MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Stand Your Ground - a Tulpa zenekar videóklipje

A Tulpa zenekar idén tavasszal megjelent How to Create… című nagylemezén szereplő első dal videóklipjét mutatták be az elmúlt héten. A dal címe Stand Your Ground, amiről a zenekar énekese Székely Marci és Bagdy György a dal szövegírója így mesél:

“Először tudtunk személyesen találkozni a járvány után, elmélkedtünk a világ dolgairól, nagyon fáztunk és az fogalmazódott meg bennünk, hogy bármilyen helyzetben ki kell állni amellett, amit gondolunk, legyen az egy általános gondolat, vagy egy konkrét téma.”

A dal mondanivalóján túl egy igazán különleges módon készült videóklippel szerette volna a zenekar megerősíteni az üzenetét. A klip készítői, Láposi Lilla és Láposi Dávid így foglalták össze a videó koncepcióját és készítési motivációikat:

“A Stand Your Ground videoklip különlegességét - természetesen a zenekar tehetségén kívül - a OneSCRN stúdió 28x6 méteres led fala adja, ami előtt a zenekar játszik. A klip alatt a kamera mindig egy helyben marad, fix képet mutat, így háttérben futó ledfal videóval adtunk egy plusz mozgást a klipnek. Ez a ledfal videó nyújt betekintést nekünk a Tulpa zenekar lelkébe is.

Az együttes hangzásán és a dalszövegeikben érezhető az önazonosság, a lázadás és a határ állítás, de jelen van a józanság a tudatosság és emberségesség is. Ez olyan értékrendről árulkodik, ami a mostani gyorsan és már-már lélek nélkül élő társadalmunkból kezd eltűnni.

A zenekarral egyhangúan egy olyan képi világot szerettünk volna átadni a nézőknek, amely finoman reflektál a globálisan zajló eseményekre. Azokra, amelyek morálisan megkérdőjelezhetőek, aminek mi emberek valahol ki vagyunk szolgáltatva, és mégis valahol tudunk tenni azért, hogy ne érezzük olyan végzetesnek ezeket, mert nem azok. A dal címe és a refrének kezdő sora “Stand Your Ground” jelentése a kitartásról szól, amelyre a legnagyobb szükség van a krízis időkben. A hit és bizalom filozófiáját, az emberi lét nyersségét és mindennek a megértésének a misztikus kulcsát jeleníti meg a klip. Szimbólumokba zár válaszokat, amik gondolatként a fejünkben voltak amikor elkezdtünk a klipen dolgozni.

Technikai érdekességként, a mozgóképet egy nagy formátumú szenzor (Kinefinity Mavo LF) rögzítette, kettő, ugyancsak speciális anamorfikus nagyformátumú lencsét használtunk hozzá. (Cook, Ana. 1.8x). A megjelenítés HDR ami magas minőséget kölcsönöz a videónak.”

https://www.facebook.com/music.tulpa


2022. november 1. 06:25

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA