mélyre – hangoló pedál)
A DigiTech® Drop egy olyan pedál formájú célhardver, mellyel mélyebbre hangolhatod a gitárodat, egy fél hangtól egészen egy oktávval lejjebb. Zúzz mélyre hangolva anélkül, hogy gitárt kéne cserélned! A The Drop emellett rendelkezik egy pillanatnyi/reteszelő (momentary/latching) kapcsolóval is. Amikor a kapcsoló „momentary” állásban van, előadásod részévé teheted a Drop pedált. A gyors trillákat és a hullámvasút-szerűen mélybe zuhanó hangokat a lábaddal vezérelheted. 

Az első rész itt olvasható! 

A második rész itt olvasható!

A harmadik rész itt olvasható!

Bővebb információ az alábbi bannerre kattintva!


 

2020. július 26. 16:50

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA