MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Neumann KH 80 DSP A G EU

Aktív stúdió monitor DSP-vel, analóg bemenettel. Szuperkompakt, DSP-vezérlésű, kettős erősítésű közeltéri monitorhangfal, kivételes teljesítménytartalékokkal.

Az elsőszámú választás – kompromisszumok nélkül
A digitális vezérlésű KH 80 DSP a szűrési funkcióknak és a helyiség-specifikus beállítási lehetőségeknek köszönhetően bármely környezetben referenciaszintű hangzást kínál. Ez a kompakt kialakítása mellett is rendkívüli tartalékkapacitással bíró modell a klasszikus Neumann-jegyeket is magáénak tudhatja: tisztán körülhatárolt szórási szög, torzításmentes kialakítás és kifinomult anyagválasztás.

A felsőbb matematika szülte tökéletes hangzás – munkára fogva
A Neumann fejlesztőmérnökei a KH 80 DSP minden apró részletét, szögletét és hullámvisszaverő tulajdonságát betéve ismerik. A hangfal hangzása azért olyan letisztult, mert minden egyes hanghullám precízen irányított. A KH 80 DSP-t számítógépes szimulációk alapján tervezték, olyan precíz számításokat alkalmazva, melyekre csakis a Neumann képes. Az MMD™ (matematikailag modellezett hangszóródás) technológia szilárd alapot biztosít a stúdiómonitor-sorozat számára a precíz, egyedi hangirányításhoz. A matematika még sohasem hangzott ilyen jól.

A Neumann még a legkevésbé ismerhető tényezőt is számításba veszi: az általad használt helyiséget
Legyen szó projektstúdióról, közvetítőkocsiról, irodai kuckóról vagy egyszerűen egy téglaépületről: minden esetben a helyiség határozza meg a hangzást. A helyiség felületei és kiszögellései a hanghullámokban elhajlást, visszaverődést, törést és interferenciát okoznak, ami a hangzás egyfajta torzulását eredményezi. Az igazán valósághű, akusztikailag „balesetmentes” hangzáshoz általában drága berendezésekre, a helyes beállításhoz pedig rengeteg időre és szakértelemre – vagy intelligens algoritmusokra – van szükség. A monitorhangfal pozíciójára vonatkozó beállítás (szabadon álló, kis/közepes/nagy asztalon elhelyezve) a hátoldalon található „Acoustical Control” kapcsolóval végezhető el.

A még pontosabb beállításokhoz a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:
Automatic Monitor Alignment technológia – A sztereó rendszerek helyiséghez igazodó, automatikus kalibrálása a Neumann MA 1 mérőmikrofonjának segítségével (Mac/PC gépeken futó szoftver)
Control – Ingyenes iPad®-alkalmazás akár kilenc KH 80 DSP monitorhangfal beállításához, működtetéséhez és helyiséghez igazodó kalibrálásához (varázsló utasításait követve és/vagy kézi beállítással)

Egy eszköz a professzionális igényeket támasztó felhasználók számára
A legjobb minőségű alkatrészek, csúcskategóriás védelmi rendszerek és teljesítménytartalékok – ezek azok a követelmények, melyeket ettől a stúdiókategóriás terméktől a legnehezebb körülmények között is elvárhatunk. Kialakításából adódóan a KH 80 DSP egy sokoldalú közeltéri monitorhangfal, amely bárhol képes professzionális hangzást biztosítani, ahol arra szükség van – projekt- és zenestúdiókban, vágó- és broadcast helyiségekben vagy akár a közvetítőkocsikban is. Némely ügyfelünk annyira megkedvelte, hogy a nappalijában is a KH 80 DSP-t használja. Miért ne? Végtére is a KH 80 DSP az analóg technológia remekművét, a füled is digitális pontossággal célozza meg.

A KH 750 DSP mélynyomó a KH 80 DSP tökéletes kiegészítése.

Többszáz jó okod is lehet arra, hogy a Neumannt válaszd – szemelvények a Neumann alapfilozófiájából
A KH 80 DSP-t a Neumann a monitorhangfalakkal kapcsolatos alapfilozófiájához híven fejlesztette ki. Minden egyes alkatrész, formai megoldás, jelút és hullámmozgás ennek a filozófiának a gyümölcse. Itt nincsenek véletlen szülte formai és alkatrész-megoldások. A KH 80 DSP-ben többszáz ilyen megoldás is alkalmazásra került, melyek együttese kivételesen tiszta és neutrális hangzást eredményez. Példának említhetjük a hangfalház görbületeit, melyek minimálisra csökkentik a hanghullámok élek okozta elhajlását. Vagy ide tartozik még a mélyhangszóró dugattyú jellegű mozgása, amely még a legnagyobb hangerő-kiugrások esetén sem okoz harmonikus torzítást. Ezen előnyök némelyike a KH 80-ban egyértelműen kézzelfogható. Másokat a Neumann inkább megtart magának. A hangzásban azonban együttes hatásuk mindannyiunk számára hallható – méltán tanúsíthatják ezt a világ nagyobb és kisebb stúdióinak hangmérnökei is. A Neumann stúdiómonitorokkal kapcsolatos alapfilozófiájáról ide kattintva olvashatsz bővebben.

Bővebb információ és vásárlás: https://audiospecialista.hu/termek/kh-80-dsp-a-g-eu/


 

2023. január 4. 06:29

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA