MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Új gitár hangfal sorozat a Palmer kínálatában.

A zenészek évtizedek óta értékelik a Palmer® termékekkel elérhető tiszta hangzást. Akár élőben, akár a stúdióban. A Palmer féle „légy hű a hangodhoz” hitvallás ma már a hang-jelek tisztaságát is jelenti a professzionális stúdiósok és az otthoni stúdióhasználók számára egyaránt.

Ma a kipróbált és bevált analóg áramkörökkel kapcsolatos több éves hihetetlen know-how intelligens módon kapcsolódik a modern, digitális technológiához. Mindkét világ legjobbika – ahogy mondani szokták. A márka hagyományaihoz híven az új fejlesztéseket a legapróbb részletekig gondosan átgondolták, hogy mind technikailag, mind esztétikailag megfeleljenek a profik legmagasabb elvárásainak. A legnagyobb hangsúlyt mindig a hangzás tisztaságára és a könnyű használatra helyezték.

 

Köztudott, hogy a gitár hangfal és a benne lévő hangszóró jelentős szerepet játszik a gitár általános hangzásában. Sok évnyi erősítő- és hangfalépítés után a Palmernél jól tudják ezt, és kifejlesztették népszerű gitár hangfalak második generációját.

 

A jelenlegi kínálat kétféle hangfalból áll, 1 x 12”-os és 2 x 12”-os ládákból. A nagyobbik hangfal nyitott és zárt hátú kivitelben is elérhető. Ezek monó és sztereó módra egyaránt alkalmasak, a megfelelő csatlakozókkal is ellátták őket. Minden modellre jellemző a robusztus és tartós, a turnézás erős igénybevételének ellenálló, forgácslapból és MDF-ből álló masszív felépítés, valamint a külső műbőr bevonat. A hangszórók az előlap felől vannak beszerelve, a szövetanyagból készült hangszórórács pedig levehető.

 

A megszólalás tekintetében talán a Celestion Vintage 30 hangszóróval szerelt, megnövelt dinamikatartományáról, erőteljes közepeiről és ütős megszólalásáról ismert változat megy vissza a legmesszebbre az időben. A nyitott hátú hangfal közvetlenebb hangzást eredményez a szobában, és nagyobb variációs lehetőségeket biztosít a stúdióban történő felvételek során, mivel a hangfal hangja elölről és hátulról is felvehető. Ráadásul a levehető elülső rács praktikus, ha a mikrofont még közelebb szeretnénk helyezni a hangszóróhoz, ugyanakkor lehetővé teszi akár a gyors hangszórócserét is. A zárt hátú hangfal viszont erőteljes és nagyon direkt hangsugárzást biztosít.

 

 

A legendás Celestion Creamback hangszóróval szerelt változatra jellemző a meleg, ám mégis ütős hangzás. Az egyhangszórós kivitel 65 W teljesítményre, a dupla hangszórós ennek kétszeresére képes.

 

A krémesebb, de határozott hangzást kedvelők választhatják a Celestion Greenback hangszórós változatot 25 W (a kéthangszórós 50 W) teljesítménnyel.

 

A Palmer azonban nem elégedett meg ennyivel, hangszóró nélküli üres ládákat is forgalomba hoztak, amelyek tökéletes lehetőséget kínálnak a saját, egyedi megszólalásra vadászó gitárosok számára.

 

Így akár turné során, akár stúdió felvételkor, vagy egyszerűen csak otthoni gyakorlásnál, a Palmer biztosítja a sokoldalúságot, amelyre szükség van ahhoz, hogy hűek maradhassunk a hangzásunkhoz.

 

Engedjük szabadjára gitárerősítőnk valódi potenciálját az új Palmer® gitár hangfalakkal!

 

Forgalmazza az Elimex Kft.

https://elimex.hu/


2023. január 7. 04:56

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA