MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip-és dalszemle 2022: 29. hét

Szerelmes ballada, nyári élmények, filmzene, újragondolás. Ezek a jegyek uralták az év 29. hetének friss, ropogós zenei megjelenéseit.

PÁPAI JOCI – OTT VÁRSZ RÁM
A kétszeres „A Dal” nyertest, Pápai Jocit elsősorban mély érzésű számairól ismerhetjük, ám most egy habkönnyű muzsikát, nyári élményekkel teli utazást prezentáló anyagot publikált az előadó.

„A tábortűz számomra mindig gyermekkori emlékeket, a nyári táborokat és a soha vissza nem térő nyarakat idézi meg. Ráadásul mindig akkor voltam a legszerelmesebb...Valahogy a nyár az én igazi évszakom, ez az új sláger is így született nemrégiben egy hűs hajnalon a kertünkben. Fontos számomra, hogy a világot és hazánkat is próbára tevő 2 év után végre én is olyan dallal jelentkezzek, ami kicsit kikapcsolja a hallgatót, felidézi a legszebb nyári emlékeit, esetleg a vízparton hallgatva épp a legemlékezetesebb nyári élményeinek egyik nagy kedvencévé válhat. Újra szabadok lehetünk, élvezzük hát a napsütést, a nyári forróságban a hűs Balaton hullámait, a vattacukrot, a ropogós sültkrumplit, gyűjtsük össze az élményeket, legyünk sokat a családunkkal és a barátainkkal. A nyár végén szeretném megmutatni egy újabb oldalam egy másik slágerrel, ősszel pedig egy meglepetés premierrel és egy olyan, számomra is kedves szerzeményemmel érkezem, ami sok-sok érzelemmel fogja megtölteni a szíveket, kicsit visszautazunk a ’80-as évekbe és bízom benne, hogy a táncparkettek is megtelnek majd egy-egy rendezvényen a dalom hallatán.” – árulta el Joci. „Két fiatal modellt kértünk meg, hogy legyen a klip főszereplője Joci mellett, hiszen velük tudjuk átadni a balatoni nyár életérzését. Fontos momentum, hogy Joci a dal végén megérkezik és az esti tábortűznél adja elő ezt a könnyed kis nótát egy szál gitáron, ennek is van jelentősége, mindenkinek a saját élményei miatt kicsit más, de mégis ugyanaz a szívet melengető érzés, amit maga a tűz látványa idéz meg.” – tette hozzá a klip rendezője, Jimy J. Hollywood.


LÁBAS VIKI, JÁRAI MÁRK - EGYÜTT KEZDTÜK
Augusztus 4-én az InterCom forgalmazásában érkezik egy új magyar film, az „Együtt kezdtük”. A filmekhez dalok, főcímzenék is dukálnak, így kaptunk ezen a héten egy új közreműködést. A nosztalgiázást, újrakezdést fókuszba állító „Együtt én meg te”-t Felcser Máté (Punnany Massif) és Járai Márk közös szerezte, a szöveget pedig Szepesi Mátyás írta. A dalhoz Juhász Péter rendezett klipet analóg technikával, 35 mm-es filmre forgatva.

„A dal érzelmeket tolmácsol. Egy filmzene esetében nagyon fontos, hogy oda kerüljön, ahol a helye van, tükröznie kell a film mondanivalóját. Próbáltam hasonló szálakat keresni az életemben, amikor én is átéltem azt az érzést, hogy számomra fontos embereket elsodort mellőlem az élet, és aztán újra találkoztunk” – mondta el Szepesi Mátyás.

„Márkkal összeszokott páros vagyunk, hiszen volt már egy közös számunk, amit szintén Szepesi Mátyás írt. Nagyon jó újra együtt énekelni.” - kezdte Lábas Viki (Margaret Island). „Felcser Máté úgy gondolta, hogy az én hangom passzol a dal hangulatához. Nagyon szeretem a magyar filmeket. Eddig még nem énekeltem filmzenében, és ezért nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy felkértek a főcímdal eléneklésére.” – tette hozzá Járai Márk (Halott Pénz).


MISS BEE – VÁROK RÁ
Miss Bee 1997-től 2001-ig a Bestiák lánycsapatban bizonyított, később pedig olyan formációkban próbált szerencsét, mint a Zenith, a Tomcat Band, a Society Six, a Sirens, a No Stress Band, a Moulin Rouge, vagy éppen a Too Close. A hosszú ideje szólóban is tevékenykedő énekesnő most egy új szerelmes balladával jelentkezett. A "Várok rá" zenéjét Miss Bee-n kívül Németh Zsolt, szövegét Kollányi Zsuzsi szerezte, a mix, master teendőket pedig Péter Dávid Ferencz, valamint Németh Zsolt látták el.


MOLNÁR TAMÁS – MENNYORSZÁG
Febrár 12-én a Müpa színpadán mutatta be első szóló lemezét Molnár Tamás. A "Szív utca" korong dalain túl egykori AFC, valamint JETLAG szerzemények is felcsendültek. Az Anti Fitness Club egyik örökzöld slágeréhez szállított a héten LIVE videót Tamás. Az anyagban zongorán Juhász Attila, hegedűn Farkas Izsák, basszus hangszereken Simkó-Várnagy Mihály, gitáron Lapis Botond, dobon Simonyi Zádor, csellón pedig Sturcz András, Kiss Gergely, Háry Péter bizonyít.

Összeállította: Hatos Niki


2022. július 31. 09:32

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA