MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2023: Íme a 33. hét megjelenései

Az év 33. hetében picit behúzták a kéziféket az előadók, az átlaghoz képest kevesen rukkoltak elő új dallal, klippel. 

THE BIEBERS – KILÉPŐ 
Könnyed, igazi vízparti slágerrel jelentkezett Puskás Peti zenekara, avagy a The Biebers. A Bánki Benivel közösen jegyzett „Kilépő”-höz különleges látványvilágú klip forgott Peti rendezésében, amelynek főszereplője a ValóVilág legfrissebb győztese, Kriszti.


PANDORA PROJEKT – NEM OLYAN
Major Dorci, Végh Janka bandája tavasszal a Margaret Islanddel turnézott közösen, így kiderült, hogy „Nem olyan” számuk élőben is jól működik. A tervekhez képest kicsit balkánosabb, folkosabb lett a szerzemény végeredménye, amelyet Lee Olivér produceri tevékenységének is köszönhetünk. 

„A márciusi turnét egy zenekarcsere előzte meg, és ez a dal is ekkor készült el. Ez volt az első, amit az új tagokkal közösen raktunk össze, emiatt is különleges nekünk. Az egyik próbán született a dalszövegre egy nagyon intenzív gitártéma, és ezt az élményt mi egy nyári zivatarhoz hasonlítottunk: kicsit átrohan rajtunk, szövegében és zeneileg is nagyon intenzív” – tette hozzá. „Tavasszal velünk tartott Fekete Tibike videós is, akit nagyon szeretünk. Ő dokumentálta életünk legelső turnéját ezen az öt állomáson, és ebből állt össze aztán a klip. Pont ugyanolyan esendőek és emberiek vagyunk mind, de ezzel nincs is semmi baj. A dal ennek a belső frusztrációnak a feloldása szeretne lenni. Ki lehet táncolni, énekelni, kiabálni magunkból minden feszültséget, nekünk is mindig nagyon jólesik ez a koncerteken, és úgy látjuk, az emberek is élvezik.” – mondta el Dorci. 


THE TROUSERS – COME UNDONE
A klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó The Trousers srácai új képi megjelenéssel rukkoltak elő. A „Come Undone” visualizer Kőváry Zoli frontember unokaöcsének, Kőváry Dani filmesnek köszönhető, aki a zenekarral tartott a „Harley Davidson 120” fesztiválra. A forgatáson túl az utómunkálatok is az ő kezei között zajlottak. 

„Ez a dal igyekszik magába sűríteni mindent, ami az elmúlt fél évszázad rockzenéjéből fontos számunkra. Ugyanakkor felbukkan benne egy-két olyan íz is, ami eddig nem szerepelt nálunk. Ilyen például a kezdő riff, ami szerintünk tisztára Randy Rhoads-ot, Ozzy tragikusan korán elhunyt első gitárosát idézi, a másik pedig a refrén, amibe becsempésztünk egy kis hu-hú huhogást. Ilyen még nem volt nálunk, nagyon rock n roll. A szám jól működik a koncerteken is.” – árulta el Kőváry Zoli a dal kapcsán.

Összeállította: Hatos Niki


2023. augusztus 26. 07:54

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA