MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip-és dalszemle 2022: 38. hét

20 éves tea, kígyó, heppiend. Akadt hát minden az év 38. hetében, hiszen új klippel jelentkezett a perpētuum, Karola, Kulka János, B. Nagy Réka, valamint a The Biebers.

PERPÉTUUM - NAPBAN
Előrukkolt első magyar nyelvű számával az alterpopban alkotó perpētuum. A „Napban” egy szugesztív, lüktető dal, ami az őszi melankólia hatásos ellenszere is lehet. A csapat nem mellesleg áprilisban adta ki első nagylemezét „White Canvas” címmel.

„Rengeteg munkánk és erőnk volt a White Canvas-ben, de ahogy a Napban című dalunk is robog előre, úgy robogunk mi is. Ez a dal egy kicsit más a nagylemezhez képest, mindenképp elmondható róla, hogy valami újnak a kezdete” – mondta el Telek Attila (dob). „Olyan érzés mintha a bőröm alá látna a hallgatóság. Mégis, az utóbbi időben azt vettem észre, hogy egyre szabadabbnak érzem magam ebben az őszinte közegben, és sokkal közelebb tudok kerülni a közönséghez. Azáltal, hogy én megnyílok, ők is megnyílnak előttem. A létezésünk egy ősi formáját szerettem volna reflektorfénybe hozni, amikor még az archetípusok, a természet képei határozták meg az életünket. Az volt a célom, hogy a különböző metaforák segítségével a mulandóságot állítsam szembe a végtelennel. Megjelennek benne fontos szimbólumok, mint a Nap, a szív, a fény, a láng vagy az árnyék. A Napban egy intenzív lebegés a létezésünk körül, ahol a tünékenység végtelenjében táncolva elveszhetünk egymásban.” – tette hozzá Girincsi Fruzsina (ének). A dalhoz az a Szelestey Bianka rendezett klipet, aki „Hajszálrepedés” alkotásával egyedüli magyarként képviselte hazánkat a 75. cannes-i fesztiválon.


B. NAGY RÉKA - HEPPIENDEM
Egy mini romkomot szállított a héten a vloggerként is aktív B. Nagy Réka. A fiatal lány főleg szerelmes dalokkal lepi meg közönségét, ám mindig igyekszik valami pluszt belerakni a szerzeményekbe. Ezúttal például azt az alapigazságot, hogy a boldogságunk útjában sokszor mi magunk állunk. A „heppiendem”-et a Honeybeast dalszerzőjével, Bencsik-Kovács Zoltánnal közösen alkotta meg Réka.

„Az emberek gyakran nem merik megtenni azt a lépést, amire szükségük lenne a boldogságukhoz. Holott rendszerint csak egy apróság választja el őket a saját mesébe illő befejezésüktől. A hepiendem című számom éppen erről szól. Nem szabad félnünk attól, hogy megéljük a pillanatokat. Alig pár óra alatt elkészültünk vele, csak úgy ‘kigurult’ belőlünk, igazi csapatmunka volt, ezért is olyan különleges számomra ez a szerzemény.” – árulta el Réka. A klipet továbbá Radics Gigi testvére, Tomi rendezte. „Mondanom sem kell, egyáltalán nem volt nehéz eljátszani a férjemmel ezeket a romantikus történeteket a kamera előtt. Fantasztikus emlék számomra ez a nap. A stúdió mellett a Margitszigeten és az Ohana Ranchen forgattunk, az utóbbi egyébként az a lovarda, ahol már régóta edzek.”


THE BIEBERS – NEM LESZ MÁSIK
Puskás Peti tapasztalatai ihlették a The Biebers legújabb számát jelentő „Nem Lesz Másik”-ot. A dal a soha vissza nem térő pillanatok témáját járja körbe, az elektronikus műfaj jegyeivel fűszerezve.

„Néhány éve még megállás nélkül pörögtem, esélyt sem adtam magamnak arra, hogy néha megálljak és átgondoljam, mi szerepel a prioritási listám élén. Azt sugallják mindenhol, hogy teljesítsünk a lehető legjobban, csak éppen a legfontosabbról felejtkezünk el közben: hogy azokkal legyünk, akik a legközelebb állnak hozzánk. Pedig a családunkkal és a barátainkkal töltött minőségi idő pótolhatatlan, valamint önmagunk fejlesztésével is foglalkoznunk kell. Azok a pillanatok, amelyeket elmulasztottunk, sosem térnek vissza. Erről szól a Nem Lesz Másik” – mondta az X-Faktor 11. évadának mentora. A dalban szerzőként Bánki Beni bizonyított, a klipet pedig Kelemen Barnabás rendezte.


KULKA JÁNOS, FALUSI MARIANN, LANG GYÖRGYI – 20 ÉVES TEA
Október hetedikén jelenik meg Kulka János személyes hangvételű lemeze, ennek a korongnak a második előfutárát kaptuk meg szeptember utolsó napjaiban. A „20 éves tea” szövegét Tariska Szabolcs álmodta meg, amelyhez Tövisházi Ambrus ötvenes-hatvanas éveket és a doowop zenei stílust megidéző zenét alkotott. A hawaii hangulatú anyagban Lang Györgyi és Falusi Mariann is megfürdőzött.


KAROLA – KÍGYÓ
Kandert Karola sok fiatal lány világát szállítja el szerzeményeivel. Az énekesnő olyan dalokkal jelentkezett a közelmúltban, mint a „Roxtar”, a „Menned kell”, a „Bitcoin”, a „Szerelem” (Metzker Viki), vagy éppen a „Fáj” (Bakos Betti). A „Kígyó” esetében továbbra is sehová nem vezető, káros párkapcsolatokat állítja fókuszba, amelyhez Kelemen Lehel, valamint a Dlemma Stúdió jóvoltából készült klip.

Összeállította: Hatos Niki


2022. október 2. 16:23

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA