MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2024: Íme a második hét megjelenései

Mind zeneileg, mind a szövegek terén színes kínálat jellemezte a 2024-es év második hetét. Ezekben a napokban olyan előadók jöttek ki új dallal, mint a Lóci Játszik, a Honeybeast, vagy éppen CARI.

LÓCI JÁTSZIK, VOLKOVA – RÁMSZOKNÁL
Hogyan találjuk magunkat újra és újra ugyanazokban a helyzetekben? Ezt a témát járja körbe az idén 10 éves Lóci Játszik és Volkova közöse, avagy a Weil Andris által hangszerelt „Rámszoknál”.

„Az elejétől fogva tudtam, hogy ez egy duett lesz. Kicsit olyan, mint a Szociálisan érzékeny dal, csak éppen tíz évvel és sok tapasztalással, változással később. A szövegét a kislányunk altatásai között írtam, próbáltam felidézni a múltbéli élményeket, kalandokat, ezekben az emlékekben merültem el. Olyan partnert kerestünk, aki nem rockdíva vagy popsztár: valódi, hiteles, át tudja adni, amit közölni szerettünk volna a dallal, és egy Unicumot is meg tud velünk inni. Ez egészen pontosan Volkova Kriszti leírása. Az első pillanattól megvolt az összhang, nagyon nyitott volt az ötletekre, neki is volt bőven, és a személyével még egy plusz réteget adott a dalnak” – mondta el Csorba Lóci.  A dalhoz forgatott klipet a több díjjal elismert Gyimesi Anna készítette. „Igyekeztünk szabad kezet adni neki. Leültünk beszélgetni és egyértelműen kirajzolódott, hogy nem huszonévesekre van szükségünk, hanem olyanokra, akik már láttak egyet s mást, mégis megint ugyanaz a forgatókönyv, amit fiatalon már kívülről fújtak. Ilyenkor teszi fel magának az ember a kérdést: mégis mit keresek 40 évesen megint részegen a Deák téren? De hát ilyen a szerelem, ezek megtörténnek velünk, és Anna mindezt gyönyörűen rajzolta fel. Büszkék vagyunk erre a klipre és nagyon örülünk, hogy elkészült. Csodás és odaadó stábbal dolgozhattunk, és fontosnak tartjuk azt is, hogy legalább egy olyan videó készüljön évente, amiben meg tudjuk mutatni, vizuálisan hogy szeretnénk reprezentálni magunkat” –árulta még el Lóci.


HONEYBEAST – MÁSNAP
Az átmulatott éjszakák másnapját vázolja fel új számában a Honeybeast.  A dalhoz Horváth Réka készített klipet.

„Talán sokak számára ismerős lehet az alaphelyzet: elmegyünk bulizni, aztán felébredve se kép, se hang, csak emlékfoszlányok vannak valakiről, akit megismertünk. A riasztó az benne, mennyire homályos a tegnap, de a főhősünk mégis keresgéli a srácot, várja, hogy esetleg ő jelentkezzen. Ez egy kiragadott pillanat egy hétvégéből: a lírai én kicsit nevet magán, de fáj is neki. Talán lehetett volna szerelem is, de az egész este belefulladt az alkoholba, a mámoros éjszakába, ezért van benne az elszalasztott lehetőség bánata az önirónia mellett” – kezdte Bencsik-Kovács Zoli.  „Tényleg mindannyian átéltük már ezt. Volt egy buli, ott találkoztunk egy vonzó – vagy a piától annak tűnő – idegennel, akivel hirtelen kitaláltuk az egész életet és beleéltük magunkat valamibe, aztán másnap jött a kínzó józanodás. Arról szól nekem ez a dal, amikor azt utolsó halvány kis reményt is el kell engedni, ami ahhoz köt, hogy hátha mégis lesz valami. Itt nagyjából 24 órát ölel fel a történet, de a valóságban ez a remény három hónapig, fél évig, vagy akár három évig is velünk tud maradni. Amikor az álomból a realitásba zuhanunk, az nagyon tud fájni” – tette hozzá Tarján Zsófi.


CSINSZKA – BUTTERFLY
Nyáron kiadta első nagylemezét Csernik Csinszka. A korong a „Finally Opening up” címet kapta, ami tulajdonképpen az alternatív r&b, a hiphop világát fűszerezi a fúziós jazz bódító dallamaival.

,,Ha írok, akkor írok a kilences buszon, írok a ruhatárban, írok ha nem tudok elaludni, írok egy bulin, ahol oldalra fordulva lefirkárok pár sort. Tehát írok, amikor nem ülök le írni. Azokat a dolgokat írom le, amik természetesen jönnek. Nem azért mert kell, hanem mert jólesik, és ezekből építem fel a számokat. Az alkotás folyamatában minden részletet gondosan megterveztem, és egy erőteljes, 12 lépcsős szerkezetet formáltam, mely mélyen belőlem meríti az erőt. Az inspirációt alkotó anyag a valóságos, masszív élettapasztalatokból született.” - nyilatkozta az előadó. Az erdélyi születésű, budapesti énekes-dalszerző a minap új videóval jelentkezett, amit a „Butterfly” dalához készített el Kebabbal karöltve.


AJSA LUNA - MOTHER LUNA
Hamarosan előjön második nagylemezével ajsa luna. Az előadó a Spotify EQUAL nemzetközi kampányának magyarországi arca és nagykövete lett, így friss-ropogós „mother luna” száma nagyobb figyelmet kap korábbi munkáinál.

„Anyukám elmondása alapján teliholdkor születtem, ami igazán különleges tekintve hogy Ajsa Lunának hívnak. A születésem napja ráadásul hétfőre esett, ami a Hold napja. Régebben sokat csúfoltak a nevem miatt, nem egyszer kaptam meg a Luna-P*nát, ami végülis szintén egyfajta feminin energiát sugároz, és ma már sokat nevetek ezen. Viccet félretéve nagyon büszke vagyok magamra, mert azt gondolom hogy az utóbbi pár évben sikerült majdnem minden 'gyengeségemet' erősséggé formálni, és a dalban érzékelhető flegmaság talán pont ebből a nézőpontváltásból fakad. 'Minden porcikám porcelán, törhetetlen! Olyan porcelán mi törhetetlen". - mesélte luna.


CARI – GOOD GAME
Videóklippel jelentkezett CARI. A kisfilm a „good game” számhoz készült el, ami a címmel ellentétben magyar nyelvű szöveget kapott és egy párkapcsolat elengedésének nehézségeit állítja fókuszba.

„A dal egy olyan kapcsolatról szól, aminek, már mindkét fél jól tudja, véget kéne vetni, de ez egyre csak húzódik. A szövegben gamer-metaforákkal húzok párhuzamot a kapcsolat dinamikája és a videojátékok között. A klip koncepcióját ezúttal Rácsai Dávid, rendező-cinematográfussal, valamint Pénzes Bence, cinematográfussal találtuk ki. A klip hangulata hol varázslatos, hol kísérteties, párhuzamban egy kapcsolat jó és rossz oldalának bemutatásával.” – meséli CARI. „Egyébként az eddigi legérdekesebb forgatásom volt. A barlangos képek felvétele nagyon kalandos volt, és a kezünk munkája a szó szoros értelmében is megjelenik: a klipben megjelenő felhőket például mi magunk gyúrtuk vattából.” – avatott be minket CARI.

Írta, összeállította: Hatos Niki


2024. január 20. 05:13

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA