MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Új megvilágításban – a Pavion modern többfunkciós irodája KSCAPE megoldásokkal

A tűzvédelmi, biztonsági és audiovizuális technológiai megoldásairól ismert, vezető amerikai integrátorcég, a Pavion, a közelmúltban nyitotta meg új irodáját az észak-karolinai Raleigh-ben. A cél egy olyan tér kialakítása volt a Pavion számára, ahol a legmodernebb technológiai megoldásait bemutatva egyidejűleg megújult munkakörnyezetet biztosíthat alkalmazottai számára.

Ez a technológia-központú munkatér a Pavion munkatársainak kínált előnyökön túl az ügyfelek számára is lehetővé teszi, hogy első kézből tapasztalják meg azt az inspiráló technológiát, amelyet a Pavionnal való együttműködés révén saját cégeiknél is bevezethetnek. A projekt a Pavion és az IA Architects együttműködésében valósult meg, akik egymással karöltve dolgoztak a KSCAPE innovatív RAIL-technológiáján alapuló megoldás megtervezésén és megvalósításán.

„A Pavion Raleigh-i irodájának tervezésekor és kialakításakor három fontos szempontra összpontosítottunk: munkatársainkra, ügyfeleinkre és az innovatív megoldásra” – magyarázta Kristina VanderBrink, a Pavion délkeleti regióért felelős értékesítési igazgatója. „Hitünk szerint az embereinkkel kezdődik minden – így megoldásaink középpontjában is ők állnak. Az volt a célunk, hogy olyan irodai munkakörnyezetet hozzunk létre, amely csalogatólag hat csapatunk tagjaira, elősegíti az együttműködést és erősíti az összetartozás érzését.  Az új munkakörnyezet tervezésekor a csapattagoktól érkező kérések főként a beépített világítás minőségére, a munkahelyi akusztikára és a bőséges természetes fény biztosítására vonatkoztak. Ekkor azt tekintettük fő küldetésünknek, hogy olyan helyet és partnereket találjunk, amellyel és akikkel a lehető legjobban meg tudunk felelni a felmerült igényeknek. Ez volt a K-array és a KSCAPE együttműködésének egyik fő mozgatórugója.”

A választékból az egyik termék különösen kitűnt: a KSCAPE RAIL, amely végső soron a beépített rendszer központi elemévé vált. A sokoldalú RAIL, amely a professzionális hangzást és a szabályozható fehér/RGB világítást egymagában képes biztosítani, egyértelműen nyerőnek bizonyult a Pavionnál. A beépített világítási üzemmódok ideálisan alkalmazhatóak voltak a Pavion zónáihoz. A telepítést követően a csapat tagjai CASAMBI-n keresztül az egyes területek megvilágításának beállításával könnyedén változtathatják azok hangulatát, legyen szó a munka hatékonyságának növeléséről vagy az esti rendezvények atmoszférájának megteremtéséről. Ráadásul az a tény, hogy egyetlen többfunkciós eszköz használatával költséghatékony megoldás születhet, tovább szilárdította a döntést.

Az új beépített rendszert a Pavion új Raleigh-i létesítményének legkülönfélébb helyeire telepítették, beleértve a kijelölt és alkalmi tárgyalókat, a magánirodákat, a társalgót és a recepciót, a nyitott, egylégterű munkaterületeket és az ügyfélélmény-központot. A teljes rendszer gerinceként összesen 75 mennyezeti RAIL-egységet telepítettek, egyenletesen és következetesen lefedve hanggal és fénnyel a különböző tereket. A RAIL azon túl, hogy kiválóan alkalmas a hangelosztásra, szemet gyönyörködtető fénycsíkjaival fokozza az irodai terek általános esztétikáját, még korszerűbbé varázsolva a környezetet. A RAIL által kínált hangzás a négy K-array Rumble mélynyomó integrációjával még gazdagabbá vált, a recepcióra és az élményközpontra összpontosítva.

„Tiszteletben kívántuk tartani a tér formáját, ezért a társalgóban és a recepción a RAIL-egységek átlós elrendezése mellett döntöttünk” – magyarázta VanderBrink. „Ezzel követni tudtuk a külső fal vonalát, amire egy irodahelyiség világításának megtervezésekor általában nincs lehetőség.”

Ami az egyéb technikai megoldásokat illeti: a Pavion a tárgyalókba és a magánirodákba LG videoképernyőket választott, hogy a videobeszélgetések és prezentációk során kristálytiszta képről gondoskodjon, míg egyszerű használata miatt mikrofon- és kameraegységként a Poly Studio 2 az 1-ben modell mellett döntött. Az ügyfélélmény-központban a Pavion kiterjedt technológiai megoldásainak bemutatására szolgáló helyet egy szélesvásznú Jupiter monitorral szerelték fel, amely a beépített CASAMBI világításvezérléssel ellátott, négy „L-alakot” formáló 8 db RAIL-egységgel magával ragadó élményt nyújt. A Pavion egyedi dizájnelgondolása a tér egészét áthatja, az esti rendezvények során a színes RGB-megvilágítással csodás, magával ragadó hangulat teremthető.

„A projekt egyik fő célja az volt, hogy olyan ügyfélélmény-központot hozzunk létre, amely helyet tud adni ügyfélrendezvényeinknek, lehetőséget kínálva ügyfeleink számára, hogy az új hely által inspirálódva működhessenek együtt velünk” – folytatta VanderBrink. „Hitünk szerint az ügyfélkapcsolat azzal kezdődik, hogy meghallgatjuk és megértjük az egyes ügyfelek mozgatórugóit és azt, hogy mi fontos számukra. Kisfeszültségű rendszereket tervező, tapasztalt mérnökcsapatunk ügyfeleink projektálmának megvalósításához személyre szabott megoldásokat, illetve konfigurációkat kínál. Ügyfélkapcsolataink mindig elsőbbséget élveznek nálunk, mert ezen keresztül tudjuk a legnagyobb pozitív változást elérni az általunk kiszolgált emberek életterében. Hiszünk az egyszerű ügyfélélmény erejében, és az élményközpontunkba telepített RAIL-rendszer ennek elérésében segít minket.” 

A számos RAIL-egységből álló rendszer meghajtásáról zónánként egy-egy külön K-array Kommander-KA68 erősítő gondoskodik.

Nem mindenki képes rögtön elfogadni a RAIL-rendszerekhez hasonló új technológiákat. A projekt során az egyik fő kihívás az volt, hogy meggyőzzék az új technológiáktól gyakran vonakodó fővállalkozókat. A K-array és a Pavion képzési programjának és projekttámogató csapatának köszönhetően azonban a vállalkozók maximális segítséget kaptak ezen innovatív technológia bevezetése során. Ezzel egyrészt megoldást találhattak a felmerülő kihívásokra, másrészt elegendő tudással vértezhették fel magukat az új technológiát illetően a későbbi projektekhez.

A megálmodott beépített fény- és hangrendszer projekt megvalósulásával a Pavion most egy modern iroda mellett egy partnerei és ügyfelei fogadására szolgáló, látványos ügyfélélmény-központot is magáénak tudhat. Ez az iroda most az integrátorok központjaként szolgál, melynek vonzerejét fokozzák a csúcstechnikát képviselő építészeti megoldások – ami további előnyt jelent a Pavion által működtetett iparágakban. 

Itt a Pavionban az volt a küldetésünk, hogy a hang- és fénytechnika forradalmi fúziójával újrafogalmazzuk az irodai munka élményét. Azonos céljaink lévén a Pavionnal való együttműködés egy örömteli kaland volt számunkra. Alig várjuk, hogy tapasztalatainkat megoszthassunk az irodájukat újratervezni kívánó ügyfelekkel, hogy az számukra is egy inspiráló és hatékonyságot elősegítő környezet legyen. Ez a rendszer kiváló hangzásról gondoskodik az élményközponttól kezdve a videohívásokhoz használt konferenciatermekig. A projekt maga pedig a kellemes munkakörnyezet, a költséghatékony megoldás, az egyszerű telepíthetőség és a minimális karbantartási igény üzenetét hordozza magában.

Tom Ríby (a KSCAPE nemzetközi értékesítési és marketingigazgatója)

42 db RAIL
Szimmetrikus, szabályozható, közvetlen fény
Szórt, szabályozható, közvetett fény
24 V, CASAMBI vezérlés
Hangszórós változat
Fekete
Felfüggesztett telepítés (függ. mag. 2,6 m)

12 db RAIL
Hangszóró nélküli változat

3 db RAIL
Szimmetrikus, szabályozható, közvetlen fény
Szórt, RGB-szabályozható, közvetett fény
24 V, CASAMBI vezérlés
Hangszórós változat
Fekete
Felfüggesztett telepítés (függ. mag. 2,6 m)

18 db RAIL
Szórt, szabályozható, közvetlen fény
Szórt, RGB-szabályozható, közvetett fény
24 V, CASAMBI vezérlés
Hangszórós változat
Fekete
Felfüggesztett telepítés (függ. mag. 2,6 m)

Bővebb információ...


2023. december 14. 05:37

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA