MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

LD Systems MAUI® G3 család beépített keverővel

A MAUI G3 sorozatával az LD Systems 2023-ban magasra állította a mércét a kompakt oszlop PA-rendszerek hangzásának szempontjából, és verhetetlen PA-csomagot kínált DJ-k és kisebb zenekarok számára. A gyártó most a MAUI 11 G3 MIX és MAUI 28 G3 MIX modellekkel bővíti a sorozatot, amelyek beépített 6 csatornás digitális keverővel, professzionális effektekkel és kényelmes, vezeték nélküli, okostelefonon vagy táblagépen keresztüli távirányítással tovább bővítik a MAUI G3 alkalmazási lehetőségeit. Ezáltal a MAUI G3 MIX „all in one” megoldássá válik minden olyan előadó számára, aki nem szeretne külön keverőpultot vinni az élő fellépéseire.

A MAUI G3 MIX sorozat a sokoldalú élő felhasználáshoz szükséges összes komponenst egyesíti: keverőpult, effektek, dinamikaprocesszorok, DSP-vezérlő, végerősítők és hangszórók. Az integrált 6 csatornás digitális keverőpult négy XLR/vonal kombó bemenetet kínál mikrofonok, vonalszintű eszközök vagy nagyimpedanciájú hangszerek csatlakoztatására (Hi-Z az 1 + 2 csatornán elérhető), kiegészítve az 5 + 6 csatornán sztereó Bluetooth kapcsolattal. A további mélynyomó vagy egyéb berendezések csatlakoztatására szolgáló rendszerkimenet mellett két monitorkimenet is rendelkezésre áll akár két monitor csatlakoztatására, és mindegyik monitor önálló keveréssel való ellátására. Két MAUI G3 MIX a SysLink® kapcsolaton keresztül összefűzhető a csatornák számának megduplázásához. A csatlakozások sokféleségét egy lábkapcsoló bemenet teszi teljessé a kéz nélküli effektvezérléshez.

A keverő beállításai a mélysugárzó hátoldalán található vezérlőelemen keresztül manuálisan, valamint távvezérléssel is elérhetők. Ehhez az LD Systems ingyenes alkalmazást (iOS/Android) kínál okostelefonokra és táblagépekre, amely teljes hozzáférést biztosít a keverőcsatornákhoz, a monitorcsatornákhoz és az átfogó effekt szekcióhoz zengető, visszhang és dinamika eszközökkel. Egy parametrikus 5 sávos EQ is rendelkezésre áll. Az igényektől függően a keverő teljes alkalmazásvezérlése Easy vagy Expert módban működtethető.

A MAUI 28 G3 MIX alapja egy 12”-os mélysugárzó 2060 W (csúcs) teljesítménnyel és két alumínium oszlopelem tizenkét 3,5”-os középsugárzóval, amelyek kardioid hangszóróként vannak kialakítva, és kontrollált sugárzást tesznek lehetővé. A MAUI 11 G3 MIX két 8”-os mélysugárzót tartalmaz 1460 W (csúcs) teljesítménnyel és hat 3,5”-os középsugárzóval. Mindkét modellnél a középsugárzók fázisdugó rendszerűek (Phase-Plug-Design), amelyek a két 1”-os magassugárzóval együtt egyenletes hangeloszlást biztosítanak állandó vízszintes szórással (120° x 30°). A legújabb DynX® DSP-generációval felszerelt mélynyomók még maximális hangerőn is torzításmentes hangvisszaadást biztosítanak 37 Hz-ig (MAUI 28 G3 MIX) vagy 39 Hz-ig (MAUI 11 G3 MIX). Egy második mélynyomó használata esetén a basszustartomány egy gombnyomással (előre beállított) kardioid konfigurációban is működtethető.

A Bluetooth 5.0-nak köszönhetően a MAUI G3 MIX sokoldalú hangrendszerré válik a háttérzene és egyéb tartalmak vezeték nélküli lejátszásához. A szállítás is a megszokott módon egyszerű, az elemek közötti továbbfejlesztett, láthatatlan csatlakozók pedig fokozott stabilitást biztosítanak az összeszerelés során.

Az LD Systems MAUI G3 MIX modelleket áprilistól kezdik szállítani, de a forgalmazó Elimex Kft-nél már előrendelhető.

A teljes MAUI G3 MIX sorozatról bővebb felvilágosítás...


2024. március 14. 08:37

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA