MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Ismerd meg az új Pro Tools termékcsaládot

Örömmel jelentjük be, hogy a Pro Tools termékcsalád három új családtaggal bővült! 

Pro Tools Artist  zenei alkotók számára az induláshoz
Pro Tools Studio  azon alkotóknak és producereknek, akik komolyan gondolják
Pro Tools Flex  professzionális szakemberek és létesítmények számára kompromisszumok nélkül

Mind a három verzió a jelenlegi Pro Tools termékcsaládra épül, melyeknek tudása jelentős új szoftveres funkciókkal, valamint új virtuális hangszerekkel frissült. Aktív éves előfizetéssel, aktív éves támogatással, vagy örökös licensszel rendelkező Pro Tools és Pro Tools Ultimate felhasználók automatikusan és ingyenesen kapják meg az új szoftverfunkciókat, valamint a legújabb tartalmakat. Egy aktív státusszal rendelkező Pro Tools tulajdonos a fentieknek köszönhetően mostantól Pro Tools Studio birtokosa lesz, míg az aktív státusszal rendelkező Pro Tools Ultimate éves előfizető, Pro Tools Flex előfizetési csomagra vált át. Ha Pro Tools Ultimate örökös licensszel rendelkezel aktív támogatási csomaggal, megkapod a legújabb szoftver összes új fejlesztését.

Nézzük meg közelebbről is, mit tartalmaz az új termékcsalád.

PRO TOOLS ARTIST

A Pro Tools Artist egy vadonatúj kezdő verzió, amelyet kifejezetten zenei alkotók számára terveztek, akik a lehető legegyszerűbben szeretnének elkészíteni nagyszerű dalokat. A Pro Tools Artist mindent tartalmaz, ami a ritmusok elkészítéséhez, a zenei elemek megírásához, a felvételhez, és a stúdióminőségű keveréshez szükséges. Mivel a Pro Tools session-formátuma az iparág univerzális nyelve, így az elkészített projekteket a világ bármely stúdiójához eljuttatva könnyedén integrálható magasabb verziójú Pro Tools szoftverekbe. 

PRO TOOLS STUDIO

A Pro Tools Studio a felhasználók által eddig ismert verzió szolgáltatásaira épül, azonban számos újítással nyújt többet, mint például az 512 sáv egyidejű használata. Mostantól lehetőség van surround és Dolby Atmos® sokcsatornás keverésre, valamint fejlett automatizálási funkciókat is biztosít, melyek korábban csak a Pro Tools Ultimate-ben voltak elérhetők.

PRO TOOLS FLEX

A Pro Tools Flex főképpen professzionális zenészek, producerek, zenei és filmes utómunkát végzők, valamint produkciókat befogadó létesítmények számára ajánlott. A Pro Tools Flex egy előfizetési csomag, mely a Pro Tools Ultimate szoftver mellett kiegészítő tartalmakat és harmadik féltől származó bővítési lehetőségeket is tartalmaz. 

AKTÍV LICENSZEKKEL RENDELKEZŐ FELHASZNÁLÓK

A jelenlegi Pro Tools előfizetők és az aktív támogatással rendelkező örökös licenszfelhasználók automatikusan átállnak a Pro Tools Studio-ra, és ingyenesen megkapják az összes szoftverfejlesztést és az alkalmazás részét képező tartalmakat.

Az aktív támogatással rendelkező Pro Tools Ultimate éves előfizetők automatikusan Pro Tools Flex előfizetési csomag névvel működnek tovább. Az aktív éves támogatással rendelkező Pro Tools Ultimate örökös tulajdonosok továbbra is rendelkeznek a legújabb Pro Tools Ultimate szoftverfejlesztés frissítési lehetőségével, mindaddig míg támogatásukat meghosszabbítják.

A LEJÁRT PRO TOOLS SZOFTVERFRISSÍTÉSEK + TÁMOGATÁSI CSOMAG ÚJRAAKTIVÁLÁSA

Mi történik, ha örökös Pro Tools licenccel rendelkezel azonban a támogatási idő lejárt?
Ne aggódj van megoldás, ez a GET CURRENT lehetőség!

Jelen akciós idő keretén belül minden Pro Tools Standard vagy Pro Tools Ultimate újra megkaphatja az aktuális szoftverfrissítéseket és a támogatási időt. Az örökös licenc frissítésével megkapod az összes új szoftverfejlesztést, virtuális hangszert, valamint egy éven keresztül szoftverfrissítéseket. Egy év után ne felejtsd el újra megújítani a támogatási időt. 

A Pro Tools vásárlási lehetőségekről keresd fel az AVID viszonteladó partnereket.

ÚJ VIRTUÁLIS HANGSZEREK

A három új szoftver verzió mellett két új virtuális hangszert is debütált, melyek a Pro Tools | GrooveCell és Pro Tools | SynthCell névre hallgatnak. Mindkét virtuális hangszer az összes jelenlegi Pro Tools verzióban alapértelmezetten megtalálható.

A Pro Tools | GrooveCell egy vadonatúj virtuális dobgép és szekvenszer, amely a Pro Tools alkalmazásban integrálva a bonyolult ütemek és dob pattern-ek létrehozását segíti. A klasszikus 16 pad kialakításra alapozva a Pro Tools | GrooveCell minden olyan paraméterrel rendelkezik, amelyekre az egyes hangminták, vagy egy teljes kit egyidejű módosításához szükség lehet. Használhatók a beépített hangokat és presetek, vagy „drag and drop” módszerrel saját hangmintákat (MP3, .WAV, vagy .AIFF) a dob padokhoz rendelve, egyéni dob kitek hozhatók létre. Egy pad-re akár három hangmintából álló Layer is összeállítható, hangmagasságuk (Pitch), a burkológörbéjük (Envelope), az EQk, a torzítás (Distortion) és számtalan további paraméter állítható. A Drum Mode menüben a legendás E-mu SP-1200, a Korg Super Percussion és hasonló korszakalkotó dobgépek emulációival különféle izgalmas hangzások állíthatók elő.

A Pro Tools | SynthCell egy ultra-modern virtuális szintetizátor, amely mind az ismert, old-school hangoktól az igazán különleges modern hangzásokig bezárólag széles felhasználhatóságot kínál a zenészek számára. A két oszcillátor, a két multi-mode szűrő, az LFO, a burkológörbék, az arpeggiator és a számtalan effektek lehetővé teszik, hogy egy szinusz hullámból kiindulva „a semmiből” építhess fel saját hangokat.

Hunyad Attila
Audmax Kft.



 

2022. október 28. 05:01

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA