MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

KLIP ÉS DALSZEMLE 2023: Íme a 26. hét megjelenései

Június utolsó hetét lendületessé varázsolták a hazai zenei előadók. Új dallal lepte meg közönségét többek között a Honeybeast, Singh Viki, Kiss Kevin, továbbá friss albummal rukkolt elő Juhász Attila Jack.

HONEYBEAST – PÓKER
Ismét nagyot alkotott a Honeybeast, akik ezúttal az örökösen forgandó szerencsét állították újdonságuk középpontjába. A pókert, mint metaforát alkalmazó dalhoz ugyanaz a csapat álmodott meg klipet, akik az Europe Music Awardson a legjobb zenei videó díját elnyert „Pánik”-ot is készítették.

„Egy szakítás történetét írtam meg a már-már megszokott girlpower jelleggel. A nő átveszi a kezdeményezést, és tulajdonképpen szellemesen elküldi a francba a férfit. Az ő lázadásáról szól ez a dal, ahogy fellép a rajta hatalmaskodó másik féllel szemben. Látok magam körül ilyen történeteket, ezek is ihlették a szöveget. Azért szeretem ezt a dalt, mert nem konkrét dolgokról szól, hanem folyamatokról, amik a felszínen nem is látszódnak. A dalnak is a mélyebb rétegekben rejlik az igazsága. Elsőre jópofa beszólogatás, de igazából benne van a kritikája azoknak a jelenségeknek, amik zavarnak” – mondta el Bencsik-Kovács Zoltán. „Nagyon szeretjük ezt a dalt. Élvezet volt megtanulni, próbálni, aztán felénekelni a stúdióban, a klipforgatás maga volt az álom, ismét Dudás Balázzsal forgattunk és egy fantasztikus stábbal. Az, hogy ugyan statisztaként, de ilyen színészek között és ismét ilyen rendezővel dolgozhattam, a mai napig felfoghatatlan élmény, hihetetlenül hálás vagyok érte. A dal energiái is magával ragadtak, hihetetlenül élveztem énekelni és nagyon remélem, hogy a közönségünk is úgy szereti majd, mint mi. A szöveget is élmény volt megtanulni, minden egyes sora egy kiszólás. Alig várjuk, hogy élőben játsszuk a dalt.” – tette hozzá Tarján Zsófi.


JUHÁSZ ATTILA JACK – MORNING SENSATIONS (full album)
A Liszt Ferenc Zeneakadémia főiskolai képzése után Juhász Attila Jack Bellinghamben, a Western Wahington University-n végezte master tanulmányait Chuck Israels tanítványaként, akinek később kollégájává is vált. Jack 1998 óta muzsikál aktívan itthon, főként jazz zenekarokban játszik, valamint megannyi pop produkció zenésze, zeneszerzője, hangszerelője (Budapest Jazz Orchestra, Club 54). A sokoldalú, virtuóz zenész korábban olyan szólólemezekkel ajándékozta meg az igényes zenék kedvelőit, mint a „What If I Could”, a „Serendipity”, vagy éppen az „Out of Frame”.
Most pedig itt egy új korong, a 10 dalt tartalmazó „Morning Sensations”. Jack ezúttal is filmzenei hangulatban gondolkodott olyan stílusok jegyeivel fűszerezve szerzeményeit, mint a jazz, a blues, a klasszikus zene, valamint a minőségi pop rock. Dögös lüktetés, finom romantika, inspiráló kreatív energiák, magas színvonalú töltődés egy helyen.

„A zongora-nagybőgő-dob alapokon nyugvó trióm, a jazz műfaj, az aktusztikus-, valamint a szimfonikus zenei hatások világa adta a ’ Morning Sensations’ gerincét. Az egész lemez egy teljesen természetes folyamat részeként született, mindig arról írtam dalt, ami éppen akkor, abban a pillanatban bennem volt. Talán pontosan ezért lett olyan sokszínű. Semmilyen erőltetett koncepció, nyomás nem uralta, nem akartam sem határidőre elkészülni, sem pedig hatalmas slágereket írni.” – árulta el Jack a Music Fashion gondozta album kapcsán. Mellesleg Jack nem csak a „Morning Sensations” hanganyagát álmodta meg, magát a borítót is ő festette. A kézzel fogható korong immáron beszerezhető a kiadó weboldalán keresztül, továbbá az izgalmas, üdítő lemezanyag elérhető az összes digitális zenei platformon is.


KISS KEVIN – ISZTAMBUL
A tavalyi X-Faktor döntőse rálépett a kísérletezés útjára, amikor Szakos Krisztiánnal karöltve megalkotta az „Isztambul” című dalát. 

„Kiskorom óta nézek török sorozatokat, és mindig figyeltem ezekben a zenékre is. Emiatt lehet, hogy a török dallamjegyek megmaradtak bennem. Amikor megfogtam a gitárt, még nem tudtam, mit szeretnék írni, csak lefogtam az akkordokat és beugrott, hogy passzolna ehhez ez a világ. Krisztián sok török hangszert mutatott nekem a stúdióban, amik nagyon jól szóltak és inspirálóak voltak, ezekből került bele néhány az alapba. Egy lovász fiúból így lesz énekes, a szegénység hidd el, hogy végzetes. Ezek nem tudják, milyen szegénynek születni, a borsodi hegyeknél kezd a nap lemenni, sokan sose tudják meg, milyen igazán szeretni.” – árulta el Kiss Kevin. A számhoz Kovács Ruben által forgatott klipben az előadó több oldalát is megmutatja.

„Az egyik, ha nem a legjobb forgatásélményem volt. Szuper volt a stáb és a hangulat, nagyon jól telt az egész nap. Szurma András sztárdizájnert még az X-Faktor alatt ismertem meg, tudtam, hogy készítenek klipeket. Már akkor beszéltünk róla, hogy egyszer szeretnénk közösen dolgozni, és szerencsére ez most össze is jött” – tette hozzá.


MAJA, ARIZÓNA, GYURCSÍK TIBOR - NEM KLISÉ
Újabb duettel lepte meg rajongóit a 2009-ben Dunaszerdahelyen alakult csapat, az Arizóna. A formáció korábban olyanokkal működött együtt, mint Lombos Marci, vagy éppen Kocsis Tibor, mostani választottjuk pedig a 2011-es X-faktor egykori versenyzője, Gyurcsík Tibor. A „Nem klisé” zenéjét Gasparik Maja és Gasparik Fecó, szövegét ugyancsak Fecó álmodta meg.


SINGH VIKI – LEVEGŐT
Fedor Kyra után újabb nagyívű énekesnő foglalkozik a depresszió, az öngyilkos gondolatok témájával. A „Levegőt” szövegét, hangszerelését Singh Vikinek köszönhetjük, a mix, master teendőket pedig Smithmusix látta el. A felkavaró képeket tartalmazó videót a Matuzpictures alkotta meg.


BATBOY – TOP VIBE
A Byealex által felfedezett Michael D. Smith, azaz BatBoy mindössze 17 éves, de máris célegyenesben van első saját albuma. A korongon olyan jegyekkel dolgozik, mint a pop, a trap és a deep house. A fiatal srácot ezúttal új stílusban hallhatjuk.

„Sok külföldi előadót hallgattam, akik a deep house területén is alkotnak és inspirációként szolgáltak ehhez a dalhoz” – árulta el BatBoy.

Írta, összeállította: Hatos Niki


2023. július 9. 06:50

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA