MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Zenélj az okos, kompakt Yamaha STAGEPAS 200 hordozható PA rendszerrel

A Yamaha Corporation bemutatja az új modellt a STAGEPAS 200-at, mely kompakt, sokrétű funkcióival tovább szélesíti a hordozható PA rendszerek kínálatát. Az új modell kivételesen rendkívüli hangminőséget produkál kocka kivitelben, oldalanként mindössze 30cm - és most első alkalommal- opcionálisan akkumulátorról is használható. Ezáltal a premium STAGEPAS 200 modellt bárhol használni tudja. 

A STAGEPAS 200 minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami egy első osztályú PA rendszertől elvárható, mindez egy rendívül kompakt, kocka kivitelben.  A hordozhatóság és a hangminőség mellett, kiváló funkciókkal és keverési képességekkel, intuitív működéssel és Bluetooth Audio streaming lehetőséggel rendelkezik. Az opcionális akkumulátor csomaggal, STAGEPAS200 felhasználási lehetőségei jelentősen bővültek. Az utcai zenéléstől, kültéri rendezvényeken át akár nyilvános beszédek hangosítási feladatait is képes ellátni.

Az 1.4” HF + 8” LF kiváló minőségű coaxial kompresszor drivert egy 180W Class D erősítő hajtja meg, osztályán belül a legjobb hangnyomást biztosítva. Pontos fáziskép, természetes magasfrekvenciás szórás és rendkívül részletes hangkép jellemzi a modellt. A beépített öt csatornás (3 monó mikrofon/vonal és 1 sztereó vonal) digitális keverő rugalmas felhasználási lehetőségeket nyújt a kompakt ‘one box’ PA rendszernek. Minden bemeneti csatorna a Yamaha saját 1-potméter Eq/preset és 1 potméteres effekt vezérlővel rendelkezik. A „Mode” kompresszorral a főkimeneteken a felhasználók könnyen beállíthatják a kívánt hangot.

Az 1-potméter Eq/preset az 1-3 bemeneti csatornákon beépített mikrofon szimulációval is rendelkezik, lehetővé téve az akusztikus gitárok számára az optimális beállítást egyetlen vezérlő segítségével. A priority ducker lecsökkenti a hangerőt más hangforrásokról, amikor a mikrofont vagy más meghatározott hangforrás használ, az okos feedback csökkentő automatikusan kiszűri a nemkívánatos feedbacket.

Az eszközt nagyon egyszerű kezelni. A beépített vezérlők mellett a Yamaha iOS/Android STAGEPAS vezérlő alkalmazás valós idejű, pontos távirányítását teszi lehetővé a hangerőnek, az Eq-nak, és olyan effekteknek, mint a zengetés, kompresszor, mikrofon szimuláció, ducker és feedback szűrő. A beállításokat elmentheti és visszatöltheti ezzel jelentősen csökkentve a beállítás idejét és lehetőséget teremt arra, hogy a hangzás egyenletes legyen, így csak a zenélésre kell koncentrálni.  Mindez a technika 30cm3-be sűrítve.

A rendszer rugalmasságát tovább növeli a gumi állvány, amit 30º vagy 60º szögbe állítható, akár a közönség felé állítva vagy a színpadon kontrol ládaként is alkalmazható. Az alsó felületen található 35mm foglalattal állványra vagy mélynyomó ládára csatlakoztathatja a hangfalat.

A szabvány STAGEPAS 200 modell mellett a Yamaha a STAGEPAS 200 BTR verziójával az első olyan Yamaha Pro Audio terméket is elkészítette, mely nagy teljesítményű, újratölthető lítium-ion akkumulátort is tartalmaz. Akár 10 óra folyamatos üzemelést teszi lehetővé egyetlen töltéssel. A BTR-STP200 megbízhatóan használható még távoli helyszíneken is, ahol nem áll rendelkezésre hálózati áram. Ezzel a tulajdonsággal is erősítve a STAGEPAS mottóját ‘All The World’s Your Stage’. A BTR-STP200 akkumulátor külön is megvásárolható.

Egy másik opció a CASE-STP200, egy speciális hordtáska kerekekkel és nagy tárolózsebekkel kábelek és más kiegészítők számára. Mindezekkel a tulajdonságokkal a STAGEPAS 200 könnyen és biztonságosan szállítható.

A “STAGEPAS 200 a hordozható, professzionális minőségű PA rendszer egy új szintre emeli a hangminőséget és a sokoldalúságot egy rendkívül kisméretű kivitelben,” nyilatkozta Thomas Hemery, a Yamaha Pro Audio Marketing és Sales vezérigazgatója. “Ideális hangosítási rendszer nagy array rendszerek számára szabadtéri koncertektől konferenciákig. Biztosak vagyunk, hogy nagyszerű megoldás mindenki számára, akinek egy igazán hordozható PA rendszerre van szüksége.”


2023. január 24. 17:52

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA