MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2024: Íme a huszonharmadik hét megjelenései

Mind zeneileg, mind a szövegek terén színes kínálat jellemezte a 2024-es év huszonkettedik hetét. Ezekben a napokban olyan előadók jöttek ki új dallal, mint...

BSW – BOLDOGTALANSÁG (akusztik)
A BSW rajongói régóta várták már, hogy végre klip formájában megjelenjen a „Boldogtalanság” track. Az év tizenhetedik hetében erre is sor került. A melankolikus hangulatú számban a fókusz Meklód belső világára került, amit tökéletesen egészít ki Gaben frappáns rapbetétje. A nagy sikerű dalt most új, akusztikus tálalásban is megkaphattuk vonósokkal kiegészülve. Az anyag ismét kisfilmmel együtt jelent meg Horváth Csaba, Sziklai Mátyás rendezésében.


DOMINGO – GILICE
Egy véres gyerekdal groteszk átiratával debütál a DOMINGO zenekar. A klasszikus refrén nélkül működő „Gilice” a frontember, dalszerző rendezésével, Tóth Fabó operatőri tevékenységével grandiózus klipet kapott. A csapat az eltelt másfél évben első albumát készítette, amelynek munkálatait olyanok segítették, mint Lázár Domokos, vagy éppen Egyedi Péter.

„Nálunk a szövegek szervezik a dalok szerkezetét, ezért könnyen előfordulnak unortodox megoldások. Igyekszünk minden dalba úgy beleállni, hogy ha van egy erős állítás, egy történet vagy egy érzés, akkor azt zeneileg is a lehető legautentikusabban meséljük el” - mondta el Hajdu Botond, a formáció énekese. “Boti már a koncepcióval és az animatik megrajzolásával is elég sokat bíbelődött, de út közben kiderült, hogy ennél klipnél kifejezetten a gyártási oldalon vannak a legnagyobb kihívások. Rengeteget dolgoztunk azon, hogy a lehető legmagasabb minőségben tudjuk kivitelezni az alap elképzelést és közben ne lépjük túl az elég szűkös költségkeretünket.” – tette hozzá Dávid.

„Elég hálás vagyok Fabónak, hogy minden tapasztalatlanságom ellenére már a projekt legelején elvállalta a klipet. Miközben vágtam az anyagot felváltva lepődtem meg, hogy milyen erős képeket vettünk fel, és hogy milyen instrukciókkal lehettek volna még ütősebbek egyes jelenetek, de azt hiszem összességében jó munkát végeztünk, és így első neki futásra elég jól elmeséltük ezt a kedves kis történetet.” - zárta végül Botond.


WXLFLESS – REBEL
Sokoldalúságát mutatja meg újdonságában WXLFLESS (Farkas Dávid). Az alternatív hiphop és trap jegyekkel építkező „REBEL” az önfeledt megnyílást és az ezzel való néha társadalomkritikus lázadást állítja fókuszba. „Az elmúlt másfél év a kísérletezés jegyében telt, inspirációt merítve mindenhonnan és mindenből, a stúdióban töltött időt minimalizálva." – árulta el Dávid.

írta, összeállította: Hatos Niki


2024. június 16. 08:23

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA