MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Itt a X. INTERTON Egyetem teljes programja

2022. november 16-án kerül megrendezésre a X. INTERTON Egyetem, ahol hang-, fény-, vizuáltechnikai és informatikai előadásokat és bemutatókat láthatnak az érdeklődők. A jubileum alkalmából különleges helyszínen, a Magyar Zene Házában várjuk a résztvevőket, illetve online is megtekinthetők lesznek az előadások!

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A regisztrációhoz kérjük, kattints ide!

A X. INTERTON Egyetem programja:

9:00 – 9:30 Érkezés
 
9:40-től délelőtti előadások (online is):
 
Köszöntő
Balogh Géza – INTERTON Group
 
A Magyar Zene Háza teljes története
A Magyar Zene Háza nemzetközi szinten is kiemelkedő színvonalú létesítmény, az INTERTON Group életében fontos mérföldkőnek számít, hiszen fennállásunk óta az eddigi legkomplexebb audiovizuális és vezérlő rendszert terveztük és telepítettük a helyszínen. Az előadáson betekintést engedünk a színfalak mögé, a résztvevők áttekintést kapnak a folyamatokról a koncepcióalkotástól az átadásig, valamint azt is megtudhatják, milyen kihívásokkal kellett szembenéznünk, illetve milyen újdonságnak számító megoldásokat alkalmaztunk egy-egy attrakció kapcsán.
Előadó: Balogh Géza – INTERTON Group 
 
A Magyar Zene Háza akusztikai tervezése, megvalósulása
A Magyar Zene Háza tervezése 2014-ben a tervpályázattal kezdődött, melyet a Sou Fujimoto Architects japán építésziroda nyert meg. Első kérdés az akusztikai tervezéssel kapcsolatban kézenfekvő: az épület lényegét jelentő csupa üveg felület hatása hogyan kezelhető akusztikailag (épület akusztikailag és teremakusztikailag is)? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására a japán NAGATA Acoustics irodát kérték fel. Az építészeti tervezési munka véghezviteléhez magyar partner bekapcsolódására is szükség volt, a helyi építész partner az M-Teampannon Építészmérnöki Kft volt. Az épület- és teremakusztika területén magyar résztvevőként az Arató Akusztikai Kft nézett szembe a nem mindennapi kihívásokkal. A tervezés folyamatáról, a munkamegosztásról és a végeredményről számol be az előadás.
Előadó: Borsiné Arató Éva, Arató Akusztikai Kft
 
Térhang és szinesztetikus immerzív audiovizualitás a gyakorlatban, a hallas természete
Az Evolve című immerzív A/V darab dekonstrukciója, létrehozásának bemutatása, használt módszerek, szoftverek és a köztük fennálló kommunikáció. Kitekintés a használatban lévő egyéb technológiai megoldásokra. Térhang és immerzív élmények a hallás és érzékelés természetének kontextusában. 
Előadó: Halász Péter – Spatial Sound Institute (ex vezérigazgató), Sepia Sound Studio (alapító)
 
12: 00 Ebédszünet/Gyakorlati bemutató a Hangdómban (csak a helyszínen résztvevők számára)
 
13:40-től délutáni előadások (online is):
 
A látvány fizikája – Al Wasl Dome EXPO2020 Dubai
A világ legnagyobb dómvetítésével először tavaly találkozhatott a nagyközönség a Dubai Expo 2020 megnyitó ünnepsége alkalmával. Az egyedülálló Al Wasl Dome megalkotása a nemzetközi audiovizuális iparág csúcsteljesítménye – erről az installációról és a dómvetítés alapjairól tartanak előadást a Maxin10sity és VISUA képviselői.
Előadók: Vaspöri Tamás – Maxin10sity és Schmid András – VISUA
 
Immerzív audio – és ami mögötte van: egy zengető rövid története
Az utóbbi évtized egyik fő hangstúdiótechnikai hívószava az immerzív audió. Mit is jelent ez valójában, hol és mire használják? Dr. Huszty Csaba egy hazai fejlesztésű zengető példáján mutatja be a térhatású formátumok és hangzások új irányait és lehetőségeit.
Előadó: Dr. Huszty Csaba – ENTEL Műszaki Fejlesztő Kft
 
Valós idejű mélységfeldolgozó technológiák, VR, AR and MR feladatokhoz
Valós idejű mélységfeldolgozó technológiák, VR, AR és MR feladatokhoz, LED háttérvetítéses filmes speciális effektekhez, streaminghez és televíziós alkalmazásokhoz.  Vége a zöld hátteres időknek? Válhat-e filmes trükk eszközzé a mobiltelefonunk? Az előadáson ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Előadó: Koscsó Ferenc – Koscso Media Engineering Kft
 
16:15 Zárás
 
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
 
REGISZTRÁCIÓ
 
Amennyiben kérdésed van, kérjük, írj nekünk az istvan.bogar@intertongroup.com e-mail címre.


2022. szeptember 29. 15:32

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA