MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip-és dalszemle 2022: 30. hét

A 30., kerek héten a rap műfajában tevékenykedő női előadók lepték meg közönségüket leginkább, így rukkolt elő újdonsággal Lil G, valamint állt össze egy dal erejéig Bakos Betti és Karola. A minőségi élőzene kedvelői sem unatkozhattak, hiszen világszínvonalúan muzsikáló új banda jelent meg a rock-blues láthatáron.

TORNOCZKY ALL ACCESS - TOBACCO ROAD, I DON'T WANT TO BE
Tornóczky Feri munkásságát aligha kell bárkinek bemutatnunk. A Kőbányai Zenei Stúdió igazgatóhelyettesét olyan formációkból ismerheti a közönség, mint a P. Mobil, a Hobo és bandája, a Póka Egon Experience, vagy éppen a Garami Funky Staff. Feri több mint 1 éve egy új, dinamikus, autentikus zenekaron munkálkodott, amelyben olyanokkal bizonyít majd, mint Nagy Ricsi, Temesi Berci, vagy éppen Zombori Atus. A rock-blues csapat fontosnak tartja a gyökereket, számukra minőséginek, előremutatónak tartott előadók, zenészek (Pl: Póka Egon, Babos Gyuszi, Hobo) lábnyomaival haladnak saját zenei útjukon. A tagok szeretnének fontos üzeneteket, értékeket átadni a fiatal nemzedék számára, illetve erőt adni annak a generációnak, akik ezeken a csodás zenéken nőttek fel.

Elsőként a „Tobacco Road” számuk debütált Tátrai Tibusszal, Póka Egon munkássága előtt tisztelegve. A srácok azonban nem aprózták el a bemutatkozást, előjöttek egy másik szerzeménnyel is a YouTube-on, amelyben Gavin DeGraw „I Don’t Want To Be” című eredetijét gondolták újra. A dalok felvételei a CSEND STUDIO-ban készültek el Mazán Attilával, a mix, master teendőket Bubenyák Zoli végezte. A videókat Bikali Sándornak, Zsoldos Dávidnak köszönhetjük.

„Mindenki látja, hogy merre halad a zene Magyarországon, de szerencsére a blues stílus egy olyan műfaj, ami régóta fent tudott maradni itthon. Vannak minőségi zenének teret adó fesztiváljaink. Azokat az embereket szerettem volna elhívni közös munkára, akik az én gyerekkoromban, illetve később is meghatározóak voltak számomra, sokat hallgattam, hallgatom őket. Dalainkat azoknak ajánlom, akik a mai napig szeretik ezeket a zenéket.” – árulta el az alapító, Tornóczky Feri.


BAKOS BETTI x KAROLA - FÁJ MÉG
Bakos Betti tipikusan az az előadó, aki a média segítsége nélkül építi zenei karrierjét. A lány az elmúlt években olyan dalokkal rukkolt elő, mint az "Ennyi", a "Feladtam", az "Ártatlan", az "Ítélkezel", vagy éppen az "Egymagam”. Talán már a dalcímek is elegendőek ahhoz, hogy a kedves olvasó rájöjjön, Betti leginkább a csalódásait foglalja rímekbe, műfajilag pedig a hiphop-soul világban mozog. Legutóbb Pribelszki oldalán jelentkezett a "Hozzád"-dal, most pedig Karolával alkotott közösen. A csajok a „Fáj még” esetében a toxikus kapcsolatokat állítják fókuszba.


LIL G – EMLÉK
Ahogy az lenni szokott, hamar a felkapottak között landolt a YouTube-on Lil G újdonsága, az „Emlék”. A fiatal lány szinte a szemünk előtt nő fel, míg a botrányok egy ideje elmaradoznak körülötte, sorra jönnek ki szerzeményei. A keserédes "Emlék" esetében a felvételeket Maxi készítette, a beat, mix, master munkálatokat Shiduro végezte, a klipet pedig Matuz Ádámnak köszönhetjük.

Összeállította: Hatos Niki


2022. augusztus 6. 07:50

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA