MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Yamaha DTX8 (Kaszás Péter)

A Yamaha DTX8 a sorozat két legfrissebb tagjából a kistestvér, a DTX10 a nagytestvér. Egy nagyon izgalmas hangszerről van szó, amin az első pillanattól kezdve nagy élmény játszani, akár kezdők, akár haladók vagyunk. 

Az igazi fából készült dobtestek fantasztikusan néznek ki, a karámrendszert pedig nagyon egyszerű felállítani. Kétféle ütőfelület érhető el, az egyik a TCS, egy szilikonos, a másik a Mesh, egy hálóbőr, amely a legélethűbb játékélményt nyújtja. A tamokon és a pergőn is lehet a bőrt hangolni, tehát mindenki a játékának megfelelően állíthatja be az ütőfelületeket.

A nagydob, a KP90 modul, ami hibátlan játékélményt nyújt, teljesen különálló pad, tehát úgy állíthatjuk be magunknak, ahogy a legkényelmesebb. A cintányér padok 3 zónából állnak, más hangjuk van a cintányér szélén, középen, illetve a kúpnál. Ezen kívül le lehet fogni őket, akár egy akusztikus cintányér esetében.

A hangmodul a DTX-PRO, egy nagyon könnyen kezelhető eszköz, kialakításának köszönhetően akár játék közben is tudjuk a hangokat effektezni/torzítani. Minden akusztikus dob mintához természetesen Yamaha dobokat rögzítettek, az elektromos minták pedig elképesztően jól szólnak, abszolút mai “sound”-ok. Természetesen bármilyen saját mintát is feltölthetünk nagyon egyszerűen.

A menürendszer nagyon egyértelmű, egyszerű. A belső keverő segítségével könnyen állíthatjuk az arányokat. A Training opcióval játszhatunk a modulban található dalokra, fel is vehetjük a produkciónkat, emellett különféle gyakorlatok segítségével fejleszthetjük magunkat. A stereo kimeneten kívül csatlakozhatunk még USB-n illetve Midin keresztül is a felvevő egységünkhöz.

Mindezek mellett a legfontosabb a játékélmény, ami elképesztő. Hosszabb játék után sem fárad el az ember, én a TCS bőrös változatot próbáltam, teljesen élethű, rendkívül érzékeny.
A DTX8 egy fantasztikus hangszer, amelyet nagyon könnyű kezelni, szinte bármilyen stílusban tudjuk használni, csúcsminőségű hangmintákkal rendelkezik, és jó rajta játszani.

Kaszás Péter


2023. február 18. 05:35

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA