MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Nest of Plagues - Klipes dal a mentális problémákat övező stigmákról

Megjelent a budapesti metalcore/deathcore műfajú Nest of Plagues legújabb klipes dala. „Az ’Unimprint’ a 6. single a jövőre megjelenő ’TO KILL A GOD’ című 2. albumunkról. A dal azokról a stigmákról szól, amiket a társadalom helyez a mentális nehézséggel küzdő emberekre. Azt a harcot mutatja be, ami egyszerűen elkerülhető lenne egy megfelelő szociális háló és pozitív hozzáállás kialakításával.”

A Nest of Plagues modern deathcore/metalcore zenekart 2014 júniusában alapította Ivanics Dániel (vokál, basszusgitár), Breier Máté (gitárok), Nyerusaji Márkó (gitárok) és Fűr Balázs (dobok).  A kezdeti kísérletezés után Márkó gitáros posztját Bölcskey Tamás vette át 2014 októberében. A zenekar a közös munka tényleges kezdetét ettől a ponttól számítja.

A zenekar a kezdeti elképzelések alapján a súlyosabb deathcore stílust keveri metalcore és groove metal elemekkel, melyet különböző technikájú hörgéssel és rekedt, dallamos énekkel egészítenek ki. Az idő előrehaladtával zenéjükben egyre több teret kaptak a modern keyboard és sampler hangzások. A szövegek olyan emberi érzésekből merítenek, melyek uralják az ember minden cselekedetét és gondolatát.

Tamás csatlakozása, illetve az első dalok megírása után az első koncertre 2015 januárjában Budapesten került sor a Kék Yukban.

2016 nyarán készült el a zenekar első kislemeze „Nest Of Plagues” címmel. A felvételek Simon Istvánnál készültek a No Silence Studio-ban, a lemez borítóképét pedig Bakonyi Örs tervezte. A négy tételt tartalmazó kislemez 2016. szeptember 30-án jelent meg az online platformokon.

2016 szeptemberében a zenekar megnyerte a budapesti Rocktogon Tehetségkutatót, illetve októberben a nemzetközi GBOB tehetségkutatón fellépési lehetőséget nyertek a 2017-es temesvári Revolution Festivalra, valamint a 2017-es debreceni Full Of Anger Fesztiválra.

2017. április 30-án jelent meg a zenekar következő anyaga „The Faceless Ones” címmel.

2017 nyarán harmadik helyezést értek el a szarvasi Dobbantó Tehetségkutatón, illetve különdíjat nyertek az egri Éter Tehetségkutatón.

A zenekar 2017 őszén kezdte el szervezni az első nagylemez előkészületeit és felvételét. A hanganyag rögzítése és a hozzá kötődő stúdiómunka szintén Simon Istvánhoz fűződik, a borítóképet pedig szintén Bakonyi Örs készítette. A tizenegy tételt tartalmazó nagylemez „End Of The Comedy” címmel 2018. január 8-án jelent meg. A lemezbemutató koncertre január 14-én került sor a Stagediving Fesztiválon a Dürer Kertben.

Az „End Of The Comedy” nagylemez megjelenése előtt Tamás úgy döntött, hogy elhagyja a zenekart. Nyerusaji Márkó helyettesítette a január 14-ei lemezbemutató koncerten, aki ezt követően újra taggá vált.

2018 tavaszán több alkalommal is részt vettek fellépőként a Dürer Kertben szervezett különböző underground eseményeken, valamint a júliusi Rockmaraton Fesztiválon beválogatást nyertek a Metal.hu underground színpadra.

2018 nyarától a zenekar elkezdte a dalszerzést a következő nagylemezhez, illetve az első kliphez tartozó szervezési munkálatok is elkezdődtek. 2018 őszén a banda és Márkó útjai elváltak, és a csapat trió felállásban folytatta tovább. 

2019-től a zenekar a fellépésekre helyezte a hangsúlyt és több hazai és külföldi városban is fellépett. Itthon főként az Over My Dawn zenekarral turnéztak, külföldön pedig olyan városokban játszottak, mint Zenta, Bécs vagy Szatmárnémeti.

2019. november 30-án került sor a zenekar 5. születésnapi bulijára, amit a Dürer Kertben tartottak meg az As Karma Brings, a Needless és a Sleepless társaságában.

2019 decemberében jelent meg a banda első videoklipje, ami a “Memento For Her Deeds” című számhoz készült. A forgatási és vágási munkákat a Proving Ground Pictures készítette. 

They have already released a few tracks from the album with music videos, and they have a strict plan in releasing 3 more songs until November, then after the release of the full LP, making some more videoclips for the rest of the songs.

Szintén 2020-ban adták ki a következő klipes dalukat, a “Megalomania”-t, amely a deathcore közegben nagy elismerést kapott. A klipet a No Total Films készítette. A zenekar jelenleg is a második nagylemezén dolgozik, melynek megjelenése előtt egyesével, vizuális anyaggal együtt jelentetik meg a dalokat. A következő tétel az “Inferno”, mely várhatóan 2021 nyarán jelenik meg egy szövegvideóval, szintén a No Total Films munkájaként.

Facebook: https://www.facebook.com/nestofplagues/
Instagram: https://www.instagram.com/nestofplagues/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCXEJvHOKiKLbCOzpONL8kWg
Spotify: https://spoti.fi/3nEXgrA


2022. január 6. 08:34

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA