MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip-és dalszemle 2022: 31. hét

Miközben Curtis körül újra meg újra születnek meg botrányos cikkek, ő időközben új dallal is előrukkolt. Az első valóban augusztusi héten szállított nekünk új anyagot Dzsúdló, Singh Viki, Azahriah is. Ismerjük meg őket most pontosabban!

MYNEA, CURTIS, SOFI - SZABADON
Két előadóval állt össze egy dal erejéig DJ Sterbinszky lánya, Dj MYNEA. A fiatal lemezlovas „Szabadon” címmel adta ki újdonságát, amelyben a Majkáról nemrégiben leváló Curtis, valamint a Nemazalány oldalán megismert Sofi bizonyít még. A számhoz forgott klipet Janovits Bence rendezte, operatőrként pedig Szemán Dávid tette hozzá a szükséges pluszt.

„A forgatáson valóban felvarrták a kezemre a szám címét, hogy ’Szabadon’. A klipben Curtis írja ezt rám, és annyira belelkesedett, hogy majdnem valóban elkezdte az S betűt. Viccet félretéve a forgatáson részt vett egy tetoválóművész, aki a megfelelő körülmények között elkészítette ezt a feliratot a jobb alkaromra. A tetoválás örök életre szól, ezzel is azt szerettem volna kifejezni, hogy mennyire fontos számomra ennek a dalnak az üzenete. Az első tetoválásomat 2020 nyarán csináltattam. Egy háromszöggel kezdem, ami a logómban is benne van, ez a bal alkaromra került fel; a többi pedig jött folyamatosan. Ez is egyfajta függőség, de szerencsére ártalmatlan. Sokan kérdezik, és mindig őszintén elmesélem, hogy ugyan nem mindegyiknek van jelentése, de mindegyiket szeretem magamon. Mindig alaposan átgondolom, és csak olyat vállalok be, amit később se fogok megbánni.” – mondta el MYNEA.


DZSÚDLÓ, AZAHRIAH – VÁRNÉK
Dzsúdló, valamint Azahriah azon fiatal előadók táborát erősítik, akik az elmúlt időszakban lettek hihetetlenül népszerűek a zenekedvelők körében, nem véletlenül. Mindkét srác igen aktív szerző, ráadásul folyamatosan képesek megújulni, valóban új oldalukról megmutatkozni. A két srác a héten publikálta közös szerzeményét, „Várnék” címmel, ami hamar a felkapottak között landolt a YouTube-on. A szerelmi csalódás témájához kapcsolódó dalhoz Büki Balázs rendezésében, Soós Géza operatőri munkájával forgott klip. 


SINGH VIKI – BOMBA
Singh Viki számomra abszolút az egyik legbetonbiztosabb hazai női énekhang. Személyisége pedig tisztaságot sugároz, pont elegendő, falatnyi cukisággal. Viki szerzőként is keresgéli magát, ennek az útnak a legújabb állomása a „BOMBA” címet kapta. A dal refrénje első hallásra fülbemászó,  a mediterrán hangulatú csajos esték tökéletes aláfestője lehet. Vikit producerként Fehér Holló (mix, master, sound design) támogatta, a videót pedig a Matuzpicture szállította.


HÁRSHÁZI SZABI – ANTRÉ (full album)
Hársházi Szabi 2020 óta zenei előadóként is aktív, ezt a két évet foglalja keretbe nemrégiben megjelent 10 dalos „Antré” című nagylemeze, ami kézzel fogható formátumban, valamint az összes ismert online zenei felületen elérhető már. Szabi olyan szerzőtársakkal alkotta meg a 80-as, 90-es éveket megidéző, retro hangulatúnak mondható korong darabjait, mint Lombos Márton, Kotsy Krisztina és Jakab Andrea.

„Amikor a bemutatkozó dalom 2020 őszén „Engedj el” címmel napvilágot látott még nem gondoltam, hogy rá szűk 2 évvel a bemutatkozó lemezemet foghatom majd a kezembe. Próbából dobtam be ugyanis azt a dalt Lombos Marci dalszövegíró kollégám biztatására. Volt Marcival egy beszélgetésünk ezt megelőzően, ahol elmondtam neki, hogy vannak olyan szerzeményeim, amiket úgy érzek, hogy az én előadásomban lennének a leghitelesebbek. Hallgattam Marcira. Előálltam az első dallal ezt követően nem sokkal a másodikkal. Ez volt az „Úgyis mindegy”, ami több rádiós és televíziós zenei szerkesztőnél is betalált és elkezdték játszani. Ez pedig adott egy akkora löketet, hogy csak úgy jött az ihlet; méghozzá olyannyira, hogy egy albumnyi dalt sikerült produkálnom viszonylag rövid idő alatt.  Sokféle zenét szeretek. A saját dalaimmal is kiszeretném fejezni a zenei sokszínűségemet. Amikor belekezdtem a saját előadásomban elhangzó dalok készítésébe, azt tartottam szem előtt és tartom a mai napig is, hogy csakis olyan stílusú és szövegű dalokat készítek magamnak, amik önazonosak teljes mértékben. Nem szempont, vagy legalábbis nem elsődleges a saját dalaim tekintetében az aktuális zenei trendek követése. Egyszerűen csinálom a saját zenémet, amiben adom önmagam.” – árulta el Szabi.

Összeállította: Hatos Niki


2022. augusztus 13. 07:37

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA