MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Huszonhetedszer is Peron, ami már nem csupán egy tehetségkutató

Huszonhetedik alkalommal került megrendezésre a tatabányai Peron Music Tehetségkutató Fesztivál. A tehetségkutatók doyenjét a jövőre 30 éves Peron Music Alapítvány szervezi, több mint 20 önkéntessel. A rendezvény célja ugyanaz, mint 30 évvel ezelőtt: támogatni a feltörekvő, könnyűzenében tehetséges fiatalokat, zenekarokat. Mindezt egy olyan tehetségkutató fesztivál keretében, ahol szakemberekből álló zsűri választ nyertest szakmai szempontok és értékelőrendszer alapján. De nem csupán a cél töretlen, hanem a Peron-csapat lelkesedése, és hite is. Tudják, hogy jó ügyet szolgálnak, és van értelme a munkájuknak. Néha még eredménye is.

Az idei évben a közel hetven jelentkezőből 15 zenekar menetelhetett át a „peronon”, akiket négy tagú szakmai, és 30 fős diákzsűri hallgatott meg.

A szakmai zsűri a hangszeres tudás, a dalszöveg, az egyediség, egyedi törekvérek, és az összkép alapján döntött. A szakmai zsűriben ezúttal Marczel Szabolcs (a MONYO Land szervezője, a Mertez Menedzsment alapító tulajdonosa, a The Biebers turnémenedzsere), Lombos Márton (énekes, előadó, dalszövegíró, zenei projektek vezetője, producer, rádiós és tv-s műsorvezető), Szendrői Csaba (dalszerző, szövegíró, az ELEFÁNT zenekar énekese, frontembere) és a zsűri elnöke, Andrásik Remo (zenész, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, az Öröm a Zene Tehetségkutató és a Budapest Music Expo főszervezője, a Gitármánia Tábor megálmodója, szervezője) foglalt helyet.

A diákzsűri – többségük a Peron Tehetségközpont diákja – azonnali visszajelzéssel (like vagy dislike) és 1-10 pont közötti értékeléssel, mint értő közönség járult hozzá az idei eredményhez.

A Vértes Agorája impozáns koncerttermében, nagyszínpadon, világszínvonalú hang- és fénytechnika, profi technikus és önkéntes csapat fogadta a fellépőket. Ebben a környezetben kellett a 15 perces minikoncerteket bemutatni, és meggyőzni a zsűrit.

Idén ez a legjobban a Cataflamingo zenekarnak sikerült. A budapesti csapat másodikként lépett a színpadra, végül elsőként távozott. Így ők juthattak az Öröm a zene! döntőjébe, ezen kívül felléphetnek 2023-ban a tatai Víz Zene Virág Fesztiválon, és a tatabányai Roxxy Music Caféban is. A díjeső része még egy, a tehetségkutatós fellépésről készülő videoklip, zenekari fotózás, zenekari pólószett, egy ingyenes kurzus a Peron Tehetségközpontban, 100.000 Ft értékű hangszervásárlási utalvány, valamint 1 livesession videó készítése 1 dalról, és 1 dal teljeskörű felvétele a Peron Sound Studioban.

A második helyezett csapat a fiatal koruk ellenére rendkívül érett zenével érkező kisbetűs ünnepnapok. Ők is felvehetnek 1 dalt a Peron Sound Studioban, vásárolhatnak 50.000 Ft értékben hangszert, felléphetnek a Víz Zene Virág Fesztiválon 2023-ban, és a Roxxy Music Caféban, részt vehetnek a Peron Tehetségközpontban egy zenei kurzuson, és természetesen a profi zenekari fotózás és a pólószett is része a nyereményeiknek.

A harmadik helyezett a felvidéki HoryZone lett, akik olyan atmoszférát teremtettek, hogy pillanatokra megállt a levegő a hatalmas koncertteremben. Ők a Művészetek Völgyében és a tatai Peron Music Clubban léphetnek majd fel 2023-ban. Ők is jöhetnek az ingyenes zenei továbbképzésre a Peron Tehetségközpontba, költhetnek 50.000 Ft értékben hangszerekre, és készül nekik zenekari póló és profi fotósorozat is.

Különdíjakat is adtak át a 27. Peron Music Tehetségkutató Fesztiválon. A kiemelkedő zenei tehetségnek járó Újfalusi Gábor díjat Nular vehette át. A Dobbolt 20.000 Ft-os vásárlási utalványát a Pause zenekar dobosa kapta. A tatai Peron Music Club felajánlására 3 zenekar fellépési lehetőséget kapott az őszi-tavaszi klubszezonban. Ők nem más, mint a 4Bards (a tatai *Quack* zenekar előtt léphetnek fel), az Eugene Tooms (fellépés a Red Swamp zenekar előtt) és a Pause.

Köszönet illeti a támogatókat, akik nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény: Nemzeti Kulturális Alap – Hangfoglaló Program, Hangszeresek Országos Szövetsége, Öröm a zene! program, Agora Nonprofit Kft., A Vértes Agorája, Nemzeti Tehetség Program, Művészetek Völgye, Víz Zene Virág fesztivál, Roxxy Music Cafe, Peron Music Club, CHS Stúdió, Peron Tehetségközpont, Peron Sound Studio, I love polo, Simecz Pincészet, Kősziklás Borászat, Uhlár Brigi fotós

https://www.facebook.com/peronmusic


2022. szeptember 19. 08:46

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA