MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2023: Íme a 30. hét megjelenései

Bár gőzerővel dübörög a fesztivál-, koncertszezon, a hazai zenei előadók lendületben vannak az alkotást illetően is. Július utolsó hetén olyanok lepték meg közönségüket friss anyaggal, mint a Wellhello, Ya Ou, valamint Mihályfi Luca.

WELLHELLO, MILLER DÁVID – CRUSH2
Szeretsz nosztalgiázni, szereted felidézni a kilencvenes évek hangulatát? Bőgatyák, haspólók, Buffalo cipők, csaj- meg fiúbandák ezre, zenetévés klippremierek…  Nos, ezt a világot hozta vissza új közreműködésében a Wellhello. Fluor Tomiék ezúttal Miller Dáviddal fogtak össze, így szállították le a DJ Andróval közös „CRUSH” slágerük második felvonását. A „CRUSH 2”-höz Temesi Ádám rendezett klipet.


YA OU, ART AVENUE - CSAKAZÉRTIS SZERELEM
Magánélete teljes, minden adott ahhoz, hogy Ya Ou hatalmas lendülettel folytassa zenei pályafutását. Ezúttal az Art Avenue elismert producereivel állt össze, akikkel az Első Emelet örökzöldjét jelentő „Csakazértis szerelem” klasszikust gondolták újra.

„Együttműködőként miért pont YA OU-ra esett a választásunk? Ahogy a dal kiválasztásához, úgy ehhez sem fért kétség. A srác egyszerűen ZSENI.” – árulta el az Art Avenue.


MIHÁLYFI LUCA, EKHOE – VILLÁM
Mihályfi Luca ezen a nyáron sorra szállítja dalait. A fiatal lány ezen a héten Ekhoe oldalán jelentkezett, sőt a „Villám” című dalhoz videót is forgattak Rádli Bence rendezésével.

„Elmentem a stúdióba Závodi Marcihoz, akire szinte bátyámként tekintek, és beszélgettünk arról, milyen vibe-okat szeretnék a következő megjelenéshez. Mindig akartam egy nagyon női, pimasz dalt, és a Revolver mély hangvétele után valami bulisabbat. Ez volt a kiindulópont. Amikor elkezdtük írni a dalt, már eszembe jutott, milyen jó lenne Ekhoe-val dolgozni rajta. Még Manuel Idegen-turnéján ismerkedtünk meg és rögtön összebarátkoztunk, ezért amikor felvettük az én részemet, elküldtem neki. Nem sokkal később érkezett a válasz, hogy nagyon tetszik neki, nyomjuk. Eljött ő is stúdióba és megszületett a Villám. Emlékszem, amikor a kocsiban először meghallgattam a kész dalt, teljesen libabőrös lettem.” – mondta el a dalról az énekesnő.  „Nagyon eltalálta a vibe-ot, amit szerettem volna, és ugyan hosszúra nyúlt a forgatás, de szuper élmény volt. Minden perc megérte, szerintem gyönyörű lett a végeredmény. Nagyon büszke vagyok rá és alig várom, hogy a közönség is lássa. Meg akartam mutatni egy eddig nem látott, pimasz oldalamat, ami szerintem sikerült is, és úgy gondolom, előre is vetít egy irányt, amiben mozogni szeretnék a közeljövőben” – tette még hozzá Luca.


TRE LUNATIC – MÉZ
Hamarosan érkezik a magyarul és angolul egyaránt alkotó, metál, rock, elektronikus jegyekkel építkező Tre Lunatic első nagylemeze. Mátyás Gábor, Bikali Sándor és Tarcsai Ádám formációja addig sem hagyja unatkozni közönségét, nemrég publikálták „Méz” számuk klipjét, amit Zsoldos Dávid, Bikali Sándor, Mirste Korinna, továbbá Réthelyi Botond munkásságának köszönhetünk.

„Hangszerelés és dalszerzés szempontjából az eddigi legérettebb számunk. Egyre jobban tudjuk implementálni az elektronikus zenei elemeket, illetve az utóbbi időben sokat kísérleteztünk egyedibb hangzásokkal is, kicsit kiszakadva a megszokottból.” – árulta el a hármas.


FELLENG – HULLÁMRÉT
Új dallal zárta az év 30. hetét a Felleng. A „Hullámrét” tulajdonképpen a pillanat fontosságára hívja fel a hallgatók figyelmét.
.
„A dal egy este, 8-9 körüli időpontban fogalmazódott meg a fejemben, miközben vezettem hazafelé a budai rakparton. Az egész városban a kék szín, illetve a lámpák meleg fénye keveredett, amíg csak elláttam. Ez a pillanat, és az a nyugodt érzés, ami ott és akkor hatalmába kerített rengetegszer fut át a fejemen. A Hullámrétben így a pillanat, és annak értéke került terítékre, amit a srácokkal az alapból teljesen nyugodt és melankólikus kékségből rángattunk ki, és készült el belőle ez a kaotikus energiabomba, ami így sokkal jobban hasonlít arra az érzésre, ami akkor ért, amikor kipattant a szöveg. A klip készítésében más oldalról közelítettük meg a felvetett tézist, itt az volt a fő szempont, hogy minden egyes nap ugyanabban a pillanatban mennyi minden történhet egy emberrel." – árulta el Kóbori Dávid.


BREAKPOINT – BLOODY BLONDE CURL
Tavaly augusztusban jött ki első saját szerzeményével a Czeglédi Gergő (szólógitár), Szabó Bence (ritmusgitár), Balog Máté (basszusgitár), Varga Márk (dob), Stier Olivér, Balogh Flóra (ének) alkotta Breakpoint formáció. A modern metal, metalcore csapat a napokban adta ki legújabb klipjét, ami az angol „Bloody Blonde Curl” számukhoz készült. 


C.A.F.B. – ZOMBIORSZÁG
Ahogy az várható, ezúttal sem szirupos balatoni dallal rázta fel a nyarat Szakácsi Greg csapata. A banda „Zombiország” száma kiabálós őszinteséggel tárja elénk a hétköznapok pofátlanul szürreális valóságát, kíméletlen társadalomkritikáját.

Írta, összeállította: Hatos Niki


2023. augusztus 5. 08:21

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA