MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Yamaha YC88 és YC73

Az YC sorozat új modelljei különböző mechanikával biztosítják az eredeti gazdag funkciókat. Az YC61 modell sikereire építve és a zenészek kéréseit figyelembe véve a Yamaha két új modellel egészítette ki az YC sorozatot: YC88 és YC73. Az YC88 88-természetes (fa) súlyozott kalapácsmechanikás billentyűzettel biztosítja az akusztikus zongora játékérzetét. Az YC73 kiegyenlített szabvány kalapács mechanika a klasszikus elektromos zongorák érzetét idézi fel. Mindkét modellben változatos hangszínek állnak rendelkezésre, melyeket háromféle szintézis biztosít: VCM, FM és AWM2. Az effektekkel és rétegelési opciókkal az új hangszerek hangszínei lenyűgözőek.  Az intuitív közvetlen vezérlés, a csatlakozási lehetőség második manuál kapcsolók és pedálok számára rendkívüli rugalmasságot biztosítanak. A várható folyamatos frissítések további lehetőségeket tartogatnak. 

A zongoristáknak YC88, a billentyűsöknek YC73 
A Yamaha YC sorozat az YC88 és YC73 modellel nem csak a billentyűk számát növelte, hanem a lehetőségeket is. Amíg az YC61 első modellt olyan orgonisták számára készítettük, akiknek egy sokrétű hangszerre volt szükségük, az YC88 és YC73 modelleken megtalálhatók az YC61 húzóregiszterei, azonban az új modellek más mechanikát kaptak. Az YC88 természetes fa súlyozott kalapácsmechanikája (NW-GH3) elősegíti a részletgazdag, zongorára jellemző játékot. Az YC73 kiegyensúlyozott kalapácsmechanikája elsősorban az elektromos zongorák billentését hivatott biztosítani. Ezzel az YC sorozat mindenféle billentéssel kapcsolatos igényeknek megfelel.

Változatos hangszínpaletta: orgonák, zongorák és szintetizátorok
Az eredeti Yamaha YC61 modell jellegzetes húzóregiszterei és waterfall mechanikája arra engedhetett következtetni, hogy az YC sorozat orgonákból áll, az új modellek ezt a feltételezést megcáfolják. Az YC61 modellhez hasonlóan az YC88 és YC73 hangszerek is rendelkeznek többféle orgona hangszínnel, továbbá zongora, pianínó és szintetizátor hangszínekkel is. A változatos hangszínek kulcsa az YC modellekben található többféle hanggenerátor: A Yamaha ötvözve a Virtuális Áramkör Modellezés (VCM) technológiát az FM szintézissel és az AWM2 hanggenerátor mintákkal, képes rendkívül sokféle autentikus, magával ragadó kreatív hangszíneket megszólaltatni.

Hangszín szerkesztés és speciális effektek
A Yamaha YC88 és YC73 hangszínei többféle módon megváltoztathatók. A hanggenerátor rész kiválasztása jelentős hatással van a hangszínre. Másodsorban olyan lehetőségekkel, mint az orgonák esetében a pre-drive, inzert effektek, zengetők és a Master EQ, a hangszín teljes képét lehet megváltoztatni.  Végül, a hangszínek egymásra helyezésével (layering) is további lehetőségek adódnak.

Közvetlen elérés és intuitív vezérlés
A Yamaha a tervezés során különösen figyelt a gyors és intuitív vezérlőkre. Az YC88 és YC73 modellek esetében minden fontos paraméter külön kapcsolót, gombot vagy potmétert kapott.  Ez a közvetlen elérés kiküszöböli a navigálást bonyolult menükben és almenükben, illetve a beállítások érdekében nem kell szerkesztési módba váltani. A digitális kijelző a hardver gombok értékeivel kapcsolatos olyan pontos információkkal szolgál, mintha egy analóg vezérlőt használnánk.

Két manuál egyszerű felvétel: bőséges csatlakozási lehetőség
A Yamaha YC88 és YC73 átkapcsolható olyan módba, hogy a kiválasztott hangszeren két különböző manuál felosztható legyen. Ez elsősorban az orgonisták számára lehet hasznos, amikor egy második manuálon szeretnének a közvetlen és szimultán játszani. A MIDI segítségével a két-manuálos konfiguráció könnyen létrehozható a második hangszerre és a felső vagy alsó billentyűzet vezérelhetővé válik.  Továbbá a csatlakoztatott lábvezérlővel, lábkapcsolókkal olyan paramétereket vezérelhet, mint a lecsengés, hangerő, szűrő frekvencia. Az integrált audió és MIDI csatlakozó lehetővé teszi, hogy a tartozékok Steinberg Cubase AI szoftverrel vagy más zeneszerkesztővel felvételeket tudjon készíteni.

Folyamatos frissítés: YC bővíthetőség
Bár a Yamaha YC88 és YC73 minden megtalálható amire egy orgonistának vagy billentyűsnek szüksége lehet, azonban a modern korban fontos szerepet játszik a bővíthetőség is. Éppen ezért a YC sorozat a Yamaha a CP sorozatban használt új frissítési rendszert használja. A rendszeres frissítésekben további funkciók, hangszínek és optimalizációk várhatók. Ez a nyitott és frissíthető rendszer az YC88 és YC73 modellek számára hosszú élettartamot tesz lehetővé és biztosítja, hogy a hangszerek az újabb elvárásoknak is megfeleljenek.


2021. január 20. 10:46

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA