MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Újgenerációs munkaterek kialakítása a KSCAPE segítségével

A kihívás: JLL irodák kialakítása a szingapúri CapitaSpring irodaházban. Újgenerációs irodáinak kialakításakor a JLL az új, 23.592 négyzetméteres területet minden tekintetben úgy kívánta optimalizálni, hogy egy forradalmi, emberközpontú munkahelyet hozzon létre.

Az egyik szempont a megfelelő hangzáskörnyezet volt. A munkahelyek által kínált hangzáskörnyezet közvetlenül hat az alkalmazottak közérzetére, az irodákban mégis jellemzően erre panaszkodnak leginkább. A legtöbb munkahelyen a hang zavaró, figyelemelterelő és stresszeli az alkalmazottakat.

A jó munkahelyi közérzet másik elengedhetetlen eleme a megfelelő világítás. A lámpáknak amellett, hogy elegendő fényről kell gondoskodniuk, a Crestron-környezetben is működniük kell. A tervezésnél pedig figyelembe kell venni, hogy a megvilágítás alkalmazkodni tudjon az adott napszaknak megfelelő természetes fényhez – különös tekintettel arra, hogy az irodák hatalmas ablakai a városra néznek.

A megoldás

A JLL tervezőcsapata a KSCAPE-et és a Moodsonic-ot szemelte ki arra a feladatra, hogy a munkavállalók számára jobb hangzáskörnyezetet hozzon létre. 

Az úttörőnek számító Moodsonic olyan hanganyagokat készít, melyek a természet hangjainak terápiás előnyeit a beltérbe varázsolják. A Moodsonic hanganyagait a legkülönfélébb területeken használhatják, ahol az összpontosítás, az együttműködés és a kreativitás elősegítésére vagy a kellemes közérzet fenntartására van szükség.  A JLL CapitaSprings irodáit WELL Platinum minősítéssel tűntették ki.

„A RAIL-rendszerek egy Moodsonic-eszköz által lejátszott, algoritmusalapú hanganyagot szólaltatnak meg. A rendszer része egy K-array KA18 erősítő, melynek mind a nyolc 150 W-os csatornájához 12-12 db RAIL csatlakozik.”

Thomas Riby, KSCAPE márkamenedzser

Dinamikus hangzásterek megvalósítása

A Moodsonic a különböző személyi és tevékenységbeli igényekhez igazodva érzékekre ható hangzástereket hoz létre a JLL irodákban – az egyedülálló RAIL-technológia közvetítésében. A tudományos alapon megalkotott hangzásanyagok valós időben jönnek létre, algoritmusok segítségével. Ebből adódóan a JLL munkakörnyezet változásaira is valós időben képesek reagálni. 

A kutatások szerint a biofil tervezés pozitív hatásai az érzékszervek összehangolásával fokozódnak. Vagyis a természet hangjainak munkahelyi megjelenítésével a JLL az irodák belvilágának látványát még hatásosabbá és szerethetőbbé teszi.

Tárgyalótermek tervezése

A JLL hat tárgyalótermébe telepített RAIL-rendszert. A kistárgyalókat 2 db RAIL egység összekapcsolásával, míg a nagyobb helyiségeket 4 db szimmetrikus lineáris rendszerrel oldották meg. A RAIL egységek minden helyiségben a mennyezetről függesztve, a Shure hangnyalábformáló mikrofonok alatt kaptak helyet. A hang erősítését, az optimalizált beszédteljesítmény biztosítása érdekében, egy Kommander-KA02 erősítő és egy Rumble-KU44 mélynyomó szolgálja, a helyiség valamely tekintetektől rejtett részén elhelyezve.

„A CapitaSpringben egy újgenerációs irodai munkateret hoztunk létre”

Chris Archibold, területi igazgató, JLL Szingapúr

“A RAIL alakjában egyetlen termékkel számos kihívásnak meg tudtunk felelni. Remekül együttműködött a hangnyalábformáló mikrofonnal, a rendszer konfigurálásánál pedig mind az álló, mind az ülő közönséget figyelembe tudtuk venni. Ez tökéletes megoldás volt számunkra, mivel meg akartuk könnyíteni a felhasználóknak a megbeszélések lebonyolítását, és enyhíteni kívántuk a technikával kapcsolatban sok helyen tapasztalható zűrzavart. Ráadásul a rendszer tervezésén, kábelezésén és telepítésén is spóroltunk.”

Elvin Foo (projektmenedzser – Principle One)

A project során beépített eszközök:
1 db Kommander-KA18
6 db Kommander-KA02
95 db RAIL (szimmetrikus)
20 db RAIL (aszimmetrikus)
10 db RAIL (szimmetrikus + spot)
1 db RAIL

Bővebb információ...


 

 

2023. március 3. 07:08

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA