MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2024: Íme a harmadik hét megjelenései

Mind zeneileg, mind a szövegek terén színes kínálat jellemezte a 2024-es év harmadik hetét. Ezekben a napokban olyan előadók jöttek ki új dallal, mint Deego, aZorka, vagy éppen a Sugarloaf.

DEEGO, KOOL KASKO - HÁNY EMSZI?!
Deego az utóbbi időben nem új, hanem fiókban megpihent sok éves szerzeményekkel lepi meg közönségét. Ennek pedig az az oka, hogy az előadó képes időtálló anyagokat megalkotni. A napokban egy több mint 7 éves dal kapott vizuális megjelenítést. A „Hány emszí?!” a minőségi rapperek érzelmi, gondolati világáról mesél, amelyben Kool Kasko bizonyít. A szerzemény zenéjét Beatologic álmodta meg, a felvétel, mix, master, szövegíró tevékenységeket Deego látta el, a grafikát Kiss Balázs, a vizuált Kocsis Gnyak Gergely készítette.


AZORKA – JÁTÉKMADÁR
Az öngyógyítás és kísérletezés jegyében alkotta meg első nagylemezét aZorka. A Somody Áron által producerelt korong februárban érkezik, amelynek a héten egy újabb előfutára jelent meg, a címadó dal, a „Játékmadár” formájában.

„A depresszióról, halálvágyról szól a dal, és az ebben való kimerülésről. Sokat agyaltam, merjek-e ennyire nehéz témát hozni, de végül rájöttem, hogy csak így mutathatok hiteles összképet. A „Játékmadár” szövegéhez kapcsolódtam ezzel a rövid képpel: az évek során nehézséget okozott elfogadni a ‘sötétebb’ oldalam, de rá kell jönnöm, hogy ez is az én részem, ez is én vagyok. Ahogy születtek az új dalok, egy erős koncepció is kirajzolódott: az öngyógyítás egy-egy különböző fázisát akartam megjeleníteni a számokkal. Újítgattam a szövegírással is, megpróbáltam hangsúlyosabb refréneket írni, amik egyfajta konklúziói a teljes szövegnek. A zeneszerzés Jancsó Gáborral zajlott, aki a Hangfoglaló Programban a mentorom is volt, illetve egy-kétszer a zenekarom tagjaival írtunk meg (Berek Dániel, Perger Péter) az akkordokat. A szövegeket pedig szokás szerint én szereztem.” – árulta el aZorka.


SUGARLOAF – NÁSZINDULÓ 
Új klippel jelentkezett az 1995 óta aktív Sugarloaf, amelynek élén 2017 óta Muri Enikő bizonyít. A banda a már jól megszokott irónikus, önirónikus hangulatban jött elő, a „Nászinduló”-val ezúttal a szerelem témájában. A dal szövegét Tóth Szabi, zenéjét Szabi és Szűcs Norbert (mix, master, felvétel) szerezték, a dalhoz Vas András Gergely rendezett imidzsklipet.


INFLAGRANTI – ÖSSZETARTOZUNK
Érzelmes balladával rukkolt elő az 1997-ben alakult Inflagranti. A csapat (Berényi Gyuri, Jónás Ákos, Idrányi Ildi, Bődy Szabolcs, Berthold Oppitz) friss-ropogós anyaga ezúttal az összetartozásról mesél, amelynek zenéjét, szövegét a frontember, Fenyvesi Attila álmodta meg.


B. NAGY RÉKA, TOLDYUUSO, BLANSCH, P.Y.F.U. – GUANTANAMERA
Több szereplős együttműködéssel rázta fel a hetet B.Nagy Réka. A fiatal énekesnő ezúttal olyanok oldalán alkotta meg újdonságát, mint Toldyuuso, Blansch, valamint P.Y.F.U. A „Guantanamera” szövegét B. Nagy Réka, Majthényi Zsombor, Rausch Blanka szerezték, a hangszerelés, mix, master teendőket Mógor Máté látta el. A dalhoz forgott klipet a Main One Studio készítette.

Összeállította, írta: Hatos Niki


2024. január 27. 13:37

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA