MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip-és dalszemle: 2022. 3. hét

Érkezünk a legújabb dalokból, klipekből álló csokrunkkal, amelyben az utóbbi napok során megjelent hazai újdonságokat gyűjtöttük össze. 2022 harmadik hetében publikálta idei első anyagát a Red Bull Pilvaker produkció, de meglepte közönségét Dánielfy Gergő, a The Biebers, Vastag Csaba, az Ohnody, valamint a Platon Karataev is. 

Dánielfy Gergő és az Utazók - Részeg Álom
2018-as megalakulása óta a Dánielfy Gergő és az Utazók két lemezt, megannyi klipet hozott ki. Most pedig harmadik albumával jön ki a formáció, amelyen 12 dal található.  Igazi érzelmi hullámvasút ez a stúdióalbum, amelyen nincs hiány se szókimondásból, se befelé fordulásból. Ennek a munkának a negyedik dala, a Részeg Álom, amelynek klipje a napokban debütált.
„Az album érzelmi mélypontját választottuk zászlóshajójának, amivel együtt megjelenik a lemez, hiszen ez a legtisztább dal az összes közül. Olyannak érzed magad, mintha meztelen lennél és megállt volna körülötted a világ. Egy őszinte vallomás, egy lecsupaszított hangszerelésben. Nekem ez a Részeg álom, ami egy fontos személyről szól, aki kilépett az életemből”- árulta el Dánielfy Gergő.

The Biebers - Első Évad
Új albumot készít a The Biebers is. Puskás Petiék előrukkoltak az album első előfutárával, az Első évaddal. A dal egy felhőtlenül szerelmes időszakról mesél, zenéjét Puskás Peti és Dani, szövegét pedig Bánki Beni álmodta meg. A számhoz forgott klipet Büki Balázs rendezte. 
„A járványhelyzet okozta nagy lezárások után újra erőre kaptunk és egy elképesztően kreatív időszak köszöntött be a The Biebers életében. Ez a negyedik számunk az elmúlt fél évben, és hamarosan alkotótáborba vonulunk, hogy gőzerővel folytathassuk a munkát. Alig várjuk a nyári szezont, hogy megújult szettel léphessünk színpadra.” – mesélte Puskás Peti.

Sterbinszky x DR BRS x Vastag Csaba - Újra átélném
Klubzenével jelentkezett Sterbinszky, Vastag Csaba és DR BRS. Csaba annyira élvezte a lemezlovassal való közös munkát, hogy tervei között szerepel, hogy a jövőben is együtt dolgozik majd DJ Sterbinszkyvel.
„Hihetetlen megtisztelő volt, amikor DJ Sterbinszky megkeresett azzal, hogy az új dalát velem képzeli el. Túl azon, hogy régóta nagyon jó barátok vagyunk, gyerekkoromban nagyon sokat buliztunk a zenéjére, többnyire a Balaton parton. Akkor még álmodni sem mertem volna arról, hogy egyszer majd pályatársak, később pedig "duett partnerek" leszünk. Az új év beköszöntével újra felvettük a fonalat és a már készen lévő dalok mellé újakat írva, teljes erőbedobással megyünk neki az évnek. Nem árulok el nagy titkot azzal, ha elmondom, a jövőben DJ Sterbinszkyvel is folytatjuk a munkát és még a most megjelent ’Újra átélném’ című szerzeményünknél is nagyobb dolgokra készülünk.” – nyilatkozta Vastag Csaba.

Platon Karataev - Partért kiáltó
Első magyar nyelvű anyagával jelentkezett a Platon Karataev. A korongon olyan dalokat találhatunk, mint a Csak befelé, a Vízből van, a Tágul, a Partért kiáltó, a Tűz mellé, a Most magamba, a Fagyott csontok, a Lassú madár, az Elmerül, a Rajokban száll, vagy a Lombkoronaszint. Olyan témákkal foglalkozhatunk hallgatása során, mint az egységélmények, az azonosság, a határtalanság, vagy éppen az énvesztés.
“Azt érzem, hogy megint ugrottunk egyet az Atomshoz képest, még ha kisebbet is, mint amekkorát az első két lemez között. Egyrészt a magyar dalszövegek révén sokkal mélyebben tudunk kapcsolódni a dalokhoz, másrészt a hangzásban is megtaláltuk azt, amit eddig kerestünk. Számomra ezzel a lemezzel mostanra érett be a Platon igazán.” - mondta el Balla Gergely. “A Partért kiáltó mindenképpen a Platon legambiciózusabb vállalkozása eddig zeneileg és szövegileg is, és gyakran olyan területekre kalandozik ez a lemez, amilyenekre két éve talán még nem is mertünk gondolni. Ez az album sokkal nyitottabb világot képez, mint az eddigiek, ahonnan ezerfelé vezethet az út.” - tette hozzá Sallai László.

RED BULL PILVAKER 2022 - Anyám tyúkja
Idén ünnepli 10 éves jubileumát a Red Bull Pilvaker. A produkció idei első újdonságát Petőfi Sándor Anyám tyúkja című versének feldolgozása jelenti. A dal zenéjét DiazBeats, Somogyvári Dani, Szakács Gergő, szövegét pedig Bom, Dipa, Diaz, Deego, Eckü, Fluor, Fura Csé, Marsalkó Dávid és ugyancsak Szakács Gergő álmodta meg. A produceri munkálatokat Somogyvári Dani végezte.

Ohnody - Szívemben Őrzöm
Tavasszal új albummal jelentkezik az OHNODY (Hegyi Dóri) is. Ennek a korongnak az első előfutára a Szívemben őrzöm, amely Az unoka filmhez készült. A dal az elfogadásról, a pillangóhatásról, a körforgásról mesél. A szerzeményhez annak megálmodója, Hegyi Dóri rendezett klipet is.

Összeállította: Hatos Niki


2022. január 28. 07:30

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA