MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Trip-hop az ország egyik legunikálisabb helyszínén.

Hévízről sok minden eszébe jut az embernek de, hogy kiváló környezetet biztosít egy új vonalas trip-hop produkciónak, azt nagy valószínűséggel kevesen gondolnák. Márpedig Fegyverneky Levente legújabb videójában a Hévíz tökéletes összhangot alkot a borús, melankolikus, elektronikus dallamokkal.

„Lassan 10 éve, hogy visszakerültem Hévízre és mindig inspirálóan hatott rám, ahogy októberrel köddé sűrűsödik a gőz a tavat övező láp felett és áprilisig egy rendkívül egyedi atmoszférát kölcsönöz a városnak. Ez a ködös, gőzölgő, öntörvényű, élettől burjánzó mocsár mintha csak arra lenne kitalálva, hogy trip-hopot leheljen ki magából. A terv is az volt, hogy a reggeli ködben forgatunk, de sajnos a köd nem ért rá, így egy másik, de szintén karakteres arcát sikerült megmutatnunk a körülöttünk levő természeti környezetnek.” - mesélte Levente a helyszínválasztás miértjéről.

A közel 15 perces videót Gelencsér Ákos vezetésével készítette a maroknyi csapat, egy lombkorona ösvény végén levő kilátón. Levente három dalt ad elő a videón, amiből kettő a most készülő anyagából szólal meg, a harmadik pedig egy korábban megjelent, „33”-ra keresztelt kislemezen található.

„A „33” című EP volt az első megjelenésem, a cím pedig onnan ered, hogy harmincharmadik életévem utolsó napjaiban jelent meg. Azt egy korszak lezárásának címeztem. Az új dalok mind egy madár nevét viselik, így a készülő anyagot akár tekinthetjük koncept lemeznek is, de a címek mellett természetesen tematikában is kapcsolódnak a szerzemények. Az, hogy milyen hosszú lesz és mikor jelenik meg, azt még nem tudom. Néha úgy érzem, hogy egy teljes albumra való dal van a témában, de van, hogy kevésbé vagyok ennyire biztos ebben. Jelenleg 5 dal készült el, a többi pedig a fiókban várja, hogy milyen sorsot szán neki az élet.”

Levente, saját megítélése alapján elsődlegesen még mindig előadónak tartja magát és csak másod és harmadízben producernek vagy szerzőnek. Önálló projektje mellett, több másik formációban tölt be énekesi posztot. Ezek a formációk sokszor fényév távolságra vannak a trip-hop-tól és az elektronikus zenétől. Ilyen például a Dingo nevű zenekar is, ahol a klasszikus rockabilly és blues elemei vannak keverve egy kevés, jó értelemben vett, hazai alternativitással.

„Számomra teljesen élhető, hogy napközben a kis házi stúdiómban dolgozom a saját dalokon, majd délután egy csettegő nagybőgő mellett találom magam a próbateremben. Talán pont ez a több pólusúság segít abban, hogy ne sokalljak be egy feladattól, egy projekttől. A trip-hoppot nem én választottam, egyszerűen ez jön, ha leülök a gép elé és elkezdem piszkálni a billentyűket. Tudom, hogy nem egy trendi műfaj, de egy ideje eldöntöttem, hogy hagyom, hadd jöjjön úgy ahogy jön, inkább hiteles és önazonos legyen mint divatos. Idén pedig sok olyan dolog történt velem, ami a szakma felől érkező megerősítést jelentette, hogy jó döntést hoztam.

https://www.facebook.com/Fegyverneky.Levente.Music


2021. december 20. 15:02

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA