MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Novemberben ismét Interton Egyetem

2023. NOVEMBER 23-ÁN KERÜL MEGRENDEZÉSRE AZ INTERTON EGYETEM MIAMI A RUBIN HOTELBEN (1118 BUDAPEST, DAYKA GÁBOR U. 3.). A MIAMI egy mozaikszó, jelentése: MI A Mesterséges Intelligencia. Idén mindegyik előadás ehhez a témakörhöz kapcsolódik. Ráadásul egyetlen napon két rendezvénnyel is várjuk az érdeklődőket!

Délelőtt az audiovizuális szegmens és a mesterséges intelligencia kapcsolatát érintő előadásokat láthatnak a résztvevők. A délelőtti rendezvény címe:

M.I. forradalom az audiovizuális világban

A délelőtti rendezvény programja:
Kezdés: 09:00

Köszöntő
Balogh Géza – INTERTON Group

Mesterséges intelligencia az építészeti akusztikai tervezésben
A 2023-as évet talán nem túlzás a mesterséges intelligencia berobbanása évének nevezni, a háttérben azonban már évtizedek óta zajlanak a kutatások és fejlesztések a világ szinte minden országában. Egyeseket optimizmussal, másokat aggodalommal tölt el ezeknek az alkalmazásoknak a megjelenése és térnyerése. Az előadásban bemutatjuk, hogy a mélytanulás technológiájának akusztikai felhasználásában milyen etikus mesterséges intelligencia eljárások és megoldások fejlesztése zajlik az Entel-nél, és hogy ezekkel hogyan demokratizálható az építészeti akusztikai tervezés.
Előadó: Dr. Huszty Csaba – ENTEL Műszaki Fejlesztő Kft.

Mesterséges intelligencia használata a hangfelvételek készítése és maszterelés során
– Kiváltható – e az ember a hangfelvétel készítési és utómunka folyamatok során?
– Hol van helye és várhatóan hol nem lesz helye az automatizmusoknak?
– Várhatóak-e új hangfelvételi formátumok az MI-nek köszönhetően?
– Mi az a generatív média?
– Megváltozik-e a szerzői jogok kezelése?
Előadó: Koscsó Ferenc – Koscso Media Engineering Kft.

+1 előadás, melynek részleteit hamarosan közöljük!
Zárás: 12:00
Délután a mesterséges intelligencia szakértőinek előadásai lesznek láthatók.
A délutáni rendezvény címe:

M.I. vár ránk?
A délutáni rendezvény programja:
Kezdés: 13:00

Értékválasztások, kihívások és sikerek
A mesterséges intelligencia fejlesztések a jövő kihívásait megoldani igyekvő emberiség technológiai fejlesztéseibe természetesen illeszkedő, mély társadalmi és gazdasági újraprogramozást elindító változások. Milyen tükröt tart elénk az automatizáció és a kihelyezett döntéshozatal terjedése? Mit látunk a tükörben, és mik a válaszaink rá? Illetve, mire válasz maga a mesterséges intelligencia, mi a társadalmi megoldóértéke? Az előadásban a mesterséges intelligencia működésének megértése mellett a közeljövőre gyakorolt hatásait is igyekszünk feltérképezni, és az ezekre adható sikeres egyéni, illetve üzleti stratégiákat térképezzük fel.
Előadó: Dr. Rab Árpád, jövőkutató, NKE ITKI tudományos főmunkatárs, NMHH MI kutatásvezető

A mesterséges intelligencia közeljövője – avagy: a bunyó folytatódik
A mesterséges intelligencia vívmányainak elterjedését mostanában már sok területen nem elsősorban az akadályozza, hogy nem elég jók a termékei (pl. önvezető autók, orvosi diagnosztikák, különféle intelligens robotok, automatikus dolgozatírás és -javítás, stb.), hanem az, hogy nem alakult ki körülöttük kellőképp részletes és általánosan elfogadott szabályozás. Például nem világos, hogy milyen eszközök fejlesztése (vagy a fejlesztett szerkentyűből milyen kezelőszervek kihagyása) számít bűncselekménynek. Ez alapján a gyakori fekete utópiákhoz elsősorban ez a hozzáfűznivalóm: minden, ami jó célra használható, az használható rossz célra is. A jövőben a mesterséges intelligenciával támogatott bűnözőket mesterséges intelligenciával támogatott rendőrség fogja üldözni. És így már mindjárt nem is annyira ijesztő ez a jövő.
Előadó: Dr. Mérő László – egyetemi tanár, ELTE

Kerekasztal-beszélgetés
Bombera Krisztina vezetésével a két délutáni előadónkkal kerekasztal-beszélgetést láthatnak a résztvevők. Ebben a részben lehetőség lesz kérdéseket feltenni az előadóknak.
A két rendezvényre egy felületen, de külön-külön szükséges regisztrálni.

A regisztrációhoz kérjük, kattints ide!

Bővebb információ...


2023. augusztus 25. 07:53

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA