MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2024: Íme a tizenkilencedik hét megjelenései

Mind zeneileg, mind a szövegek terén színes kínálat jellemezte a 2024-es év tizenkilencedik hetét. Ezekben a napokban olyan előadók jöttek ki új dallal, mint...

MOLNÁR TAMÁS – SEHOVAVALÓ (FULL ALBUM)
Nyitottság, sokféleség, különleges világok jelennek meg Molnár Tamás friss-ropogós szólóalbumán. A „Sehovavaló” korongon olyan dalokat hallhat a nagyérdemű, mint a „Rekviem”, a „Sehovavaló”, a „Visszapillantó”, a „Holnaptól”, a „Nélkülem”, a „Világot cserélek”, az „Azt beszélik a városban”, valamint a „Nélkülem” – Akusztik.  A korong fényét olyan közreműködők emelik, mint Bérczesi Róbert, Pajor Tamás, Majka, Filo, vagy éppen Lábas Viki.


MORIONES – ALVAJÁR
Egy évvel ezelőtt mutatkozott be Moriones, aki az eltelt időszak során kijött többek között a Manuellel közös „Voodoo Baba” szerzeménnyel. A héten egy valóban személyes anyaggal jelentkezett,  az uptempo, pop-latin-deep house jegyekkel fűszerezett, életigenlő figyelmeztetést jelentő „ALVAJÁR” formájában.

„Az ALVAJÁR-t nagymamámmal való kapcsolatom ihlette nagyrészt, a jelenem küzdelmei pedig kiegészítették. Unokatestvéremmel forgattuk a videóklipet. Mindenképp egy olyan helyet szerettem volna a szám nosztalgikus kedvessége miatt, ahol gyerekkorom nagy részét töltöttem, és a klipben feltűnő hintaágy az volt. Sokszor átmentem és beszélgettünk mamával, és ekkor a nap mindig odasütött. A kontraszt az csak hozzáadódott a történethez, hiszen a bohóc meghalt, de az albummal minden tiszta lesz. Nagyon durva, mert a klip elején a kisfiú én vagyok, ahogy nézi a jelenem. Azt a részletet unokatesóm egy egyetemi projektjéből vettük ki, ami ráadásul egy 14 éves felvétel, hiszen 2010-ben forgott és valahol megtalálta. Eszméletlen sorsszerűen történik ismét minden és mondhatjuk, hogy minden egyszerű volt, hiszen hazamentünk.”  - árulta el Moriones.


TOLDYUUSO - SUPERSTAR'S DREAM
Új kislemezét harangozta be a 2022 óta aktív toldyuuso.  A basszus orientált, dinamikus stílusjegyekkel fűszerezett „SUPERSTAR’S DREAM” az Escape Plan Recordings által gondozott „STUCK OUTSIDE” EP legbulizósabb száma.

„A címet egy elég személyes, szakmai sértődés ihlette. Nagyon sokáig nagyon sokan nem vettek minket komolyan a zeneiparban szimplán azért, mert mindketten underground körökből jövünk. Sok lehetőségtől szándékosan elzártak minket és hátráltattak” – mondta el a korong kapcsán Mógor Máté.

„A „SUPERSTAR’S DREAM” témája rossz szokásokra való emlékezésről és azok elkerüléséről mesél. Meg saját magamat is bíztatom picit a szövegemmel, hogy ha a jó úton haladok és minden negatív aspektusomat kiveszem magamból, akkor a jövőben minden rendben lesz. Akik hasonlóan perfekcionisták mint én biztos érteni fogják a témát” – tette hozzá Hamar Barnabás.

Írta, összeállította: Hatos Niki


2024. május 19. 07:04

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA