MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

TR-8S 2.0 szoftververzió újdonságai

A valaha gyártott leghíresebb és legnagyobb hatású dobgépek alapján készült TR-8S a Roland örökség legjavát kombinálja modern zenekészítési technikákkal és széleskörű hangszínszerkesztési lehetőségekkel. Mi következik ebből? A valaha gyártott legkomplettebb dobgép - egy semmihez sem fogható, előadásra termett, előremutató hangszer. Építsd fel álmaid dobszettjét, minden idők legikonikusabb dobhangszíneivel, vagyis FM hangszínekkel, és óriási gyűjteményünk legjobb hangmintáival - vagy ha tovább szeretnél lépni, akkor saját hangminták importálásával. Jól kezelhető vezérlőivel és hatékony funkcióival mindig mozgásban tartja a ritmusokat. De miért kellene stúdiókörnyezetre korlátozni ezeket a képességeket? Mostantól nem is kell, hiszen a TR-8S minden tekintetben támogatja az élő játékot.

Dobszettek létrehozása autentikus TR dobokkal, FM hangszínekkel, hangmintákkal és effektekkel
A TR-8S a legendás TR dobgépek legnagyobb és legautentikusabb gyűjteményét tartalmazza. A kiváló processzor és az új generációs ACB modellezés minden korábbinál részletgazdagabb hangzásra képes. Gazdagítsd a TR dobokat futurisztikus FM hangszínekkel, valamint preset-ekkel és egyéni hangmintákkal, egyedi hibrid és rétegezett dobszettek megszólaltatásához. A hangzás speciális effektek hozzáadásával még tovább gazdagítható, így a TR formulát a professzionális hangdizájn lehetőségeivel egészítheted ki.

Tranzisztoros ritmusok
A TR-8S minden hangszíne a népszerű TR dobgépektől származik, precízen modellezi a 808, 909, 707, 727, 606 hangzásait, beleértve néhány módosított verziót is. Ezek nem csupán hasonló hangzású minták vagy felvett TR dobhangszínek - minden egyes dobgép részletesen, áramköri szinten modellezett, így hangzás és viselkedés terén is tökéletes mása az eredei hangszereknek. Mostantól ezeket bármikor felhasználhatod saját zenék készítéséhez vagy élő előadásokhoz.

Ragyogó FM hangszínek
A TR-8S FM hangszínei semmihez nem hasonlíthatók, dalaidnak igazán egyedi hangzást biztosítanak. A Morph paraméter egy rendkívül érzékeny makrovezérlő, amely lehetővé teszi számos hangzásbeli variáció gyors beállítását, egyetlen potmétertekeréssel nagymértékben megváltoztatva az FM mélységét, sebességét és visszacsatolását.

Az ACB technológia és hangminták találkozása
A mai zenék ritmussávjai sok hangszínt és zenekészítési technikát alkalmaznak, az igazán egyedi hangzások megalkotása pedig egyre nehezebb feladat. Az autentikus TR hangszínek önmagukban is tele vannak élettel, de saját monó vagy sztereó hangminták hozzáadásával, illetve az óriási beépített gyűjtemény felhasználásával a modern stílusok és egyedi hangszínek készítésének világába léphetsz. A TR és FM hangszínekhez hasonlóan a hangmintákat is precízen beállíthatod a lecsengés, kezdőpontok, sebesség és irány egyszerű megváltoztatásával. Létrehozhatsz dobszetteket kizárólag hangminták használatával, de keverheted is ezeket a TR hangszínekkel, felvillanyozó, műfajteremtő új hangzások megalkotásához.

Dobeffektek
A megfelelő effektek használata kulcsfontosságú a dobsávok végső hangzásának kialakításához. Egy Delay effekt a káván, Overdrive a lábdobon, Filter a tamokon és cintányérokon, illetve a megfelelő mértékű Reverb a kiválasztott hangszeren nagyban hozzájárulnak a TR-8S lenyűgöző hangzásához. A Master FX potméter mellett az egyes csatornákhoz tartozik egy testreszabható CTRL potméter is, amely megkönnyíti a hang gyors megformálását. A lábdob Attack-ja, a pergő csattanása, a Phaser mélysége, a torzítás mértéke - bármelyik közvetlenül elérni kívánt paramétert megcímezheted a potméterekre és elmentheted a dobszettben. A hangszerekhez használható effekteket és Master effekteket szintén elmentheted, minden beállításukkal együtt, ami rendkívül rugalmassá teszi a felhasználást és játékot.

TR-8S 2.0 szoftververzió újdonságai

Ingyenes frissítés, új hangszínszerkesztési lehetőségekkel

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ A TR-8S-RŐL:
https://www.roland.com/hu/products/tr-8s/ 


2020. október 23. 09:11

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA