MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip és dalszemle 2023: Ezek jelentek meg az 1. és a 2. héten

2023 első hetében szokatlanul kevés hazai előadó rukkolt elő újdonsággal, így most egyetlen összeállításban foglaljuk keretbe az idei év első két hetének zenei megjelenéseit.

MANUEL – POPSTAR
Új lemezt, dalt adott ki az X-Faktor kilencedik évadjának felfedezettje. Manuel albuma „Idegen” címmel jelent meg, amelyen helyet kapott az elmúlt egy hétben YouTube Trendet jelentő „Popstar” is. A korongot egy zenekaros turnén mutatja be a rapper, énekes.

„Nagyon örülök, hogy a YouTube-on és a zenemegosztó oldalakon ennyire szeretik a dalt. Óriási megtiszteltetés, hogy az ország legkülönbözőbb pontjain bemutathatom az első albumom, az Idegen számait. Alig várom, hogy elinduljon a turné.” – árulta el.


CARI, ARON – VALAKI
A mindössze 24 éves Krecsmarik Áron az elmúlt két esztendőben több dallal is megjelent már. Most pedig egy pop-rock közreműködéssel rukkolt elő, mégpedig Kowalski Cari oldalán. A „Valakihez” egy imidzsklipet álmodott meg a fiatal páros, melynek megvalósításában a Springa Stúdió segítette őket. 


MANDOKI SOULMATES, TAKÁTS TAMÁS - TEGNAPI LÁZADÓK
„Magyar képek” című albuma egyik legreménytelibb dalához készített videót a Mandoki Soulmates. A produkció újdonságához ezúttal Takáts Tamás tette hozzá a szükséges pluszt.

„A tapasztalt és fiatal lázadók összefogásáról szól ez a dal egy jobb világért, ahol a generációk közösen harcolnak az emberségért. Úgy látszik ebben az évben sok 7-es szám jött össze. Január 7: 30 éves a Mandoki Soulmates, 40 éves a stúdióm a Red Rock, összeadva: 70. 70. születésnapomon 2023-at írunk, összeadva a számokat: szintén 7-et kapunk. Legyen ez egy jó, eredményes, pozitív szám és év mindannyiunk számára” ­ mondta el Leslie.


HŐSÖK - FEJJEL A FALNAK
Négy dalos kislemezzel indította el az idei évet a hiphop egyik legnagyobb csillaga, avagy a Hősök. Ecküék EP-jéről a közönség már jól ismerheti a „Fákkjú”-t, de helyet kapott rajta két közreműködés is, amelyekben a Ketioz és Tink páros, valamint 4TRESS bizonyít. A srácok a címadó dalhoz klipet forgattak Veszprém egy ikonikus helyszínén, Kováts Domonkos munkálatainak köszönhetően.  A zenei anyag hallgatása során olyan témákkal foglalkozhatnak a rap kedvelői, mint a függőségek elhagyása, a rendszer kritizálása, vagy éppen az emberi makacsság. 

https://bfan.link/fejjel-a-falnak


 

NÁDAS BARBI – OVERTHINK
Édesapja elvesztése ihlette Nádas Barbi új számát. Az angol anyag olyan témákat állít fókuszba, mint az elengedés, a harag, a depresszió, a megbékélés, vagy éppen a megfelelési kényszer. A dalhoz táncos klip forgott, Kugler Zsolt koreográfiájával.

“Minden gondolatomba benne volt az apám, pont serdülőkorban voltam, amikor elment így lelkileg még nem váltam le róla. Nehéz volt ezt úgy megtenni, hogy ő már nem ezen a síkon van, illetve, hogy hiányzik. Mint a legtöbb kislánynak, nekem ő egy szuperhős volt, és az is marad.” – árulta el a lány. 


ZALAI RICHARD – DEEPER IN THE SEA
Megérkezett Zalai Richard első kislemeze, avagy a „Travel the Unknown” második felvonása. A friss, ropogós „Deeper in the Sea” EP-n öt számot kapnak a hallgatók, amelyek többek között olyan tematikát kaptak, mint a szülővé válás öröme, a víz, a másoktól való elszigeteltség.

„A Deeper in the Sea cím visszautal az előző EP re és valahol annak a folytatásának is tekinthető. Hasonló életkörülmények között születtek. A Travel the Unknown a kislányom születése előtti időszakot dolgozza fel és annak előre elképzelt és megélt pillanatait, míg a Deeper in the Sea a kisfiam születése körüli időszakból származik. Érdekes, hogy zenei értelemben is most vagyok a legtermékenyebb, pedig most van a legkevesebb időm zenével foglalkozni. Egyrészről sokkal koncentráltabban állok a zenéléshez, kisebb eszköztárral dolgozom, ahol lehet improvizálok és próbálok az első intuíciókra hallgatni. A dalok hangulata, a témák és a zenei eszköztár az Annával való találkozás és közös performansz előtt is megvolt, de a végleges dalszerkezet, dinamikai ív és hossz ott alakult ki és tette megismételhetetlenné az estét mind nekünk mind a közönség számára. Örülök, hogy nyitott volt arra, hogy mindezt megörökítsük és hozzáférhetővé tegyük azoknak is, akik nem lehettek ott a La Boum fesztiválon." – nyilatkozta Richard. 

https://richardzalai.bandcamp.com/album/deeper-in-the-sea


 

ESSEMM – MARADTAM
Essemm munkásságáról legutóbb körülbelül három hónapja írtunk, amikor kiadta „Céltábla” dalát. A hiphop előadó az idei esztendőt is ütősen robbantja be, „Maradtam” című újdonsága ugyanis alaposan odapirít. A dal egyik ékszerét az jelenti, hogy Essemm több hangszínét is megcsillogtatja, így válik valóban lélegzetelállító kerek egésszé.

Összeállította: Hatos Niki


2023. január 22. 10:45

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA