MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip és dalszemle 2022: 52. hét

2022 utolsó hetét sem töltötte pihenéssel minden előadó. Meglepetéssel zárta az évet a Felleng, a Kamilka & Pesti Sikk, Kullai Timi, Desh, de Rúzsa Magdi is.

FELLENG - KAPCSOLD KI
2022 egyik utolsó klipjét szállította le a két ünnep között a Felleng. A dal a házibulik világát járja körbe, különös tekintettel a szomszédi viszonyokra. A szerzeményt felvétel, producerálás és mixing tekintetében Horváth Botond Barnabásnak köszönhetjük, master ügyben pedig Stámusz Ferenc tette hozzá a szükséges pluszt.

KULLAI TIMI, BANAI VIKTOR - SÚGD NEKEM
Kullai Timi számomra tipikusan azon előadók táborát erősíti, aki véleményem szerint nem kap kellő figyelmet. Egy ilyen tehetség, egy ilyen hang hatalmas közönséget érdemelne. Az alázatos, színpadra termett énekesnő most egy közreműködésben bizonyított Banai Viktor oldalán.

DESH, AZAHRIAH - PANNONIA SESSICON 2022
Az év egyik legnagyobb futását Desh, valamint Azahriah jelenti. A páros az utolsó hét folyamán egy live session anyaggal lepte meg rajongóit, amelyben olyan dalok csendülnek fel, mint a "Papa", az "Áthívhatsz", a "Mulatozok", a "Kicsi Juanita", a "Kukásató", vagy éppen a "Piaszag". A képi anyag operatőri teendőit Vitó Zsombor, Pálmai Levente, vágó munkálatait pedig ugyancsak Pálmai Levente végezte.

MOLNÁR TAMÁS - SZÍV UTCA
Karácsony első napján újabb szeletet kaptunk Molnár Tamás év eleji lemezbemutató tortájából. A koncertre a MUPA színpadán került sor, ahol kamara-hangszereléssel, csellókvartettel kiegészülve alkotott. Íme a nagylemez címadó dala:

RÚZSA MAGDOLNA - KÖNNYŰ ÁLMOT HOZZON AZ ÉJ
Charlie klasszikusát Szakos Krisztiánnal közösen gondolta újra Rúzsa Magdi. A léleksimogató változathoz kellemes, könnyed kis videó forgott Rosta Márk jóvoltából.

KAMILKA & PESTI SIKK - SZEXDIÉTA NR.2.
Szilveszter napján fűszerezte meg a "Szexdiétá"-t a Kamilka & Pesti Sikk formáció. Az anyagban ének fronton Kiss Kamilka, zongorán Lőrincz Ádám, nagybőgőn Molnár Péter, dobon Vas Gyuszi, gitáron pedig Csóka Peti teljesít hatalmasat.

Összeállította: Hatos Niki


2023. január 15. 06:07

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA