MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2024: Íme a huszonnegyedik hét megjelenései

Mind zeneileg, mind a szövegek terén színes kínálat jellemezte a 2024-es év huszonnegyedik hetét. Ezekben a napokban olyan előadók jöttek ki új dallal, mint...

BÖBE – ÏLLÚZIÓ
Szerettél már bele általad kreált fantáziába? Akkor neked szól Szécsi BÖBE újdonsága, avagy az „ÏLLÚZIÓ”, amelyet Usztics Pepe producerrel alkottak meg közösen. 
„Nem volt kifejezett koncepciónk vagy elképzelésünk, mielőtt neki láttunk volna a dalszerzésnek. Talán annyi, hogy mindenképp szerettem volna egy pörgős dalt az EP-re, és bár a verzék itt is lassabbak, a refrén már abszolút beleesik ebbe kategóriába.” – árulta el Böbe. „vigyázz mit rendelsz, mert lehet hogy nem azt kapod, amire számítottál... ez ugye online rendelések esetén gyakran elő szokott fordulni.” – tette hozzá. A számhoz Dragojova Drin és Hatvani Krisztián jóvoltából készült image klip.


CÉANNE – HEADING HOME 
Mély és személyes utazásra invitálja a hallgatókat friss-ropogós, az önismeret és a tudatosság témáit körbejáró lemezével CéAnne.  Az album neo-soul és r’n’b jegyekkel építkezik, és Ádám Péter producer, Mihalik Ábel, Hiegl Geri, Simkó-Várnagy Mihály, Farkas Izsák, Kaj Betti, Paku Patri, Gátos tesók segítségével készült el.

„Csak úgy történik velük az életük, valódi döntéseket pedig nem hoznak, mert fogalmuk sincs, mit szeretnének és mit nem.” – kezdte az énekesnő. „Régebben kevésbé mertem személyes témákhoz nyúlni, mert nem gondoltam, hogy érdekes lehet másoknak az én konkrét megélésem. Viszont engem is a személyes történetekkel lehet megfogni, ezért fordítottam ezen a gondolkodáson. Az önismereti munkám része volt, hogy elhiggyem, nem kell mindent egyedül csinálnom. A közreműködő zenészek sora azt jelzi, talán jó úton járok.”– tette hozzá.

https://wmmd.lnk.to/CeAnne_HeadingHome


KALLAY SAUNDERS, THE MIDDLETONZ, SLASHKOVIC, FEHÉR HOLLÓ - HALO
Új dallal rázta fel a hetet az indie pop trió, avagy a The Middletonz. „A „Halo” a mi nagy visszatérő dalunk. A szám témája, hogy az életet – annak minden törékenységével és kiszámíthatatlanságával együtt – azok az emberek teszik értékessé, akiket szeretünk, és a velük megosztott pillanatok. Számunkra a zenekarban ennek van egy többletjelentése is. Az utóbbi jó pár évben elhanyagoltuk egymást, a zenei kapcsolatunkat, de most ráébredtünk, mennyire fontos nekünk ez a projekt és a közönségünk” – mondta el a csapat hiphop motorja, Slashkovic.


WELLHELLO – 17
Tinédzser éveibe repített vissza minket Fluor és Diaz. A 2000-es esztendők hangulatát megidéző, humoros „17” szám helyet kap a duó „Szerelmes dalok világvége esetére” nagylemezén. A dalhoz Rádli Bence rendezett klipet. 

„17 évesen még minden új, a legkisebb dolgokban is ott a nagy elsők izgalma. Az ember felfedez és a szerelemtől kezdve az apró csínyeken át próbálja dekódolni, feldolgozni az éppen nyakába boruló világot. Nekünk ez a 2000-es években volt, ami meghatározó szerepet játszott az életünkben az akkori zenékkel, filmekkel és persze ezek mentén is alakult ki a személyiségünk, ekkor teszteltük egymás és más határait is. A korosztályunknak sok ponton összekacsintás ez a dal a klippel, a popkulturális utalásokkal” - mesélte Fluor.

írta, összeállította: Hatos Niki


2024. június 23. 07:12

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA