MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Petőfi Zenei Díjátadó 2022: Ők vihették haza az elismeréseket

2022. január 23-án immáron hatodszor rendezték meg a Petőfi Zenei Díjátadót, ahol a hazai könnyűzene ünnepén, a szakma legjobbjait ismerték el 11 kategóriában. A nyertesekről a csatornaigazgató és egy szakmai zsűri döntött a csatornák zenei szerkesztői által küldött lejátszási listák mentén.

A Petőfit ábrázoló trófeákat egy két órás show-műsor keretein belül nyújtották át a nyerteseknek. A show házigazdája az M2 Petőfi TV műsorvezetője, Csapó Dóra, valamint a Petőfi Rádió ébresztőműsorának, a Petőfivel a reggel! hangja, Bekker Dávid volt.

„A Petőfi Zenei Díjátadó hazánk nagyszabású könnyűzenei ünnepe, megtisztelő, hogy idén műsorvezetőként a részese lehetek. A díjakat átadó művészekkel és a jelölt zenészekkel a munkám során, az M2 Petőfi TV-n már többször találkoztam, jól ismerem őket. Idén műfaji kavalkádot kaphatnak a nézők, mind a jelölteket, mind a fellépőket tekintve, ráadásul feltörekvő, ifjú tehetségek és új kategóriák is helyet kaptak az idei felhozatalban.”- árulta el Csapó Dóra.

„Rádiós műsorvezetőként kötelességemnek érzem, hogy képben legyek a hazai popkulturális élet meghatározó szereplőivel, ígéretes tehetségeivel. Szerencsére ez párosul azzal, hogy a hazai könnyűzene nagyon közel áll a szívemhez. A Petőfi Zenei Díj évek óta szenzációsan szemlézi a szakma krémjét, éppen ezért évek óta követem a díjátadókat. Hihetetlen extázist jelent nekem, hogy idén a show férfi műsorvezetője lehetek”- mesélte Bekker Dávid.

A díjátadó egyik hagyománya, hogy a show során megemlékeznek olyan zenészekről, előadókról, akik sajnos már nem lehetnek közöttünk. Így muzsikált Tátrai Tibor, Deák Bill Gyula, Földes László Hobo, valamint a Kőbányai Zenei Stúdió néhány zenésze, akk Póka Egon munkássága előtt emeltek kalapot. Veres Mónika és Ruby Harlem pedig Kórbos János dalaira emlékezett tisztelettel. Bizonyíthatott még a színpadon Fekete Giorgió, az Ivan & The Parazol zenekar, Dánielfy Gergő és id. Szakcsi Lakatos Béla is.

Néhány kategória győztesét már a show indulása előtt ismerhettük. Ilyen volt az Életműdíj, Az év dala, valamint az Év felfedezettje is.

A díjazottak teljes listája:
Életműdíj: Szakcsi Lakatos Béla
Az év dala: Kaukázus: Egyetlen szó
Az év felfedezettje: Katona Petra
Az év dalszövegírója: Kardos Horváth János – Kaukázus
Az év zenekara: 4S Street
Az év férfi előadója: Köteles Leander
Az év női előadója: Deva
Az év idegen nyelvű, magyar szerzeménye: Never Be
Az év multimédiás projektje: Bp Underground Rock film
Az év elektronikus zenei előadója: Analog Balaton
Az év hangszeres előadója: Varga Nóri


2022. január 25. 10:37

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA