MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Hogyan működik a Neumann MA 1 mérőmikrofon?

A professzionális monitor-hangminőség digitális szakértője. A Neumann Automatic Monitor Alignment MA 1 rendszere bármely helyiségben a lehető legjobb hangminőséget biztosítja – az otthoni stúdióktól a professzionális vezérlőszobákig. Az egyedileg kalibrált mérőmikrofon segítségével egy irányított eljáráson keresztül elemezzük az adott akusztikus környezetet. A világ vezető hangfeldolgozó intézetével, a Fraunhofer IIS-szel közösen kifejlesztett korszerű kalibrációs algoritmusok optimális amplitúdó- és fáziskorrekciót biztosítanak a pontos és megbízható monitorozás érdekében.

Megbízható monitorozás, bárhol és bármikor

A Neumann MA 1-et kifejezetten a sztereó konfigurációban használt KH 80 DSP monitorhangfalakhoz (KH 750 DSP-vel vagy a nélkül), valamint a KH 750 DSP mélynyomó analóg kimeneteihez csatlakoztatott két-két nem DSP-alapú KH-típusú monitorhangfalhoz tervezték. A hagyományos korrekciós szoftverekkel ellentétben ez egy újszerű algoritmusokkal rendelkező, integrált megoldás, amelyet a Fraunhofer IIS intézettel közösen fejlesztettek ki, kifejezetten a Neumann stúdiómonitorokhoz. Nincs szükség beépülő modulra vagy speciális audio-illesztőprogramra: a korrekciós adatok tárolása és feldolgozása a DSP-vel működő monitorhangfalakon belül történik. Egyedülálló előny, hogy a szoftver nemcsak az amplitúdóválaszt, hanem a fázist is optimalizálja. Ez a hangszín és az impulzus-visszaadás tekintetében a lehető legnagyobb precizitást biztosítja.

Hogyan működik?

Első lépésként a hallgatási környezet akusztikai adatai egy irányított eljárás során begyűjtésre kerülnek. Ehhez nincs szükség semmilyen akusztikai szakértelemre. Csak csatlakoztasd Neumann monitorhangfalaid az audio interfész vagy a monitorvezérlő kimeneteihez. Ezenkívül a DSP-alapú KH-típusú monitorhangfalakat is csatlakoztatni kell a számítógép Ethernet-portjához. Több kapcsolat esetén egy szabványos Ethernet switch is megteszi.

Ezután csatlakoztasd a mérőmikrofont a mikrofonbemenethez. Ezt a mikrofont kifejezetten ehhez a szoftverhez fejlesztették ki, és egyedileg kalibrálták. A szoftver lépésről-lépésre útmutatást nyújt a mérés elvégzéséhez.

A szoftver a mért adatokból megállapítja a helyiség akusztikai tulajdonságait. Az egyes korrekciós paraméterek a szoftver által kiszámított, helyiség-specifikus célgörbe alapján jönnek létre. Ebben a folyamatban fontos szerepet játszik a Neumann több évtizedes tapasztalata, melyet a stúdió lehallgatószobák monitorrendszereinek kalibrálása terén szerzett. Természetesen a célgörbét tetszésed szerint módosíthatod.

Ezenkívül mélynyomó használata esetén a korrekciós folyamat az alacsony-frekvenciás tartományon is optimális összegzést biztosít.

A folyamat során eredményül kapott korrekciós paramétereket a DSP-vel működő monitorhangfalak tárolják és dolgozzák fel. Így a továbbiakban nincs semmi ok az aggodalomra, nincs szükség beépülő modulra vagy illesztőprogramra. És nem kellenek további kábelek sem: az Ethernet kapcsolatra csak a beállítási folyamat befejezéséig van szükség.

Az Automatic Monitor Alignment szoftver a KH 750 DSP mélynyomóhoz csatlakoztatott analóg KH-sorozatú monitorhangfal-párokkal is használható. A KH 750 DSP elegendő feldolgozási teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy a teljes rendszert összehangolja – a kimeneteihez csatlakoztatott két analóg hangszórót is beleértve. Ezenkívül a KH 120, KH 310 és KH 420 hangfalak a beépített sáváteresztő szűrők fázisgörbe linearizálásából is profitálnak! Az eredmény: tisztább hangzás, szárazabb basszus, valamint a visszhang és az akusztikus terek precízebb visszaadása.

A piaci bevezetés időszakában kedvező áron kínáljuk a KH-sorozatú monitorhangfalakból és az MA-1-es rendszerből álló szetteket (a rendelési információkhoz látogass el a https://en-de.neumann.com/ma-1 weboldalra).

A jövő

Az MA 1 Automatic Monitor Allignment a monitorozás új korszakának kezdete. A jelenlegi verziótól kezdődően, amely kiváló hangzást eredményez sztereó szettek esetén, a szoftverfunkciók köre a frissítéseken keresztül lépésről lépésre bővülni fog.

Hardverkövetelmények

Szoftverkövetelmények

DSP hangfalak (hálózatba köthetők)
A következő hangfalak és mélysugárzók hálózatba köthetők és közvetlenül a szoftverrel vezérelhetők:

Analóg hangfalak (nem köthetők hálózatba)
A következő hangfalak nem köthetők hálózatba, így ahhoz, hogy a rendszer részei lehessenek, hálózatba köthető mélysugárzón keresztül kell őket csatlakoztatni:

Bővebbinformáció...


2022. január 31. 14:05

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA