MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Yamaha MODX+: a ’mindenes’ szintetizátor most még jobb

A Yamaha bemutatja az MODX+ sorozat három új modelljét. A népszerű MODX szintetizátorok az új fejlesztésekkel még nagyobb rugalmasságot és teljesítményt biztosítanak a kiváló zenészek és producerek számára. Nagyobb memóriával, polifóniával és a kezelőfelület fejlesztésével az MODX8+, MODX7+ és MODX6+ modellek még jobban megközelítik a csúcskategóriás MONTAGE sorozatot.

MODX: kompakt high-end szintetizátor
A 2018-as megjelenésekor az MODX szintetizátor már önmagában egy jelentős hangszer volt. A sorozatot kiváló hangjával és funkcióival a Yamaha MONTAGE inspirálta. Az MODX a következő innovatív kezelőfelülettel rendelkezik: többfunkciós Super Knob, négy tolópotméter  és érintőkijelző. Hangjában is, mint a nagytestvér, ötvözi a hangminta és az FM alapú szintézist. Az MODX tervezésekor a könnyű mozgathatóság volt a legfontosabb cél. A koncertező zenészeknek lehetőségük nyílik arra, hogy egy könnyebb konstrukcióban kamatoztassák a MONTAGE erejét és tudását a színpadon. Az MODX sorozat funkcióit folyamatosan javítjuk és új hangszíneket hozunk lére. Az MODX már régóta megtalálható a világ színpadjain a zenészek és a közönség legnagyobb megelégedésére.

MODX+: több lehetőség, több hang, még több érzés
Az új Yamaha MODX+ modellek esetében a szokásos frissítések és bővítések most már a hardvert is elérték. A három új szintetizátor 1,75GB belső flash memóriája 75%-kal nagyobb, mint az eredeti modellekben. A megnövelt tárhelyen még több saját hangmintát használhat. A ’+’ jel a magasabb polifóniára is utal. A 128 egyidejű sztereó AWM2 és a 128 FM-X polifónia lehetővé teszi a még szabadabb játékot és a még profibb sound designer lehetőségeket. Még a hangszer tapintása is javult. A modulációskerék és a hajlítókerék a kedvezőbb tapadás érdekében gumi bevonatot kapott - ezzel az MODX+ játékérzetben még közelebb került a MONTAGE sorozathoz.

Egy szintetizátor erőmű koncertre
Mindezek a fejlesztések kompromisszumok nélkül javítják tovább az eredeti Yamaha MODX amúgy is briliáns tulajdonságait. Az MODX+ továbbra is két hanggenerátorral rendelkezik: az AWM2 sztereó minták autentikus, természetes hangzást, az FM-X frekvenciamodulációs szintézis karakterisztikus, színes szintetizátor hangszíneket biztosítanak.  Továbbra is lehetőség van az akár 13 egyidejű Dual Insert effekttel és három Master effekttel a hang formázására. A Seamless Sound Switching megakadályozza, hogy performance beállítások váltása közben a hangok elnémuljanak.  A bőséges hangkönyvtárban megtalálhatók az eredeti MONTAGE, MOTIF XS/XF, MOXF sőt a DX és TX hangszínei is (a YamahaSynth.com oldalon ingyenes FM konvertáló használható). A Motion Control és a programozható matrix segítségével ezek a hangszínek, akár ötvözve is dinamikusan megszólaltathatók. Az MODX+ egy igazi ’mindenes’ szintetizátor.

Kiváló hangszínek
A Yamaha az MODX+ sorozattal igazi színpadi hangszereket tervezett. Az MODX8+, MODX7+ és az MODX6+ képesek a koncert felfokozott pillanataiban is a maximumot nyújtani. Ennek megfelelően mindhárom modell viszonylag kompakt és könnyű. Az opcionális tok és állvány speciálisan az MODX+ számára készült és hosszú használati időt és könnyű szállítást biztosít.

A három modell különböző feladatokra
Az elődökhöz hasonlóan a Yamaha MODX+ sorozatban is három modell található, melyek különböző feladatokat látnak el.

MODX6+: 61 félig súlyozott billentyűs hangszer kiváló sound designereknek és producereknek, akik szeretnének elmélyülni a szintézisek által kínált lehetőségekben.
MODX7+: 76 félig súlyozott mechanikás hangszer ideális billentyűsök számára, akiknek szükségük van változatos hangszínekre, layering és splitting funkciókra.
MODX8+: 88 súlyozott kalapácsmechanikás modell képes visszaadni az autentikus zongora játékérzetét.


Yamaha Music Europe GmbH Profil
A Yamaha a világ legnagyobb hangszergyártó cége, az audió felszerelések és otthoni szórakoztató elektronika és professzionális termékek egyik legnagyobb gyártója. A céget több mint 130 éve Japánban alapították. A Yamaha európai székhelye 1966-ban jött létre, mely 2009-től a Yamaha Music Europe GmbH néven került regisztrálásra. Kulcsszerepet tölt be a Yamaha termékek európai forgalmazásában, a hangszerektől a professzionális audió eszközökön át a szórakoztató elektronikáig.
uk.yamaha.com


 

2022. szeptember 6. 09:49

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA