MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

IX. INTERTON EGYETEM

2021. november 10-11-én kerül megrendezésre a IX. INTERTON Egyetem a Kelenföld Montázs Központban (1119 Budapest, Etele út 55.). A rendezvény stream segítségével online is megtekinthető lesz.

ELŐADÁSOK

Színháztechnikai rekonstrukció a színpadgépész szemével

Hazánkban a színpadgépészeti berendezések 30 – 40 évre készülnek, fejlesztésük élettartamuk alatt minimális, elsősorban az üzembiztonság fenntartása a megfogalmazott cél. Ezért egy rekonstrukció során hosszútávra kell megfogalmazni az igényeket, természetesen az anyagi lehetőségeket is figyelembe véve. Előadónk, Barna János abban a szerencsés helyzetben van, hogy cége olyan színházak felújításában is részt vesz, melyeknek előző felújításában, a 80-as években pályája kezdetén maga is közreműködött. Az előadásban megemlítjük a régi, sok helyen még ma is működő berendezéseket, ám elsősorban a helyükre beépülő korszerű gépekről, színpadtechnikai rendszerekről lesz szó.
Előadó: Barna János – Színpad- és Emelőgéptechnika Kft.

A Puskás Aréna audiovizuális pillére

A Puskás Aréna Közép-Európa legmodernebb stadionja, és ebben az előkelő helyezésben az audiovizuális technológia kulcsszerepet játszik. Az INTERTON Group csapata korszerű audiovizuális és informatikai megoldást tervezett a létesítménybe, prémium minőségű termékek felhasználásával. Milyen követelményeknek kellett megfelelni? Milyen kihívásokkal szembesültünk a telepítés során? Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad az előadás.
Előadó: ifj. Balogh Géza és Pós Gergő – INTERTON Group

Hang? Fény? Érvényesülés!

Magyarországon először tavaly készült átfogó, feltáró alapkutatás a hang-, fény- és látványtechnikai szakmáról. Az eredmények leírják a terület járvány előtti munkaerőpiacát, a szektor felépítését, helyzetét és problémáit, s bemutatják azokat a cselekvési javaslatokat, amelyeket a szereplők a jövő építkezése, az újrakezdés során fontosnak tartanak. Az előadáson megismerhetjük a kutatás eredményével kapcsolatos részleteket.
Előadó: Altschach László – Winwinwin Kutató és Tanácsadó Kft.

Olimpia közönség nélkül – Rémálom

Lehet-e a közönséget technológiával pótolni? Elég-e a holografikus TV és a 8k az üdvösséghez? Mit kaptunk a mesterséges intelligenciától? Hogyan követte a hang, ami a képfeldolgozásban történt? Mit látunk, hallunk ebből a foci VB-n Katarban? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk az előadáson.
Előadó: Koscsó Ferenc – Koscso Media Engineering Kft.

Tölcsért csinálok a kezemből. Miért?

A tölcsérről, mint akusztikai elemről az elméletétől kezdve a megvalósított tölcséres sugárzókig rövid, de lényegi áttekintés adunk. Ismertetjük különféle típusait, alkalmazási területeit, és azok előnyeit és hátrányait. Összehasonlítjuk a korábbi és a mai fejlesztési irányokat, és alkalmazási területeiket. Bemutatunk néhány megvalósított, azaz gyártott tölcséres hangsugárzó felépítését és tulajdonságait.
Előadó: Dr. Balogh Géza – INTERTON Group

Elektroakusztika és teremakusztika – szabványos házasság

Talán nem túlzás azt mondani, hogy 2020 történelmi év az elektroakusztikai és teremakusztikai műszaki szabályozás terén. Ebben az évben fogadták el ugyanis Magyarországon e két szorosan összekapcsolódó terület építésügyi műszaki követelményeit rögzítő nemzeti szabványát. Mi változik az épületek hangzásában? Erről fog beszélni nekünk a szabványok egyik kezdeményezője, Dr. Huszty Csaba.
Előadó: Dr. Huszty Csaba – ENTEL Műszaki Fejlesztő Kft.

30 éve INTERTON Group

1990-ben az Interton Kft elhivatott mérnök szakemberekből álló alapítói, olyan tudás alapú fejlesztőcég létrehozásán fáradoztak, amely az érték innováció segítségével professzionális, kiemelkedő minőségi szolgáltatást képes nyújtani a hazai és nemzetközi elektroakusztikai piac területén. Az évek során az Interton folyamatosan fejlődött, melynek köszönhetően a hangtechnika mellett a vizuáltechnika, a vezérléstechnika és az IT is bekerült a cég tevékenységei közé, így mostanra komplex AVC (Audio, Visual, Control) cégcsoporttá vált.
Az Interton története olyan, műszakilag is izgalmas mérföldköveken vezet végig minket, mint az összes ma ismert és elterjedt akusztikai modellező szoftvert megelőző, saját fejlesztésű RaSTI modellező program, a KLTE (ma Debreceni Egyetem) rendkívül speciális aula hangosítása, a megújult Keleti pályaudvar korszakalkotó hangos utastájékoztató rendszere, vagy éppen a nemrég átadásra került Puskás Aréna komplex audiovizuális rendszere.
Itt tartunk most. Ám az audiovizuális technológia az egyik leggyorsabban fejlődő iparág. Ennek következtében a jövő újabb izgalmas feladatokat, alkotást ígér. Mit hozhat ez a nagyütemű fejlődés? Milyen rendszerek vesznek majd körül minket? Ebbe is betekintést nyújt ez az előadás.
Előadó: Dr Balogh Géza és ifj. Balogh Géza – INTERTON Group
Az eseményen további előadásokat láthatnak az érdeklődők hang-, fény- és vizuáltechnika témakörben. Az előadások listáját folyamatosan frissítjük.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ 

2021. október 12. 17:48

Minden jog fenntartva. 2021 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA