MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

JBL PRX900 – Bemutatkozott az új aktív hordozható széria!

Northridge, Kalifornia – A Harman Professional Solutions a világ egyik vezető audió, videó, fény és vezérléstechnikai vállalata hivatalosan is bemutatta az új JBL PRX900 aktív hangfalcsaládot, továbbfejlesztett akusztikával, mindent átfogó DSP modullal, páratlan teljesítménnyel és teljes értékű Bluetooth vezérléssel a JBL Pro Connect appon keresztül.

A sorozat három különböző méretű szélessávú aktív kétutas topládát és kettő szintén aktív szubbasszus modellt tartalmaz, és teljesen az alapokról indított több mint 5 éves fejlesztőmunka eredménye, mely során a JBL legfejlettebb akusztikus innovációit is felhasználták.  Teljesen megújult és szabadalom alatt áll az új hangszórórendszer- melyet a rendkívül hatékony D-osztályú digitális erősítőmodul hajt meg – egyedülállóan tiszta hangképpel még maximális hangerőn is, tovább finomított lesugárzással és sávszélességgel, és kifinomult mélyfrekvenciás kiterjesztéssel.

Az abszolút kategóriavezetőnek mondható DSP modul a beépített LCD kijelzőn, illetve a JBL Pro Connect alkalmazáson keresztül is elérhető, olyan funkciókkal, mint a nüansznyi hangképváltoztatásokért felelős 12 sávos parametrikus EQ, az integrált dbx DriveRack technológia, fix és azonnali reagálású automatikus gerjedésgátló algoritmussal, a puha rendszerlimiter Soundcraft OverEasy opcióval, a késleltetési beállítások, illetve az egyedi beállítások tárolása.

A JBL Pro Connect alkalmazáson keresztül akár 10 hangsugárzó is vezérelhető, akár együtt is más JBL rendszerekkel, mint pl a PRX ONE, EON ONE MK2 és EON700.

A PRX900 tervezésekor az összes mai strapabíróságra vonatkozó követelményt is figyelembe vették. A merev kompozit dobozok számítógépes modellezésű merevítéssel rendelkeznek a lehető legoptimálisabb akusztikus teljesítmény és strapabíróság érdekében. A szubbasszusoknál viszont maradt a 18mm vastagságú, kiválóan szellőző rétegelt fa doboz, a pontos és kifinomult mélyfrekvenciás átvitelért. Mint minden JBL terméknél, a PRX900-nál is az iparág vezető tesztfolyamatai ás validációs protokolljai állnak rendelkezésre a minőséget megerősítve. Sőt! Minden PRX900 modellre 7 év(!) gyártói garancia vonatkozik!

„Éveken át a JBL PRX800-as sorozata volt a zenekarok, dj-k, templomok, közintézmények és rental cégek elsőszámú választása nagyon nagy részben köszönhetően az egyedi akusztikus profilnak, a kiterjedt mélyfrekvenciás átvitelnek, és a nagy hangerejüknek.” – mondta Brian Knudsen a Harman Professional termékmenedzsere. „Az új PRX900-as szériával sikerült egy újabb szintet lépnünk, az következő generációs akusztikus innovációkkal és még erőteljesebb teljesítménycsomaggal, melyek tiszta, kifinomult hangzást biztosítanak bármely hangerőn. A rendszer egyik erőssége a legújabb Bluetooth technológia és a JBL Pro Connect ökoszisztémája melynek pár nélküli vezérelhetőség az eredménye.”

Vadonatúj Akusztikus Tervezés
A membránoktól a dobozokig a PRX900-at a kifinomult akusztikus teljesítményre tervezték. A szabadalmazott 2408H-2 1,5” méretű kompressziós driverek többgyűrűs membránnal és neodímium mágnessel tiszta és részletes frekvenciaátvitelt nyújtanak. Az innovatív szintén vadonatúj tervezésű tölcsérek frissített JBL Image Control Waveguide technológiával konzisztens lesugárzást és frekvenciaszórást tesznek elérhetővé. A mélyhangszórók is generációváltáson estek át, mostantól a hagyományos ferritmágneses struktúrával biztosítják a kifinomult és természetes mélyhangokat, kiegészítve a JBL szabadalmazott FEA basszreflex kialakításával, mely hatékonyan csökkenti a levegőzajokat és a torzítást.

Kiváló Teljesítmény
A rendszer meghajtásáról a hatékony D-osztályú erősítőmodulok gondoskodnak, melyek jóvoltából akusztikus tisztaság vált elérhetővé minimális teljesítménykompresszió mellett, még maximális hangerőn is. A híd üzemmódban működő mélyfrekvenciás modul távol tartja feszültségtüskéket, és minimalizálja a harmonikus áthallásokat a magasfrekvenciás sugárzó felé. A nagy linearitású induktorok elképesztő energiahatékonyságot és alacsony harmonikus torzítást tesznek lehetővé. A szintén alacsony zajszintű és torzítással rendelkező gain fokozat pedig tökéletesen optimalizált mind tartomány mind headroom szempontjából, hogy a rendszer a lehető legkülönfélébb gain követelményekhez is alkalmazkodni tudjon. A minőségi DAC és ADC konverterek majdhogynem veszteségmentes konverzióval működnek. A 30 Hz mélységig működő, 134 dB-es hangnyomásra is képes kimeneti teljesítménynek köszönhetően a rendszer akár nagyobb terek betöltésére is alkalmas. A teljes sávszélességű CMRR nagyobb, mint 55dB, a teljes harmonikus torzítás pedig kisebb mint 32 dB, úgyhogy a zaj tulajdonképpen virtuálisan is nem létezőnek tekinthető.

Kategóriaelső DSP
Az abszolút kategóriavezetőnek mondható DSP modul a beépített LCD kijelzőn, illetve a JBL Pro Connect alkalmazáson keresztül is elérhető, olyan funkciókkal, mint a nüansznyi hangképváltoztatásokért felelős 12 sávos parametrikus EQ, az integrált dbx DriveRack technológia, fix és azonnali reagálású automatikus gerjedésgátló algoritmussal, a puha rendszerlimiter Soundcraft OverEasy opcióval, a késleltetési beállítások, illetve az egyedi beállítások tárolása.

Sokoldalú és Méretezhető
Kombináld tetszés szerint a PRX900 szélessávú és szub modelljeit, hogy a lehető legjobb teljesítményt kapd, legyen szó mobil alkalmazásokról vagy fix installációkról. A hangfalak standard 36mm-es állványadapterekkel rendelkeznek, a szélessávú modellek emellett 6 db M10-es függesztési ponttal is; A szubok M20-as állványadapterekkel. A topládák beépített giroszenzorokat is kaptak, melyek automatikusan felismerik a hangsugárzó pozícióját és optimalizálják a rendszer teljesítményét a megfelelő preset automatikus behívásával. (Kikapcsolható opció).

A Pro Connect Ökoszisztéma
A JBL Pro Connect alkalmazáson keresztül akár 10 hangsugárzó is vezérelhető, akár együtt is más JBL rendszerekkel, mint pl a PRX ONE, EON ONE MK2 és EON700.

A PRX900 széria 5 modellt tartalmaz:

PRX908 – 8” aktív kétutas szélessávú
PRX912 – 12” aktív kétutas szélessávú
PRX915 – 15” aktív kétutas szélessávú
PRX915XLF – 15” aktív szubbasszus
PRX918XLF – 18” aktív szubbasszus

További részletes információk: www.jblpro.com

BERTAUDIO
6000 Kecskemét, Nyíl u. 23.
Tel: (76) 500 600
E-mail: bertaudio@bertaudio.hu
Web: www.bertaudio.hu

Microsound Kft.
1037 Budapest, Kunigunda útja 39.
Tel: (1) 215 55 80
E-mail: microsound@microsound.hu
Web: www.microsound.hu


 

2023. január 2. 08:37

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA