MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Sennheiser Profile USB mikrofon – egyszerű kezelés és kategóriagyőztes hangzás

A Sennheiser március 14-én indította útjára a Profile USB kardioid kondenzátor mikrofont, amely egyszerű és stílusos megoldást kínál a streamingeléshez és a podcastok készítéséhez. Ez a mikrofon a professzionális hangzást a funkciók közvetlen kezelhetőségével ötvözi, így a streamerek, a podcasterek és a gamerek teljes mértékben saját tartalmukra összpontosíthatnak. A kialakítású mikrofon asztali állványos változatban és Profile Streaming szett formájában is, egy 3-ponton automatikusan rögzülő mikrofonkarral kapható.

Reflektorfényben a hangminőség és az egyszerű használat

A Profile USB mikrofon lelke egy díjnyertes Sennheiser kondenzátor-kapszula: a KE 10. A mikrofon kardioid iránykarakterisztikája gondoskodik a hátulról érkező hangok csillapításáról, hogy a streamer hangja kerüljön a figyelem középpontjába.

A Profile tervezésekor Benny Franke és Dennis Stegemerten termékmenedzser az egyszerű használatra is nagy hangsúlyt fektetett. „Amikor podcastot készítesz vagy élőben streamelsz, már eleve egy csomó dologra kell figyelned: a tartalomra, a megfelelő teremakusztikára, a kamera beállítására, a közönséggel való kommunikációra – az utolsó dolog, amire ebben a helyzetben szükséged van, az egy bonyolult hangcucc” – magyarázta Franke. „Ezért próbáltunk olyan technológiát megalkotni, amely nem akadályozza az alkotó munkát.”

Stegemerten így folytatta: „A konstrukció egyszerű és hatékonyan működik, nem okoz fejtörést a használata. Egyszerűen csak csatlakoztatni kell a Profile mikrofont a számítógép vagy a táblagép USB-C portjához – az eszköz automatikusan felismeri a mikrofont, és már indulhat is a hangrögzítés. Nincs szükség semmilyen interfészre vagy szoftverre, nem kell újabb ablakot megnyitni, hogy szabályozhasd a mikrofon beállításait. Egy-egy intuitívan kezelhető szabályzógomb közvetlenül a mikrofonon – ez minden, amivel foglalkoznod kell.”

A Profile USB mikrofon tervezésénél az egyszerű használatot tartották szem előtt – így a streamerek és podcasterek teljes mértékben saját tartalmukra összpontosíthatnak

A Profile USB mikrofon frontoldalán a következő kezelőszervek találhatók: egy puhatapintású (soft-touch), zajmentesen működő némításgomb, a mikrofon hangerőszintjének növeléséhez egy erősítésszabályzó gomb, a beszédhang és a számítógép/táblagép hangereje közötti egyensúly beállításához egy mix-szabályzógomb, valamint a fejhallgatós monitorozáshoz egy hangerőszabályzó. A fej-, vagy fülhallgató 3,5 mm-es csatlakozóval csatlakoztatható a Profile USB mikrofon hátoldalán található aljzathoz.

A Profile LED-gyűrűi segítségével könnyedén ellenőrizhető a mikrofon működési állapota. Ha az erősítésszabályzó körüli LED-gyűrű zöld, a mikrofon használatra kész. Ha ugyanez a LED-gyűrű időnként vagy tartósan sárgára vált, a mikrofon gerjed. Ebben az esetben csökkenteni kell a mikrofon hangerejét. Némítást követően a némításgomb és az erősítésszabályzó körüli LED-gyűrű pirosan világít.

A Profile USB mikrofon természetes, meleg hangzást biztosít, amely még a hangtömörítést alkalmazó platformokon is érzékelhető

Egyszerű mikrofonelhelyezés

„A Profile kicsomagolást követően rögtön használatra kész. A mikrofon a beszédhang számára természetes, testes, meleg tónust és hangsúlyozott jelenlétet kölcsönöz. Érdekes módon ez a különbség még a hangtömörítést alkalmazó platformokon is hallható” – magyarázta Franke. „Miközben elengedhetetlen egy nagyszerű kapszula használata – a mikrofon helyes elhelyezése is ugyanolyan fontos. A mikrofonnak a szájtól vagy a hangforrástól legfeljebb 15 cm-es távolságra szabad lennie, hogy a hang tisztasága és melegsége is biztosítva legyen.

A mikrofonkar automatikusan rögzülő gombcsuklójának köszönhetően a Profile az optimális pozicionálást követően biztosan a helyén marad. A mikrofon alján található 3/8″-os és 5/8″-os csatlakozó segítségével a mikrofon egyéb gyártók asztali állványaival is használható. A professzionálisabb elhelyezési lehetőségeket kereső felhasználók számára a Profile Streaming szettet ajánljuk, amelyhez egy 3 ponton automatikusan rögzülő mikrofonkar is tartozik. Az elegáns és modern megjelenésű, integrált kábelvezetést kínáló mikrofonkar bármely kamerás alkalmazás esetén ideális választás.

„És hogy a dolog még kerekebb legyen, a Profile fémből készül, így strapabíró konstrukciójának köszönhetően hangrögzítő szolgálataira sokáig támaszkodhatsz – akár kezdőként, akár a technikai eszközparkot és feladatokat egyszerűsíteni kívánó profiként használod a mikrofont” – tette hozzá Stegemerten.

A Profile Streaming szett bármely kamerás alkalmazás esetén ideális választás

Műszaki jellemzők

Bővebb információ...


2023. március 25. 11:40

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA