MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2023: Íme a 36. hét megjelenés

Komoly témák, borongós hangulat, fülbemászó dallamok uralták szeptember első teljes hetét. Új dallal jelentkezett Molnár Tamás, Paulina, valamint a Nox is.

PAJOR TAMÁS, MOLNÁR TAMÁS – VILÁGOT CSERÉLEK
A háború, mint korunk rémséges létélménye sokunkat érint meg, nincs ez másként Pajor Tamással sem, aki a „Világot cserélek” verzéiben ezt a témát állította középpontba. Hozzá csatlakozott még a refrén megírásával, valamint előadóként Molnár Tamás.

„A képi anyag tele van utalásokkal, disztópikus világot fest. Generációk találkozása ez, ami a kölcsönös tiszteleten túl azt sugallja, hogy a szomszédunkban zajló háború szörnyűségeiről kortól függetlenül azonosan vélekedünk” – mondta el Molnár Tamás. „Jó háború nincs. De a legrosszabb, amikor tébolyult, ördögien megszállott zsarnokok indítanak harcot, amelynek aztán ártatlan civilek, idősek, nők, gyermekek lesznek az áldozatai. Ez zajlik most a szemünk előtt. Ha mi nem is tehetünk túl sokat, nem unhatunk bele, hogy újra és újra kimondjuk: ezt nem!” – tette hozzá Pajor.


NOX – ÁRVA DAL
Új számmal jelentkezett a Nox. Az „Árva dal” zenéjét Harmath Szabolcs, szövegét Valla Attila szerezte, a plusz fűszert pedig hegedű, vokál fronton Harmath-Hodászi Klára adta hozzá. A különleges szerzeményeshez Jimy J. Hollywood rendezésében készült videóklip.


PAULINA – MOSOLY
Szerelmének írta újdonságát Paulina, a srác pedig nem csak múzsaként, de a klipben is szerepet vállalt.

„Igyekeztem izgalmasabb nézőpontból megfogalmazni a már milliószor leírt érzést. Azt hiszem, sokkal többet kéne mosolyognunk minden nap. Így született a »van az a mosoly, ami sosem enyhül« sor, mert a szerelemtől ezt kell, hogy érezze az ember. Ráadásul én ilyen széles és felhőtlen vigyort, ami a kedvesem mellett az arcomra került, még sosem éltem meg. Amikor megmutattam neki a dalt, nagyon meghatódott. Többször vagyok inkább poénkodós hangulatban, ezért is volt olyan igazi, romantikus pillanat, amikor először hallotta az én nyelvemen, a zene nyelvén az érzelmeimet. A dal érzelmességét még inkább kinyitja a szövegben is megjelenő motívum, és a hangszerelés is igazodik a hangulathoz. Igyekeztünk hangszerekkel is visszaadni az érzés könnyedségét és mélységét, az igazi balatoni, felszabadult, fagyitól csöpögő életérzést, amit a videóban is megörökítettünk” – árulta el az énekesnő.


L'SOVIET – GETTÓJUICE
Friss klippel rukkolt elő az L’Soviet csapata, amit a „Gettójuice” dalhoz készített el Mentha, valamint Curta párosa. Az anyag szövegét Francis, Curta, Mentha, ZiZi álmodta meg, a zenei, mix, master teendőket pedig Hibiszkhusz látta el. A videóval egy időben megjelent a kollab banda lemeze is „UnderRét” címmel, amelyről Curta mesél a hamarosan megjelenő Music Média Magazin hasábjain.


SOLYOM BERNI - CSERÉLTEM
Őszies, kissé borongósabb hangulatban jött elő Solyom Berni, aki személyes élményeit dolgozta fel „Cseréltem” című számában. 

„Az iskolában írtam meg a verzéket, felgitároztam és felvettem az első részt angolul. A szöveget utána írtuk át magyarra. Személyes történetek hatására írtam ki magamból az akkori érzéseimet, így lett ilyen a hangulata.” – kezdte Berni, aki a Leho által rendezett klipre is kitért. „Már a koncepció felvázolásakor nagyon tetszett az ötlet, amikor pedig elkészült, még inkább. Jó a vibe, szuperek a ruhák, minden illik a dalhoz. Szerintem ennél jobb klipet nem is tudtunk volna forgatni. Ez most az akkori hangulatomat tükrözi, de semmiképpen nem szeretném limitálni magam, sok mindent ki szeretnék még próbálni”.

Írta, összeállította: Hatos Niki


2023. szeptember 17. 08:21

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA