MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2023: Íme a 31. hét megjelenései

Bár gőzerővel dübörög a fesztivál-, koncertszezon, a hazai zenei előadók lendületben vannak az alkotást illetően is. Augusztus első hetén olyanok lepték meg közönségüket friss anyaggal, mint a Follow The Flow, a The Anahit, vagy éppen a The Carbonfools.

FOLLOW THE FLOW – VIDÁM DAL
A Follow the flow legfrissebb albumának eddigi legnagyobb slágerét egyértelműen a „Szélcsend” jelenti. Az „Egyedül a sötétben” korongon azonban számtalan erős szerzemény szerepel még, ilyen a napokban klipet kapott „Vidám dal” is. A kisfilm nem készült el egyszerűen, az egyik forgatáson ugyanis Szakács Gergő szenvedett balesetet gördeszkázás közben, egy másikon pedig BLR ejtette el a kamerát. Megérte kitartani az anyag mellett, hiszen a Cybertronic Media valóban kitett magáért ezzel a speciális, 360 fokban rögzítő kamerával készült klippel. 


B. NAGY RÉKA, NAGY BOGI - MI A BAJOD?
B. Nagy Rékáról és Nagy Bogiról régóta tudni lehet, hogy jó barátnők, így bizonyára sokan várták már, hogy egyszer közös dallal is előrukkoljanak. A „Mi a bajod” egy könnyed anyag lett, ami a nyárról, a bulizásról és a párkeresésről szól. 

„Egyáltalán nem terveztünk közös számot Nagy Bogival. Egyszerűen csak elkezdtünk zenélgetni egy pizsamapartin néhány pohár bor után, és annyira belelendültünk, hogy éjfélkor nekiálltunk a szövegírásnak és a dallamszerzésnek, hajnali háromra pedig el is készültünk vele” – kezdte Réka. „Kiderült, hogy hasonlóak az eszközeink a dalszerzésben és a szövegírásban. Ha az egyikünk elakadt, a másikunk kiegészítette a gondolatait. Nagyon izgalmas volt” – tette hozzá Bogi.  „Sajnos hiába bízunk ilyenkor abban, hogy viszontszeretnek minket, sokszor csak sebeket ejtenek rajtunk és bár a kapcsolatnak látszólag működnie kellene, valamiért mégsem úgy alakul. Ezért is hangzik el többször a címadó kérdés” – mondta még el Réka.


DR BRS, HEINCZ GÁBOR BIGA, VARGA VIKTOR - BOOM SHOT!
Négy évvel „Koccintós” című közösük után újra összeállt DR BRS, Heincz Gábor Biga és Varga Viktor.

„2019-ben még Biga keresett meg, hogy Viktorral ketten legyünk az előadó. Szinte könyörögni kellett neki, hogy szálljon be ő is a verzéivel, mert éreztük, hogy összeadva így lesz igazi sláger a „Koccintós”. Nem tévedtünk, hiszen mindhármunk karrierjében történelmet írtunk, a fellépéseinkkor tömegekkel együtt koccintunk, igazi szállóige lett a számunkból. Már átlépte a 35 milliós nézettséget a dal, melyet most a „Boom Shot!”-tal ünnepeltünk, ünneplünk” – árulta el DR BRS.


THE ANAHIT – AKKORIS
Új, erős dallal jelentkezett az alapvetően dark R&B-ben, pazar popban utazó The Anahit. Csányi Ritáék ezúttal a korábbiaknál elektronikusabb hangzású szerzeményt adtak ki, amelynek remek fűszert ad a háromnyelvűség, a túlfűtött lelkiállapot, valamint a drum&bass-es dob.


THE CARBONFOOLS - COULD I EVER
Minőségi formában szállítja a pop, a rock és az elektronikus műfajok egyvelegét a Bicskei Titusz, Fóris–Ferenczi Gábor, Hámori Benedek, Miklós Milán, Gulyás Barna alkotta The Carbonfools. Ezt támasztja alá a „Could I ever” angol újdonságuk is, amelynek fókuszában a minden értelemben széteső világ áll. 


T. DANNY – CSÓKKIRÁLY
Sorra születnek az egykori nagy slágerek újragondolásai. T.Danny azonban tudja, hogy hogyan kell az olyan nagy örökzöldekhez hozzányúlni, mint Fenyő Miklós „Csókkirály” anyaga. A dal új köntösét zeneileg Závodi Marci, Aranyosi Norbert, szövegileg pedig T. Danny álmodta meg. A koronát azonban a remek kórus tette fel, amely olyan tehetségekből állt össze, mint Johnny K. Palmer, Pejtsik Panna, Várhegyi Lucas Palmira, Bukovics Kinga, Tersoo Allagh, Adesola Odunowo, Benita Ben-Ogbaini, Yakubu Yakubu, vagy éppen Joshua Walter.

Írta, összeállította: Hatos Niki


2023. augusztus 13. 13:16

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA