MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Induló előadói mentorprogram 2022-ben is!

A Hangfoglaló Program idén is kiemelt figyelmet fordít a támogatott induló előadók szakmai fejlődésére. Január 19-én egy rapid-randi jellegű találkozón minden zenekarnak lehetősége volt beszélgetni 3-3 hazai zeneipari szakemberrel arról a karrierútról, amit a támogatás idejére elképzelnek maguknak. A beszélgetések mentén a Kollégium döntésére kialakultak az idei zenekar-mentor párosok.

A nyolcadik évadban összesen 20 előadó érdemelte ki a szakmai zsűri és az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma döntése alapján a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának támogatását. Az eddigi évektől eltérően, a program idén 2,5-2,5 millió forintos támogatást bocsát az előadók rendelkezésére, melyet lemezkészítésre, videoklipre, kommunikációs anyagok előállítására, turnézásra fordíthatnak. Az előző évadokhoz hasonlóan, most is kétkörös rendszerben zajlott a kiválasztás. A pályázati felhívásra összesen 231 formáció jelentkezett, melyből a Kollégium, a 64 tagú szakmai előzsűri véleményére alapozva alakította ki az élő meghallgatásra behívott produkciók listáját. A négy teljes napos élő meghallgatáson 71 formáció mutatkozhatott be, 15 zsűritag előtt, az A38 Hajó színpadán.

A nyertes zenekarok nem csak a fent említett anyagi támogatásban részesülnek, de részt vesznek egy egész éves mentorprogramban is. Minden induló előadó mellé társul egy kijelölt mentor, aki saját szakterületén szerzett tapasztalatai és széleskörű kapcsolati rendszerének köszönhetően tud irányt mutatni a zeneipar berkein belül a nyerteseknek. A mentor és előadó közötti együttműködés több alkalommal is a programon túlmutató, szorosabb szakmai kapcsolattá fejlődött: előfordult már a korábbi évadok során, hogy a mentor producerként, közreműködőként vagy menedzserként maradt a mentorált zenekar közvetlen közelében. A program folyamatos frissítésének, finomhangolásának jegyében visszatérő mentorok mellett ezúttal is vállalták a programhoz frissen csatlakozó szakemberek, köztük elismert előadók, producerek, programszervezők vagy menedzserek is a feladatot.

A támogatott előadók és mentoraik listája idén:
A Csajod - Szarka József
ABEL marton nagy’s COSMOS BAND - Szabó Bálint
boebeck - Horváth Máté
Damara - Balázs Sziszka
Doggos - Bánki Nikolett
egy5egy - Tóth Áron
GranCanada - Pécsi-Szabó Dénes
HOCUSPONY - Koncz Balázs
Hűvös - Balla Gergely
Kellene Kis Kert - Fehér Viktor
konkoi - Herold János (iamyank)
kristoaf - Törőcsik Kristóf
LAIHO - Süli András
Lanou - Bodnár Tibor
Luca - Nagy Gergő
Pandóra Projekt - Kovács Ákos Dadan
SFV - Pócsi István
The Swamp Creatures - Marczel Szabolcs
YEWO - Horváth Kristóf
Zaekar - Csorba Lóci


2022. február 8. 10:56

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA