MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

JBL Professional SRX900 – Debütál az új nagyteljesítményű aktív line-array széria

Aktív szélessávú line-array sugárzók és szubbasszusok, melyek professzionális technológiai megoldásokat tartalmaznak megfizethető, méretezhető és felhasználóbarát rendszerekhez.

A Harman Professional Solutions, - a világ egyik vezetője az audió-, videó-, világítástechnikai-, és rendszervezérlési technológiákban – hivatalosan is bemutatta a JBL Professional SRX900 aktív termékcsaládot. A sorozatot, mely tartalmaz egy dupla 6,5” méllyel szerelt szélessávú, és egy dupla 10” átmérőjű mélyhangszórót tartalmazó szintén szélessávú line-array elemet, valamint egy 18” szubbasszust és a dupla 18”-as nagytestvérét, melyek ideális megoldást jelentenek elsősorban rental cégeknek, fix installációkhoz, illetve olyan zenéseknek, akik a teljesítmény és a hordozhatóság mindent átfogó kombinációját keresik.

Az SRX900 széria kiemelkedő teljesítménye a JBL időtálló technológiáin alapszik: Egyedi tervezésű és gyártású nagyteljesítményű hangszórók, melyek kivételes hanghűséget és kategóriavezető kimeneti teljesítményt nyújtanak. Precíziós kialakítású tölcsérek a pontos lefedettségért és érthetőségért mely egy olyan egyedülálló definíció melynek nincs vetélytársa ebben a kategóriában. Felhasználó által testre szabható DSP modul, rendszertervező- és vezérlőszoftver, melyekkel kézzel is testre szabható a rendszer számítógépről vagy mobil eszközről. Gondosan megtervezett kabinet struktúra könnyű mozgathatósággal, gyors függesztési lehetőséggel, minimális helyigénnyel, és helytakarékos szállítási lehetőséggel.

„Az SRX900 szériával a JBL Professional line-array technológiáit hoztuk el egy sokoldalú, büdzsé-barát rendszer formájában, melynek mérete a vásárlók igényeivel együtt párhuzamosan növelhető.” – mondta George Georgallis, a Harman Performance Audio termékfejlesztési részlegének igazgatója. „Ez a rendszer remekül bővíthető, ezért akár kisebb befektetéssel és egyszerűbb rendszerrel is lehet kezdeni, mely idővel folyamatosan bővíthető. És ezek az SRX900 modellek hangzásügyileg is tökéletesen illeszthetők bármilyen másik JBL touring rendszerhez.” 

Az SRX900 rendszerekben is megtalálható számos JBL akusztikus innováció, úgymint a JBL által szabadalmazott RBI™ integrátor, melynél a magas- és középfrekvenciás sugárzók egyetlen közös tölcsérre kerültek kivezetésre, lényegesen növelve a horizontális szórás mértékét, minimalizálva az ehhez szükséges dobozméretet. A szabadalmaztatott hullámvezető tökéletes doboztól dobozig tartó összegzést biztosít a zökkenőmentes lefedésért, egy nagy tölcsér pedig kiterjeszti a mélyfrekvenciás vezérlést, és csökkenti a nemkívánatos energiát az array tömb mögött.

A szélessávú modellekben a JBL 2432H-3 típusú 3” átmérőjű neodímium mágneses struktúrát tartalmazó kompressziós magassugárzó található, titán membránnal és 1,5” átmérőjű kijárattal. Ez gondoskodik a rendkívül éles tranziensekről, a kiváló dinamikatartományról, és a 10 kHz feletti megnövelt érzékenységről. A mélysugárzók a JBL szintén szabadalmazott Differential Drive dupla tekercses – dupla légréses technológiáján alapulnak, melynek köszönhetően jobb hőelvezetést, alacsonyabb teljesítménykompressziót, és szélesebb dinamikatartományt biztosít, mint a hagyományos egytekercses kialakítások. Mindez megnövelt frekvenciaátvitelt, nagy teljesítményt és alacsony torzítást eredményez egy hihetetlenül könnyű hangszóróegységben.

Az SRX900 modellek beépített DSP-vel rendelkeznek, amely mindent biztosít a felhasználóknak rendszerük optimalizálásához és hangolásához, beleértve a 24 sávos parametrikus EQ-t, a 2000 ms-os késleltetést és az erősítés szabályozását. A JBL szabadalmaztatott Array Size Compensation (ASC) szűrője a különböző tömbméreteket korrigálja, míg a FIR-alapú távolság kompenzációs (TDC) szűrő a levegő által okozott hangveszteséget kompenzálja az egyenletesebb hangeloszlás érdekében. A hátsó panelen lévő LCD hozzáférést biztosít a legfontosabb vezérlőfunkciókhoz.

Egy sor szoftvereszköz leegyszerűsíti a rendszertervezést és -kezelést: Használd a LAC-3 szimulációs szoftvert az akusztikai teljesítmény előrejelzésére, az Array Link iOS/Android kísérőalkalmazást pedig a LAC-3 függesztési és mechanikai információinak megosztására a mobileszközök között. Az SRX900 sorozat új, dedikált JBL Performance wi-fi-képes rendszerfelügyeleti szoftvere egyetlen alkalmazásban integrálja a konfigurációs és vezérlési funkciókat.

„A JBL Performance egy rendkívül intuitív, vizuális alapú munkafolyamatot hoz az SRX900 sorozatba, amelyet a JBL Performance Manager munkafolyamata ihletett” – mondja Eric Stahlhammer, a HARMAN teljesítményerősítőkért és DSP-ért felelős vezető termékmenedzsere. „Arra összpontosítunk, hogy az SRX900 hihetetlen DSP-teljesítményét egy könnyen használható szoftverplatformba hozzuk; iPaden, Macen vagy PC-n való használata teljesen új szintre emeli a rendszert.”

Az SRX900 sorozat támogatja a HARMAN új HControl Ethernet protokollját, amely előrelépést jelent a stabilitás terén, csökkenti a hálózati forgalom terhelését, és szükségtelenné teszi az összetett IP-címek kezelését. A felhasználók egyszerűen beállíthatnak egy számértéket minden eszközhöz az egyszerű azonosítás érdekében. Az SRX900 termékek kettős Ethernet porttal vannak felszerelve, hogy leegyszerűsítsék a hálózatépítést azáltal, hogy támogatják a láncbafűzést, valamint megkönnyítik a rendszer hálózaton keresztüli felügyeletét és konfigurálását. Mivel az SRX termékek szabványos Ethernet protokollokat használnak, az ügyfelek olyan olcsó hálózati termékeket is használhatnak, mint az Ethernet switchek és a Wi-Fi hozzáférési pontok.

A JBL és a Crown mérnökei által kifejlesztett SRX900 sorozat LevelMax limiter csomagja kifinomult kitérő-vezérlő algoritmusokat használ, hogy megvédje a hangszórókat a mechanikai sérülésektől. A hosszú távú hővédelem kontroll alatt tartja a hangszóró hőmérsékletét, biztosítva a megbízható működést minden körülmények között.

Az SRX900 sorozat teljes rendszermegoldást kínál, beleértve a hangszórókat, mélynyomókat és tartozékokat, amelyek számos konfigurációt támogatnak, és egyszerűsítik a tárolást, szállítást és rögzítést. Az SRX900 rendszerek sokféleképpen telepíthetők, az állványra szerelttől a földre tömbösítetten át egészen a 16 kabinetből álló line-array tömbökig. A hárompontos függesztőrendszer biztonságossá és egyszerűvé teszi a rendszerek felfüggesztését, függetlenül a rendszer méretétől vagy a felhasználói tudás szintjétől: Állítsd be előre a dőlési szögeket a földön; a ládák a helyükre rögzülnek a rendszer felemelése után. Az SRX900 termékeket úgy tervezték, hogy zökkenőmentesen működjenek együtt más JBL touring hangtermékekkel, köszönhetően a közös hangzási céloknak és fázisjellemzőknek.

Mivel az SRX900 sorozat saját tápellátású, a felhasználóknak soha nem kell aggódniuk a komponensek egymáshoz illesztéséhez, vagy az erősítőrackek elhelyezése miatt. Az egyedi D-osztályú erősítők passzív hűtésűek, nincsenek olyan nyitott lyukak, amelyek miatt víz vagy por kerülhet az elektronikába. Az univerzális kapcsolóüzemű tápegység bármilyen 100 és 250 V közötti feszültségen működik, az alacsony fogyasztású üzemmód pedig energiát takarít meg, ha nem érzékel hangot. Akár nyolc SRX906LA és négy SRX910LA hangsugárzó csatlakoztatható ugyanahhoz a tápáramkörhöz (régiótól függően), így minimalizálható a kábelezés bonyolultsága és a költségek is.

A megerősített rétegelt lemez és kompozit burkolatok akusztikailag optimalizáltak a kiváló basszuskiterjesztés érdekében, és letisztult, modern megjelenést biztosítanak, zárt oldalpanellel és integrált fogantyúkkal. A dobozok nagy, duplán kiszélesedő, alacsony frekvenciájú portokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a levegő áramlását még akkor is, ha a rendszert a teljesítményhatárig hajtják.

Mint minden JBL termék, az SRX900 sorozatú modellek is a 100 órányi szigorú stresszteszten esnek át, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a valós körülmények között is hibátlanul és megbízhatóan működjenek.

A rendszerhez számos gyári kiegészítő is elérhető, úgymint függesztőkeretek, állvány és traverz-csíptető adapterek, védőhuzatok, szállítókocsik és borítások.

További részletes információk: www.jblpro.com

BERTAUDIO
6000 Kecskemét, Nyíl u. 23.
Tel: (76) 500 600
E-mail: bertaudio@bertaudio.hu
Web: www.bertaudio.hu

Microsound Kft.
1037 Budapest, Kunigunda útja 39.
Tel: (1) 215 55 80
E-mail: microsound@microsound.hu
Web: www.microsound.hu


 

2022. július 23. 04:50

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA