MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Próbaterem hangszigetelése Európa Kulturális Fővárosában

Cégünk, a Wolf Bavaria Magyarország – Hang és Tűz Kft. már több esetben is felkérést kapott kulturális intézmények koncerttermeinek, próbatermeinek hangszigetelésére. A PhoneStar hangszigetelés bizonyított már a Magyar Állami Operaházban, a Marcali Zeneiskolában, a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, a Komlói Művelődésházban és sorolhatnánk még azon helyeket, ahol a zenei próbák ki- vagy beszűrődő zavaró hangjait a Csendlapok beépítésével szüntettük meg.

Ez év elején nagy örömünkre a Veszprémből kaptunk megkeresést. Veszprém városa elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet, melyhez kapcsolódóan számos fejlesztés valósul meg.  Aktuális projektjük keretében szerepel a Veszprém belvárosában álló Dimitrov-Városi Művelődési Központ próbateremcentrummá alakítása. Ide tervezik a Hangjáték című complex zenei képzésük keretében megvalósuló könnyűzenei képzési központot is. Ennek megvalósításának első lépése a hangszigetelés, melyhez több ajánlattevő közül a PhoneStar hanggátló rendszer mellett döntöttek.

A feladat négy fal, összesen 129 m2 felület hanggátlásának megvalósítasa volt. A zenei műsorok esetében a hangok terjedelme széles skálán mozog, ezért ezúttal a PhoneStar előtétfalas hanggátló rendszerünket úgy építettük fel, hogy nem csak a vázszerkezetbe, de a légrésbe is akusztikus szálasanyagkitöltést került. Ezt követően a megduplázott profilvázszerkezetre 1 réteg 15mm Csendlap  került rögzítésre. Fontos megjegyezni, hogy a hanggátló rendszerünk elengedhetetlen részét képező PhoneStrip rezgéscsillapító beépítése jelentős szerepet tölt be ebben a munkánkban is.

Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy cégünk és PhoneStar hanggátló rendszerünk is szerepet kapott Európa Kulturális Fővárosa 2023 nagyszabású fejlesztéseiben és ezzel hozzájárulhatunk a jövő nemzedék zenei képzése feltételeinek megvalósításában. Köszönjük a bizalmat!

https://www.phonestar-hangszigeteles.hu/


2022. július 20. 04:57

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA