MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip-és dalszemle 2022: 40. hét

Fontos témák kerültek terítékre az év 40. hetében frissen megjelent zenei anyagokban. Tűélesen írta le a mai világ működését DENIZ, az önsorsrombolásról mesél őszintén Sidd DeVille, valamint az elsivatagosodás, a vízhiány problémájára helyezte a fókuszt az Urban Verbunk. Igazán érdemes rájuk figyelni!

DENIZ – RESET
Deniz az utóbbi években nem csak zenekara vokalistáját, énekesnőjét, de szerzőtársát is megtalálta Orsovai Reni személyében. Ennek köszönhetően Renivel közösen olyan fülbemászó dalok jelentek meg az eltelt hónapok során, mint a „Hányadik”, a „Jobban tudnád”, vagy éppen az „Egyre inkább”. A héten publikált „Reset” szerzeményével tökösen áll bele a jelenlegi helyzetbe, minden szava arany. Nagy szükség volt már egy ilyen zenei tartalomra.


DEL.GRADY – ALIENATED
Új produkcióval, új irányba indult el a metált játszó The Southern Oracle frontembere, Kókai Barnabás. A del.grady alatt az alternatív hip-hop előtt hajt fejet, miközben feszegeti saját zenei határait, hiszen Barnabás felel a zene- és szöveg írásért, a producálásért, a felvételért, a keverésért, de még az albumborítóért, a héten megjelent klipért is. Apropó, első albuma november 4-én debütál „moor yruj” címmel. 


BOROS MARCELL – VALLOMÁS
Marcellt sokan zárták a szívükbe, amikor megjelent az idei X-Faktorban. A fiatal versenyző sokak számára jelenthet pozitív példát, hiszen oxigénhiányosan született, kisagyi problémákkal, egyensúlyzavar él, mégis mindent megtesz, hogy valóra váltsa álmait. Marci a legutóbbi adásban egy 3 évig tartó plátói szerelméről mesélt új dalában, amelyet azóta Somogyvári Dani meghangszerelt, mixelt, masterelt, a Gold Record pedig ki is adott. 


SIDD DEVILLE – BELESZERETTÉL A ROSSZBA
Az angol nemzetiségű The Guns N' Roses Experience UK formáció énekeseként Sidd DeVille nem csak nyáron járta a világot, az elképesztő turné tovább folytatódik. Sidd nemrégiben új állomással rázta fel stílusokat átívelő, kortárs popzenei szóló útját „Beleszerettél a rosszba” címmel.

„Ez a dal nagyon fontos számomra. A magyar verziót alapvetően lehetne szerelmi témaként is értelmezni, egészen pontosan egy szakítás után időszakra kivetítve. A célom azonban ezúttal nem ez volt, hiszen a szám mélyebb témákat boncolgat - az apámról szól, aki tizenéves koromban ott hagyott minket. Ő volt, aki igazán beleszeretett a rosszba, és ez öröklődik. Ő mást választott, a pénzt, alkoholt, gyors szerelmet, gyors kocsikat a család helyett, és ez később engem is utolért. Sosem elég semmi, mindig több kell, ha beleszeretsz a rosszba. Érintem benne az öngyilkosságot, a csalódást, az alkoholizmust, szóval tényleg kemény helyzeteket idéztem fel vele.” – árulta el Sidd.


URBAN VERBUNK - DON'T LIE TO THE PLANET
Új videóval jelentkezett a magyar néptáncművészet kiemelkedő szereplője, az Urban Verbunk. A srácok az elsivatagosodás, a vízhiány problémájára hívják fel a figyelmet a folk hagyományos elemeivel, valamint a modern mozgáskultúra eszköztárával. A klip egy olyan helyszínen forgott, ahol szemmel látható a probléma, Muynakban, Üzbegisztán egy kikötővárosában. Hatásos, fontos anyag ez is.

Összeállította: Hatos Niki


2022. október 16. 06:13

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA