MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klip-és dalszemle: 2022. 1. hét

Mostantól minden hetet lezárunk egy dal & klip csokorral, amelyben az utóbbi napok során megjelent hazai újdonságokat gyűjtjük össze egy cikkben. 2022 első hetében kaptunk mindent, ami szemnek, de a fülnek ingere.

BÉCI X BERKES OLIVÉR – Édesanyám
Berkes Olivér 2021-ben nagyot ment a legnagyobb videómegoszton, ahol olyan számai lettek felkapottak, mint a Visszakér a múlt, a Jó vagy rossz legyek, vagy az Igazi életem. Olivértől nem állnak messze a közreműködések, korábban például a BSW formáció srácaival alkotott együtt (Nem volt szép), most pedig Young G, avagy Béci oldalán jelentkezett. A lírai, RNB stílusjegyekkel fűszerezett végeredmény igazán fülbemászó, rádióbarát, anyai szíveket megdobogtató lett. Az előadók tulajdonképpen hálájukat fejezik ki, amiért mindig támaszkodhattak édesanyjukra. Külön öröm, hogy nem csak májusban, anyák napján gondolkodnak így.

SOLÉRE - Másért
Solére (Szigeti Zsófi) amszterdami, londoni zenei dalszerzői, és produceri tanulmányai után tavaly haza költözött, hogy itt építhesse elektronikus space-pop stílusú zenei munkásságát. A fiatal lány hamar meghódította a budapesti underground színterét, most pedig megjelent Másért kislemeze, amelyről így mesél: „Érzelmileg talán az egyik legbonyolultabb évemen vagyok túl. A fentek és a lentek szélsőséges váltakozását próbáltam megjeleníteni az albumon, mindezt szerelmi témába csomagolva. Megtanultam nem félni saját magamtól, mint erős nőtől, aki tud döntéseket hozni akkor is, ha azok nagyon félelmetesek. Kapcsolatoknak véget vetni, melyek az elején ígérik a legnagyobb boldogságot, de aztán kiderül, hogy ami e mögött van, csak egy vágyott valóság, egy légvár.” Az EP elérhető minden digitális platformon (Spotify, AppleStore, Deezer, Tidal, Amazon, YouTube).

KAROLA – Menned kell
Karolát sokan ismerhetik Mr Busta-féle Money Maker Records idejéből, de szerencsére a lány egyedül is képes megállni a helyét. A fiatal énekesnő olyan dalokkal hódította meg közönségét mint az Így kell, a Roxtar, vagy éppen az Új út. A csodás hangú, gyönyörű cajszi egy többrétű anyaggal rukkolt elő január elején, amit egy félresikerült szerelem ihlethetett, de összeségében minden toxikus kapcsolatra érvényesek a szöveg sorai.

ANDELIC JONATHAN JOTA - Elhiszem
Videóklippel rukkolt elő Andelic Jonathan Jota is, aki a hónap végén induló A DAL 2022 műsörban is szerencsét próbál. Az élet adta nehézségeket körbejáró dal az Elhiszem címet kapta, amelyhez fekete-fehér klip forgott Biegelbauer Pál rendezésében.

PLASTICOCEAN X Gabriella - Egyetlen
Egyetlen címen jelent meg a PLASTICOCEAN zenekar újdonsága, amelyben közreműködő is akadt, Gabriella (Nova Prospect) személyében. A dalban a depresszió, a magány, a belső vívódás uralkodik, és a segítségnyújtás, az odafigyelés, a kedves gesztusok fontosságára hívja fel a figyelmet.

Összeállította: Hatos Niki


2022. január 18. 13:45

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA