MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2024: Íme a hatodik hét megjelenései

Mind zeneileg, mind a szövegek terén színes kínálat jellemezte a 2024-es év hatodik hetét. Ezekben a napokban olyan előadók jöttek ki új dallal, mint aZorka, Kocsis Tibor, vagy éppen Cécie. Továbbá bemutatjuk  DAL 2024 – AZ ELSŐ ELŐVÁLOGATÓ PRODUKCIÓIT.

AZORKA  - JÁTÉKMADÁR (full album)
Az öngyógyítást állította fókuszba első nagylemezén, a „Játékmadár” című korongon aZorka. A munka nemcsak egy húszas éveit elemző lányról szól, hanem egy egyetemes, emberi lélekrajz is egyben.

„A porszívó számomra a nagytakarítás, a belefektetett, kevésbé kellemes munka szimbóluma, amit mégis meg kell csinálni. A káposzta egy olyan zöldség, ami a lassú növekedésre, plusz az egészség kultuszra is utal. A cserepes virág, amit elültetek és gondozok, önmagam gondozását is jelképezi – a terápiás relaxáción a virág önmagunkat jelenti. Mindemellett fontos volt nekem maga a furcsaság, mert az öngyógyításban is sokszor ki kell lépni a szokásosból és ismertből ahhoz, hogy tudjunk változni, és ez eleinte bizarr élmény lehet.” – kezdte aZorka.
„Teljes zenekarral és kiegészítő zenei elemekkel készülünk, hogy a leghatásosabban be tudjuk mutatni ezt a számomra legkedvesebb zenei anyagot. Igyekszünk vizuálisan is gyönyörködtetni a közönséget: díszlettel, projektorral. Illetve először lesz vásárolható merch a helyszínen!” – tette hozzá a lemezbemutató kapcsán az előadó.


CÉCIE – CRY BABY (MY OH MY)
Szécsi Saci nagyobb közönség előtt a 2012-es The Voice - Magyarország hangja című tehetségkutatóban tűnt fel. A fiatal lány egy ideig a háttérben tevékenykedett, fejlődött, tanult, aminek meg is lett az eredménye. A napokban angol nyelvű dallal jelentkezett „Cry Baby (My oh my)” címmel, amit Liam Narrie producerrel közösen álmodtak meg.


A KIRÁLY HALOTT – SZINAPSZIS
A 2015 óta aktív A Király Halott február 16-án adja ki „A TISZTA LAP SÚLYA” albumát. A korong egyik előfutárát szállították le a héten „Szinapszis” címmel. Az újdonság zenéjét a teljes zenekar, szövegét Venyige Balázs álmodta meg, az énekfelvételeket Diószegi Kiki kreálta, a felvétel, mix, master teendőket Brucker Bence látta el.


BOHEMIAN BETYARS, LA PEGATINA -QUATRE GRAPES
Új lemezzel ünnepli meg 15 éves pályafutását a Bohemian Betyars. A korongról már ismerhetjük a Fishing on Orfű himnuszaként megjelent „Mezítláb” szerzeményüket, az év hatodik hetében pedig megkaptuk a katalán La Pegatinaval közös „Quatre Grapes” dalt.

„Vágytunk egy kis további kísérletezésre, ajtónyitogatásra. Nem könnyű, de izgalmas feladat volt négy-öt különböző zenekar világát összekutyulni valami kerekké, sokat tanultunk belőle. Sokkal szabadabb az ember, ha másokkal dolgozik együtt, kevesebb az elvárásokkal kapcsolatos nyomás, és nagyobb a játszótér. Engem személyesen is felszabadított, tovább lendített - mint dalszerző. ” – mondta el Szűcs Levente. “ A La Pegatinával való munkában azt élveztük, hogy ennek a katalán zenekarnak a stílusából fakadóan visszanyúlhattunk a kezdeti ska-punk hangulathoz. Illetve összefűzni a magyar, katalán és spanyol sorokat, hogy koherens dalszövegként hasson - az egy külön élmény volt.” – tette még hozzá.


A DAL 2024 – AZ ELSŐ ELŐVÁLOGATÓ PRODUKCIÓI
Szombaton (02.10.) sor került a Dal 2024 első előválogatójára, ahol olyanok adták elő versenyszámaikat, mint az Everflash, az Andalgó, a Magidom, a Sugarloaf, a Name Project, Myra Monoka, Kocsis Tibor, Jósa Tamás, Fekete Mátyás, valamint Szinnyai Dóri.
A műsor zsűrijét Szandi, Németh Alajos Lojzi, Ferenczi György és Egri Péter alkotja. Az első adásból végül ők jutottak tovább: Everflash, Magidom, Name Project, Sugarloaf, valamint Kocsis Tibor.










Írta, összeállította: Hatos Niki 


2024. február 18. 07:51

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA