MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Idén is lesz Hollywoodi Sztárok Zenei Tehetségkutatója Nyíregyházán

Harmadszor rendezik megy Nyíregyházán a Hollywoodi Sztárok Zenei Tehetségkutatóját január 23-án. A versenyre benevezett zenekarok a koronavírus-korlátozások miatt zártkörű minikoncertet adhatnak közönség nélkül, és kizárólag a szakmai zsűri előtt mutatkozhatnak be. A győztes zenekar továbbjut az Öröm a Zene országos tehetségkutató versenysorozat budapesti döntőjébe és fellépési lehetőséget kap a nyíregyházi Hollywood Clubban, de a mezőny további kiemelkedő tehetségei is számos értékes különdíjjal térhetnek haza. 

Az Öröm a Zene országos könnyűzenei tehetségkutató sorozat következő, regionális állomása Nyíregyházán, a Hollywood Clubban lesz január 23-án. A szabolcsi megyeszékhelyen harmadszor rendezik meg a Hollywoodi Sztárok Zenei Tehetségkutatóját. Az idei megmérettetés azonban sok szempontból rendhagyó lesz a koronavírus-járvány következtében bevezetett korlátozások miatt.
- A versenyre most is csak élő, hangszeres zenei produkciókkal és saját szerzeményekkel lehetett nevezni. Többen félreértették a kiírást és zenei alapra akartak énekelni, őket ki kellett zárnunk a mezőnyből. A korábbi évekhez képest idén csak nyolc zenekar méri össze a tudását, mivel a határátlépések jelenleg nehézkesek, ezért ebben az évben sajnos nem tudtak nevezni felvidéki, erdélyi vagy kárpátaljai résztvevők. A versenyre idén hat kezdő nyíregyházi, egy miskolci és egy tokaji zenekar jelentkezett. Változatos stílusokat képviselnek, van köztük populáris zenét és kőkemény metalt játszó banda, de egyszemélyes énekes-gitáros akusztikus produkció is. Az egészségügyi óvintézkedéseket betartva a fellépők előre egyeztetett időpontokra érkeznek a klubba, hogy ne lépjük át az engedélyezett létszámot. Mindannyiuknak egy órájuk lesz arra, hogy felkészüljenek és hangpróbát tartsanak, majd egy 15 perces zártkörű, élő koncerten bemutassák a dalaikat. A fellépések alatt a zenekarok nem nézhetik meg egymást és nem lesz közönség sem. A teremben kizárólag a négytagú szakmai zsűri és a technikai stáb tagjai lehetnek jelen. A zsűriben idén Turcsán András hangszerelő, hangmérnök (Hangfoglaló Program-delegált), Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, Pál Mihály hangmérnök, az MSK Sound hangstúdió alapítója és Pócsi István, a budapesti Barba Negra Music Club programigazgatója foglal helyet – mondta Balogh Attila, a nyíregyházi Hollywoodi Sztárok Zenei Tehetségkutatójának szervezője.

A győztes továbbjut az Öröm a Zene országos tehetségkutató versenysorozat budapesti döntőjébe, amelynek összdíjazása hárommillió forint. Emellett a győztes fellépési lehetőséget kap a nyíregyházi Hollywood Clubban, amint ezt a vírushelyzet lehetővé teszi. A résztvevő zenekarok számos különdíjat is elnyerhetnek, így gyakorlatilag senki nem fog üres kézzel távozni – tette hozzá Balogh Attila. – Az egyik különdíjas zenekar profi minőségben rögzítheti a dalait, amelynek masterelését is felajánlotta az MSK Sound hangstúdió. A nyíregyházi Mustár FM rádió különdíja, hogy az elkészült, profi hangfelvételt rendszeresen műsorára tűzi, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosít a győztesnek és a különdíjasnak. Ezen felül egy-egy különdíjas produkció vásárlási utalványokat és kedvezményeket kap a Music World és a Polip Music Hangszerbolttól, egy különdíjas zenekar pedig felléphet a Sóstó Open Air Fesztivál programjában, amint a korlátozások lehetővé teszik.

A Hollywoodi Sztárok Zenei Tehetségkutatóján videók is készülnek, és valamennyi fellépő zenekar bemutatkozása elérhető lesz az Öröm a Zene YouTube-csatornáján. A tehetségkutató a Hangfoglaló Program támogatásával jött létre.

Bővebben:
https://www.facebook.com/events/396871674649939/
https://oromazene.hu/


2021. január 12. 16:26

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA