MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2023: Íme a 7. hét megjelenései

Bár gőzerővel pörögnek a klubturnék, szerencsére az előadók nem csak az élőzene varázsának hódolnak. Új anyaggal rukkolt elő az év hetedik hetében a Doggos, az aurevoir., a Waydown, a The Carbonfools, a HolyChicks, a Valmar, Horányi Juli, de összeállt egy dal erejéig Manuel és Azahriah is.

DOGGOS – AGYMASSZÁZS
Igazi hullámvasúton landolt a DOGGOS. A produkció ezen a héten adta ki „Agymasszázs” kislemezét, amelyen a korábbiaknál jóval személyesebb szövegekkel találkozhatunk. A csapat a párkapcsolatok világán túl az önelfogadással, a túlzott ingerkeresésekkel foglalkozik rajta, így ez az alkotás számukra is terápiaként hatott. “Ez az EP az egyik legszemélyesebb dolog, amit valaha csináltam.” - mondta el énekesük, Hanzli Fanni.


AUREVOIR. - NEM MONDOM MEG
200 éve, hogy január elsején megszületett Petőfi Sándor. Éppen ezért az aurevoir srácai a költő „Ki vagyok én? Nem mondom meg” versét gondolták újra. Egy biztos, az életigenlés nem hiányzik ebből az anyagból, a zenehallgatás élményét csodás fúvós hangszerek emelik. A vers megzenésítésében Lee Olivér zenei rendező és Scheer Viktor hangmérnök volt a segítségükre. A dal és a klip a Kertész Imre Intézetet fenntartó Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány felkérésére a Petőfi 200 – Közös jó a szabadság programsorozat keretében készült.


WAYDOWN - NEEDLE IN THE EYE 
Az emberi létezés küzdelmeire reflektálnak hol súlyos, lassú, doomos hangzással, hol pedig karcosabb, gyorsabb dalok formájában a Waydown srácai (Viczena József - ének, Bánhegyi Tamás - gitár, Szamosközi Zoltán - basszusgitár, Müller Máté - dob). A fiúk hamarosan publikálják első „Tracks End Here” nagylemezüket, ám addig sem hagyják unatkozni közönségüket, megjelent „Needle in the Eye” című daluk.

“Amikor megírtam ezt a szöveget, egy buszon utaztam. A köhögő emberek, részeg utasok és a szürke, koszos környezet adta az ihletet. Általában egyes szám első személyben fogalmazok, de ez a dal főleg külső képeket mutat. Minden kép más, mindegyik felhívja a figyelmet arra a mocsokra, amivel nap mint nap találkozom. A szagok, a fények, az emberek, a züllöttség, a nyomor. Annyira túl van feszítve a húr, hogy egy érzékeny embernek ezt nehéz átélnie. Éppen ezért a képekről átkerül a hangsúly azokra az érzetekre, érzelmekre, amiket ez a miliő vált ki belőlem. Néha kizárjuk magunkat ebből a világból, mert szeretnénk azt hinni, hogy ha így teszünk, akkor nem is létezik.” - mesélte a formáció énekese.


THE CARBONFOOLS - BIRD IN A CAGE
A féltékenység oldaláról, szívbemarkolóan építette fel „Bird in a Cage” című szerelmes számát a The Carbonfools.

„A The Carbonfools mindig is preferált médium volt számomra, hogy kinyavajogjam a bánataim, problémáim vagy akár az örömöm... Zenészsors: dalban könnyebb elmondani, mi nyomja a lelkem...” – kezdte Titusz. „Ez egy nagyon kedves és intim dal, amit teljes egészében a Titusz írt. Természetesen a hiteles előadás feltétele, hogy értelmezzem a dalt, és ilyenkor jövök rá, hogy egy-egy témát hányféleképpen élhetünk meg. Izgalmas utazás ez számomra. Nem csak a dalban mélyülök el, hanem úgy érzem, hogy közben a szerzőt is jobban megismerem.” – folytatta Fóris-Ferenczi Gábor.

„Ez a dal teljesen váratlanul bukkant fel Titusz szíve közepéből. Annyira kerek és szép az egész. Igazi mestermunka! Imádom!” – emelte ki Miklós Milán. „Titusz tipikus húzása, amikor nem szól egy szót sem arról, hogy szépen csendben összerak egy ilyen gyönyörű dalt a háttérben. Párszor eljátszotta már, de mindig meg tud lepni.” – tette hozzájuk Gulyás Barna.


HOLYCHICKS - VÍZ ALATT A LEVEGŐ
Valentin napján jelentette be a HolyChicks zenekar, hogy Lahucsky Krisztina kilép a formációból.

„Rengeteg mindent csinálok, és az utóbbi időben már az egészségem bánta a túlhajtást, úgyhogy muszáj vagyok egy kicsit fékezni. A zenélés teljes embert kíván, a dalírás, koncertezés, a próbák… nem lehet fél fenékkel igazán jól csinálni, viszont a megélhetés miatt kénytelen az ember mással is foglalkozni. Most elérkezett egy pont, ahol vissza kell kapcsolnom egy sebességet.” – árulta el Kriszti.

A csajok A Dal idei évadában is bizonyítanak, ahol már új gitárosuk, Barsi Anna Liza tűnik fel. A „Víz alatt a levegő” egy szentimentális dal, ami remek példája annak, hogy hogyan érdemes elválni egymástól.


MANUEL, AZAHRIAH – TOXIC
Milyen az, amikor a fiatal zenei előadók két sztárja összeáll? Hát a „Toxic” című dal ezt is megmutatja, hiszen Manuel, valamint Azahriah pakolta össze ezt a szerzeményt. Aki egynél több számot hallgatott meg a srácoktól, az tudhatja róluk, hogy nem csak másokat méregetnek, de mindketten előszeretettel gyakorolnak önkritikát is. Ez a dal az utóbbi táborát erősíti.


HORÁNYI JULI – SEBZETTEN
Horányi Juli tehetségére sokan az X-Faktor ötödik évadában figyeltek fel, ahol a második helyig, az ezüstéremig jutott. Az előadó azóta olyan dalokkal rukkolt elő, mint a „Fáj”, a „Szeretni kell”, a „Hajnal”, de a TikTokon is nagy népszerűségnek örvend, többek között cover anyagainak köszönhetően. A tehetség a héten publikálta a "Sebzetten" számát, melynek szövegét ő, zenéjét pedig Oláh Dezső szerezte. A mix, master, hangszerelő teendőkben pedig Mackó Miki tette hozzájuk a szükséges pluszt.


VALMAR - MAGÁNY VAGÁNY
A hét utolsó napján befutott egy Valmar újdonság, ami a „Magány vagány” címet kapta. A srácok alighanem megtalálták a leginkább hozzájuk passzoló stílust. A dalhoz forgott klipben nem mellesleg Marics Peti kedvese, a szintén énekes, elképesztően gyönyörű Tóth Andi is feltűnik.

Összeállította: Hatos Niki


2023. február 25. 05:50

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA